به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل، بشیر خالقی عصر امروز در نشست نمایندگان استان اردبیل در مجلس دهم با اشاره به سفر اعضای کمیسیون عمرانی مجلس به اردبیل اظهار کرد: مردم استان اردبیل انتظار دارند در این سفر موانع توسعه و اشتغال برطرف و به توسعه تأسیسات زیربنایی استان که عامل اصلی توسعهنیافتگی، بحران بیکاری و مهاجرت شدید روستاییان و شهرهای کوچک به کلانشهرهای کشور شده توجه ویژه کنند.
وی تصریح کرد: به اعتقاد کارشناسان، دانشمندان و نخبگان جامعه احداث و تکمیل تأسیسات زیربنایی میتواند نقش کاتالیزور را در توسعه استان ایفا کند و در کوتاهترین زمان اقتصاد استان شکوفا و بحران بیکاری به شدت کاهش یافته و مهاجرت معکوس به روستاها و شهرهای کوچک از کلانشهرها به سمت وطن خودشان استان اردبیل آغاز میشود.
رئیس مجمع نمایندگان استان با بیان محورهای کلیدی توسعه استان اردبیل گفت: تکمیل راه آهن میانه – اردبیل – پارسآباد و اتصال به کریدور شمال و جنوب از سال 84 بیش از 400 میلیارد تومان هزینه شد و از 25 کیلومتر تونل بیش از 17 کیلومتر حفاری شده و برای تکمیل به بیش از 900 میلیارد تومان نیاز است.
خالقی افزود: در سال 94 اعتباری بالغ بر 38 میلیارد تومان در نظر گرفته شد که 37 میلیارد تومان تخصیص داده شد در حالی که برای یکی از استانهای مجاور بیش از 280 میلیارد تومان تخصیص داده شده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: شهرستان کوثر از زمان تشکیل که بیش از 50 هزار نفر جمعیت داشت و فعلاً به تعداد کمتر از 28 هزار نفر کاهش یافته و بخش خورشرستم که بیش از 35 هزار نفر جمعیت داشته فعلاً به 12 هزار نفر کاهش یافته است.
خالقی اضافه کرد: تعداد شناسنامههای صادره در مورد خلخال بیش از 250 هزار نفر بوده ولی جمعیت 90 هزار نفر است که به اسلام شهر، رباط کریم، شهر ری، کرج، طالش، رشت و... مهاجرت کرده اند.
وی ادامه داد: بیش از 500 میلیون متر مکعب آب از حوزه خلخال و کوثر از طریق رودخانههای فصلی و دایمی وارد قزلاوزن شده و سد منجیل را تشکیل میدهد.
خالقی اظهار کرد: عملیات سد گیوی از سال 82 شروع شده و از نظر پیشرفت فیزیکی به 95 درصد رسیده ولی برای شبکه آبیاری یک میلیون ریال برای حفظ ردیف اعتباری در سال 95 اعتبار در نظر گرفته شده به طوری که احداث سدهای معیشتی در پیشگیری از مهاجرت نقش بسیار اساسی دارد.
نماینده مردم خلخال و کوثر در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: جاده هشتجین – درام مطالعه شده و کلور – درام با پیشرفت فیزیکی کم در حال احداث بوده که با تکمیل این جاده فاصله اردبیل تا تهران که از طریق جاده اردبیل - سرچم 610 کیلومتر است به 520 کیلومتر کاهش مییابد.
انتهای پیام/62003/ر30/
∎