به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کُردتودی، در دین اسلام رسیدگی به ظاهر و زیبا کردن خود یکی از توصیه های موکد بوده که متاسفانه امروزه در غالب کشورهای جهان اسلام و نیز در بین ایرانیان این رسیدگی به خود تبدیل به ناهنجاری اجتماعی شده است.
آفت و مرز آرایش بی حد و اندازه زنان و دختران ایرانی تبدیل به یک بیماری لاعلاج شده که هیچ راه درمانی برای آن وجود ندارد، و تبدیل به یک عادت منفی و نادرست شده که سلامت افراد را مورد تهدید قرار داده است.
اما بحرانی ترین حالت، رواج و شیوع این پدیده بین دختران با سن و سال کم و حتی مردان و پسران است که یک ضد هنجار نامتعارف با ابعاد منفی و دامنه گسترش زیاد و بحرانی در جامعه است.
مصرف افراطی لوازم آرایشی نوعی عادت و یا نوعی اعتیاد است، که دارای بازخوردهای مثبت برای کسب رضایت فرد، جلب نظر، تایید، توجه و تشویق دیگران در تکرار و تثبیت و تبدیل شدن مصرف لوازم آرایش به عادت، نقش موثری دارد.
مصیبت بزرگ وجود لوازم آرایشی همراه با دختران و زنان یکی از مهمترین عادات مردم است که آنها را از واداشتن به دیگر امور منحرف می کند.
هر چند از این افراد سوال شود که چرا از لوازم آرایشی تا این حد افراطی استفاده می کنید، قطعا پاسخشان رسیدن به موفقیت و اعتماد به نفس است که این موضوع کاملا متناقض بوده و افرادی که آرایش بیشتری می کنند دارای اعتماد به نفس پایین و موفقیت های پوچ و تهی خواهند بود.
در جوامع مدرن، شیک بودن در سادگی و مرتب بودن است و هرگز مترادف با استفاده زیاد از لوازم آرایش تعریف و معنا نمی شود؛ این در حالی است که تب و تاب خودآرایی در جوامع در حال توسعه، هر روز بیشتر می شود.
برخی از زنان و دختران به منظور تطابق با الگوهای زیبایی وارداتی و مورد مقبول واقع شدن، بسیار آرایش می کنند، در واقع آرایش کردن برای آنان به نوعی خودنمایی و راهی برای اثبات این مهم است.
خلا اعتماد به نفس و تائید و مقبولیت از سوی جامعه برای رسیدن به آرامش جوامع در حال توسعه را تحت تاثیر خود قرار داده و آنها را وادار می کند که در هر شرایطی حتی با روبه رو شدن با فقر و نداری باز هم از خرید لوازم آرایشی خود نگذرند.
می توان گفت توجه به زیبایی و خودآرایی در برخی از زنان در حال تبدیل شدن به نوعی بحران اجتماعی است که آنها را از حاضر شدن در جامعه در شرایطی که بدون آرایش هستند منع می کند.
رسانه ها هم در تبدیل این معضل به یک الگو و هنجار موجه کاملا سهیم بوده و نقش به سزایی در تبدیل آن به یک واقعه تثبیت شده هستند.
در حقیقت این آشفتگی فرهنگی توانسته تا حدود زیادی روحیه افراد را تخریب کند و الگوهای تاریخی، عرفی و فرهنگی ما در زمینه زیبایی و آراستگی به شدت رو به افول و نابودی است.
ارائه الگوهای ناقص و عدم تناسب آنها برای مردم، در حقیقت آشفتگی و ناهماهنگی را ایجاد کرده و حامل پیامدهای منفی در جامعه خواهد بود.
هرچند الگوپذیری از جوامع غربی و تفکرات دیگران، تقلید از گروه های ضد فرهنگ نظیر خواننده ها و بازیگران اروپایی عدم اعتماد به نفس، گرایش به خودنمایی و اختلالات جنسیتی گرایشات ناسالم یا انحرافات جنسی همگی منجر به ایجاد و ترویج نادرست فرهنگ آرایش در بین مردم شده است اما لازم است این وضعیت در نهایت با ارائه صحیح از فرهنگ درست و اصیل درست شود.
انتهای پیام/رض