شناسهٔ خبر: 15022296 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

سخنگوی کمیسیون عمران مجلس:

وزارت نفت در تخصیص قیر رایگان تأخیر و تعلل می‌کند

سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: وزارت نفت در تحویل قیر رایگان در دو سال اخیر به راه و شهرسازی، بنیاد مسکن و شهرداری‌ها تأخیر و تعلل می‌کند که از سازمان بازرسی انتظار می‌رود در این مورد ورود نظارتی و کنترلی داشته باشد.

صاحب‌خبر -

صدیف بدری در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در اردبیل، اظهار کرد: قرار بود در سال 94 با اولویت شهرهای زیر 20 هزار نفر جمعیت با پیگیری وزارت کشور، راه و شهرسازی، ‌بنیاد مسکن و سازمان شهرداری‌ها تأمین قیر رایگان انجام شود که متأسفانه در سال گذشته این کار به شکل کامل انجام نشد.

وی تصریح کرد: با وجود اینکه قرار بود 2 میلیون تن قیر رایگان تخصیص پیدا کند در سال 94، 73 درصد تعهد وزارت نفت انجام شد ولی 27 درصد تعهدات به بهانه محدودیت منابع مالی و استنکاف وزارت نفت به انجام نرسیده است.

نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی گفت:‌ در چهار ماهه امسال نیز تنها 17 درصد از رقم تعیین شده اختصاص پیدا کرده، در حالی که باید در این مدت بیش از 34 درصد قیر رایگان دستگاه‌های مختلف اجرایی با اولویت مناطق سردسیر اختصاص می‌یافت که وزارت نفت در این زمینه تعلل و تأخیر کرده است.

بدری با بیان اینکه وزارت نفت عملاً اعلام کرده که در تأمین مالی برای اختصاص قیر رایگان مقرر در بودجه سالانه نمی‌تواند به تعهدات خود عمل کند، افزود: جای تعجب اینجاست که به جای این کار ما شاهد به وجود آمدن بازار آزاد و سیاه در افزایش قیمت قیر تحویلی این کارخانه‌ها هستیم در حالی که وزارت نفت از کمبود اعتبار و تأمین قیر مورد نیاز به مناطق محروم خبر می‌دهد.

وی بیان کرد: پیشنهاد ما این است که با اختصاص بودجه از محل سرجمع درآمدهای نفتی کسری اعتبار در این زمینه برطرف شده و در کنار آن دولت در انجام تعهدات مالی خود در تأمین قیر مورد نیاز به دستگاه‌های مرتبط منابع اعتباری ویژه‌ای را در نظر بگیرد تا کار در این حوزه به انجام برسد.

بدری در بخش دیگری از سخنان خود اضافه کرد: بسیاری از مناطق محروم، روستایی و شهرداری‌ها در استان نیازمند تخصیص این منابع و قیر مورد نیاز هستند که در این باب باید دولت به تعهدات خود بتواند به خوبی عمل کند.

وی گفت: ‌با وجود اینکه دستگاه‌های بهره‌بردار صرفاً باید قیر مورد نیاز را دریافت می‌کردند در شرایطی اجباری مجبور به پرداخت هزینه تبدیل واکیوم باتم به قیر شدند.

سخنگوی کمیسیون عمران مجلس ادامه داد: به دلیل نبود منابع مالی زمینه بروز فساد مالی با انتقال این تعهدات به پیمانکاران از طریق تحویل قیر بیش از نیاز برای جبران هزینه‌های تبدیل به پیمانکاران ایجاد شده که باید با راهکار مناسب در این زمینه جلوی برخی اقدامات غیرقانونی گرفته شود.

انتهای پیام/62003/چ30