به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از خوزستان، عبدالرضا عباسپور معاون بهداشت و درمان بنیاد شهید و امور ایثارگران در افتتاحیه مرکز توانبخشی جانبازان نخاعی خوزستان که امروز 10 شهریورماه در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: یکی از بهترین اعمال برای ادامه راه شهدا، خدمت به بازماندگان آنها است. با توجه به سالهایی که از انقلاب و جنگ تحمیلی گذشته است، اکنون جانبازان پا به سن گذاشتهاند و نیازهای درمانی آنها نسبت به سالهای گذشته تفاوت پیدا کرده است؛ امروزه با توجه به کهولت سن جانبازان شاید بحث اصلی برای آنان مساله توانبخشی باشد.
وی افزود: در معاونت بهداشت و درمان بنیاد شهید و ایثارگران در خدمترسانی به جانبازان چند سیاست اساسی شامل رعایت دقیق قوانین، عدالت در خدمات و افزایش رضایت جانبازان رعایت میشود؛ برای ایثارگران هرم سلامت تعریف شده است و در قاعده این هرم بیمههای همگانی و بیمه تکمیلی قرار دارد تا جانبازان از خدمات عمومی این بیمهها استفاده کنند.
یک میلیون و 688 هزار ایثارگر تحت پوشش بیمههای تکمیلی قرار گرفتهاند
معاون بهداشت و درمان بنیاد شهید و امور ایثارگران با بیان اینکه اکنون یک میلیون و 688 هزار ایثارگر تحت پوشش بیمههای تکمیلی قرار گرفتهاند، ادامه داد: یکی از ثروتهای بنیاد شهید عدم تصدیگری و واگذاری کارها به سازمانهایی است که امکان ارائه خدمات دارند. البته برخی خدمات توسط سازمانها ارائه داده نمیشود و در نتیجه بنیاد شهید خود اقدام به ارائه خدمات میکند؛ مانند راهاندازی کلینیکهای تخصصی درسطح استانها.
عباسپور گفت: در سال گذشته 25 تیم پزشکی به استانهای مختلف اعزام شد و یک هزار و 883 هزار ایثارگر ویزیت شدند و برخی نیز در صورت نیاز برای درمان به تهران دعوت شدند.
وی ادامه داد: بنیادشهید و امور ایثار گران از تمام خدمات درمانی موجود در دنیا برای خدمترسانی به ایثارگران برای کاهش مشکلات آنها استفاده میکند و اگر مشکل برخی از جانبازان برطرف نمیشود به علت پیچیدگی مشکل آنها است، به طوری که برخی از متخصصان اظهار میکنند که تاکنون چنین بیمارانی را در سطح جهان ندیدهاند. این مطلب نشان از روحیه ایثارگری جانبازان دارد و صبر جانبازان بسیار بیشتر از ایثارگری آنها مثالزدنی است.
توانبخشی باید در قانونگذاری، جامعه و تمام امکانات شهری در نظر گرفته شود.
معاون بهداشت و درمان بنیاد شهید و امور ایثارگران افزود: توانبخشی تعریفهای خاص خود را دارد و نباید به این شکل باشد که یک مرکز توانبخشی تاسیس شود و جانبازان در آن مرکز تنها خدمات خاصی دریافت کنند، بلکه باید محیط زندگی جانبازان به گونهای مناسبسازی شود تا از امکاناتی برابر با سایر افراد جامعه برخوردار شوند. توانبخشی باید در قانونگذاری، جامعه و تمام امکانات شهری در نظر گرفته شود.
70 درصد طرحهای توانبخشی بنیاد شهید در کشور به بهرهبرداری رسیده است
وی گفت: حدود 70 درصد از طرحهایی که در حوزه توانبخشی بنیاد شهید در کشور در حال اجرا بوده به بهرهبرداری رسیده است و تا پایان سال 96 نیز باقیمانده طرحها به پایان خواهد رسید.