شناسهٔ خبر: 15021851 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی:

توسعه و بازآفرینی شهری بر اساس نگاه رهبری در اقتصاد مقاومتی باشد

بیرجند - ایرنا - عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی و ستاد بازآفرینی شهری کشور، گفت: توسعه و باز آفرینی شهری باید بر اساس نگاه رهبری در بحث اقتصاد مقاومتی باشد، تا این امر تحقق نیابد پیشرفتی شاهد نخواهیم بود.

صاحب‌خبر -

بهمن ادیب زاده روز چهارشنبه در ستاد بازآفرینی پایدار شهری خراسان جنوبی در بیرجند ، افزود: مدیران باید به یک تعریف مشخص و یکسان از توسعه و بازآفرینی برسند ، نوسازی یک فرآیند کالبدی نیست بلکه شیوه ای پایدار برای طلب خیر و به ورزی است.
به گفته وی نوسازی باید با اولویت فرهنگی - اجتماعی و محور آموزشی با مشارکت مردمی باشد، اگر این موتور محرکه را فعال کنیم شاهد توسعه و پیشرفت روزافزون در این زمینه خواهیم بود.
وی ادامه داد: امروزه کسانی که از خدمات شهری برخوردار نیستند ناچار به کار روز مزدی و گذراندن اوقاتی بدون هدف هستند و مشکل زیادی این مقوله در جامعه شهری ایجاد می کند.
** نوسازی بیرجند با مشکل مواجه است
به گزارش ایرنا، ادیب زاده در ادامه درآمد پایین مردم ، قیمت پایین زمین، دید اقتصادی به مسکن به عنوان منبع درآمد، نبود تسهیلات رفاهی و هزینه های بالای حمل و نقل در ساخت و ساز را مهم ترین مشکل نوسازی بیرجند در مطالعات دانست.
وی عنوان کرد: معیارهای زیست محیطی، کالبدی، جمعیتی، اقتصادی و اجتماعی از مهمترین شاخصه انواع بافت های نیازمند بازآفرینی شهری در ایران و خراسان جنوبی است.
وی هدایت نشدن آب های سطحی، پراکندگی زباله، رویه نامناسب معابر و زلزله خیز بودن خراسان جنوبی را مهمترین مشکل زیست محیطی دانست و گفت: جمعیت بالا، زیست جوانی و تراکم جمعیت، معیارهای نفوس استان را تحت الشعاع قرار داده که بیشتر این تاثیر منعکس به شمال شهر بیرجند است.
وی اظهار کرد: تراکم، کیفیت نامناسب بنا، مصالح نما، قدمت و سازه ابنیه که باز هم مردم شمال شهر بیرجند را مستثنی نمی کند معیارهای کالبد نوسازی را با مشکل مواجه کرده است.
به گفته ادیب زاده کساد بودن رونق تجاری، درصد بالای زیر پوشش سازمان بهزیستی و کمیته امداد امام ( ره )، نبود رفاه اقتصادی خوب و درصد زیاد زنان شاغل را می توان مهم ترین مشکل اقتصادی این مرز و بوم بیان کرد .
** ایجاد نقشه راه مشخص برای حل مشکل استان
عضو ستاد بازآفرینی شهری تصریح کرد: در بحث نوسازی و بازآفرینی شهری تا مسئولان استانی به همراه مردم بومی به یک نقشه راه مشخص و معین نرسند هیچگونه بهبودی حاصل نخواهد شد بلکه نارضایتی را در اجتماع به وجود خواهد آورد.
ادیب زاده، با بیان اینکه نقشه راه بهترین راه تدوین چشم انداز نوسازی بافت فرسوده است، بیان کرد: تشکیل شورای عالی نوسازی، آموزش نوسازی در سطوح مختلف مدیریتی و مردمی، بستر سازی، مشاوره صحیح و راه اندازی جریانهای نوسازی از طریق تاسیس دفتر تسهیل گری نوسازی خواهد بود و بدون این معیارها این نقشه راه محقق نمی شود.
وی ادامه داد: در این راستا نهادهای توسعه محلی هم باید تقویت شود و باید دارای مدیریت پایدار باشد و وابسته به تغییرات مدیریت شهری نشود.
به گزارش ایرنا، وی بیان کرد: اگر بخواهیم توسعه محلات را تقویت کنیم چون این محله ها یک شبه فرسوده نشدند بازسازی آنها هم یک شبه امکان پذیر نیست پس باید یک مدیریت پایدار شکل گیرد.
** 19میلیون نفر در 130 هزار هکتار از مناطق هدف توسعه و بازآفرینی زندگی می کنند
همچنین معاون شرکت عمران شهری ایران ، گفت: در حال حاضر 19 میلیون نفر در 130 هزار هکتار از مناطق هدف توسعه و بازآفرینی زندگی می کنند،متاسفانه همیشه با نگاه منفی به این قشر از جامعه نگاه شده است.
مجید روستا افزود: نحوه نگاه کردن به این مسائل باعث شده فرصت هایی که همین افراد بوجود آورنده آن در جامعه بودند دیده نشود در حالی که این افراد در کنار خدمات ارزان قیمت به جامعه، خدمات تولیدی را مصرف می کنند، کسب و کار را زنده کرده اند و از همه مهمتر بدون هیچگونه وام و تسهیلاتی برای زندگی مسکن ساخته اند پس انسان های ضعیفی نیستند.
وی ادامه داد: در سال 1392 سند بازآفرینی شهری که هدف آن ایجاد وحدت رویه ، تعامل مشترک و هم افزایی دستگاه های مدیریتی شهری، دولتی و مردمی بود در دولت تصویب شد.
به گفته وی در این راستا باید سیاست گذاری مشترکی تعریف کنیم و در چارچوب اولویت ستاد بازآفرینی ورود پیدا کنیم و در این مهم هدف نهایی رساندن مناطق هدف به بالا شهرها نیست بلکه ایجاد یک میانگین از شاخصه های اجتماعی برای مردم این مناطق است.
وی اظهار کرد: هدف اصلی مدیریت بازآفرینی شهری باید این مهم باشد که هم در پی حل مساله و درمان برآییم و هم نگاه پیشگیرانه داشته باشیم.
به گفته روستا خراسان جنوبی استان زرخیزی است و قابلیت و پتانسیل های بالایی برای پیشرفت و توسعه دارد و این توسعه و پیشرفت حاصل تعامل بین مردم و دولت است.
** ایجاد اولین نهاد توسعه محله در بیرجند
معاون شرکت عمران شهری کشور تصریح کرد: شاید ایجاد این نهاد سئوال های مختلفی در سطح ملی مطرح کند اما می توان گفت که این نهاد نخ تسبیحی است که نهاد های دولتی، مردمی و فرصت ها و ظرفیت های استانی را بسیج و با یک اقدام مشترک وظیفه و سهم هر کدام را مشخص خواهد کرد تا هیچ گونه موازی کاری صورت نپذیرد.
به گفته وی از دیگر پتانسیل های مهم خراسان جنوبی مبحث بافت ها و مکان های تاریخی است که هویت و تمدن مردم این مرز و بوم را نمایان می کند در حالی که بعضی ها این مکان ها را مشکل ساز می دانند اما شهری مثل بشرویه اگر این مکان ها را مشکل ساز بداند، هویت خود را با کدام برند معرفی خواهد کرد.
وی عنوان کرد: در همین راستا باید به فکر احیای مجدد این مکان ها باشیم تا هم بحث گردشگری تقویت شود و همانند کاشان، اصفهان از شهرهای هدف گردشگری شود که با جذب گردشگر اقتصاد هم رونق پیدا خواهد کرد.
وی مصوبه سفرش به خراسان جنوبی را تامین اعتبار محورهای تاریخی مصوب، احیای محله حاج اشرف بشرویه، احیای خانه های تاریخی، تامین اعتبار تسهیلات 200 میلیون ریالی قرض الحسنه برای خانه های تاریخی دایر و تسهیلات نوسازی مسکن در شهر بیرجند به مبلغ 400 میلیون ریال ذکر کرد.
2047/3215/