شناسهٔ خبر: 15020828 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

فرماندار سنندج عنوان کرد

ثبت 4 هزار و 217 واقعه ازدواج در شهرستان سنندج

فرماندار سنندج گفت: در سال‌‌جاری، 4 هزار و 217 واقعه ازدواج و یک هزار و 229 مورد طلاق در سنندج گزارش شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج، ابراهیم زارعی ظهر امروز در جلسه برنامه‌ریزی ازدواج جوانان که در فرمانداری سنندج برگزار شد، اظهار داشت: در سال‌‌جاری، 4 هزار و 217 واقعه ازدواج در سنندج گزارش شده که 3 هزار و 48 مورد آن در شهرها و یک هزار و 169 مورد در روستاها انجام گرفته است.

زارعی تصریح کرد: امسال همچنین یک هزار و 229 مورد طلاق در سنندج گزارش شده که یک هزار و 105 مورد آن شهری و 124 مورد آن روستایی بوده است.

وی افزود: بسیاری از مشکلات در امر ازدواج باید از ریشه حل شود و در این زمینه آموزش و پرورش نقش بسیار موثری دارد.

فرماندار سنندج خاطرنشان کرد: نباید همه مشکلات و برنامه‌ها را روی دوش دولت گذاشت، زیرا در بسیاری از موارد خود خانواده‌ها بر اثر ناآگاهی و عدم تصمیم‌گیری مناسب فرزندان خود را به سمت مسیر اشتباه در امر ازدواج هدایت می‌کنند.

به گفته زارعی، در چند سال گذشته بحث ازدواج دانشجویی بسیار رونق داشت و این ازدواج‌ها در بررسی‌های انجام گرفته نتیجه مطلوبی نداشتند و این نشان از عدم آگاهی و ارائه آموزش‌های مناسب پیش از ازدواج است.

وی به شرایط ازدواج اشاره کرد و افزود: باید بحث کفائت را مورد بررسی قرار داد، زیرا دو فرد باید از لحاظ فرهنگی، اقتصادی و شخصیتی همخوانی داشته باشند.

فرماندار سنندج افزود: باید در ازدواج‌ها به امر مشاوره بسیار اهمیت داد و آن را اجباری کرد، زیرا بهتر است مسائل و مشکلات را قبل از ازدواج مورد بررسی قرار داد.

زارعی تأکید کرد: بیکاری جوانان نیز معضل جدی برای طلاق است و بخش اعظم طلاق‌ها در استان به موضوعات اقتصادی و نبود شغل دائمی مناسب برمی‌گردد.

وی خاطرنشان کرد: در گذشته فرهنگ در شهرها و روستها بسیار غنی بود اما اکنون افراد سطح توقعاتشان بالا رفته و مدام متکی به دیگران هستند و این خود موجب ایجاد اختلافات می‌شود.

فرماندار سنندج افزود: در بحث ازدواج باید ابتدا افراد را از نظر شخصیتی آگاه کنیم تا درک درستی از یکدیگر و خصوصیات اخلاقی و خانوادگی یکدیگر پیدا کنند و در این زمینه تمامی ادارات و ارگان‌های مرتبط باید این آگاهی‌بخشی را در بین جوانان افزایش دهند.

زارعی گفت: فرهنگ‌های بومی و محلی غنی در ایران وجود دارد و نباید این تنوع فرهنگی را نادیده گرفت و بهتر است از آن در ارتقاء سطح زندگی خود استفاده کرده و از بسیاری سخت‌گیری‌های غیرضروری در ازدواج چشم پوشی کنیم.

در ادامه جلسه معاون فرهنگی و اجتماعی شهردار نیز سنندج اظهار داشت: نظام آموزشی کشور نتوانسته بروزرسانی شود و یکی از ایراداتی که به آن وارد بوده، یک کاسه کردن تمام فرهنگ‌های ایران و تصمیم‌گیری از مرکز برای تمامی استان‌ها است.

سرکوت نجفی افزود: ما نتوانسته‌ایم فرهنگ و ادبیات غنی کردی را در جامعه خود رواج دهیم زیرا ادبیات پربار کردی، سراسر از عشق میان افراد و تعهد سخن می‌گوید که اکنون در جامعه به واسطه برخی فضاها و برنامه‌های تلوزیونی که با فرهنگ ما غیر مرتبط بوده کمرنگ شده است.

نجفی اظهار داشت: ما کودکان خود را از کودکی با درس‌هایی آموزش می‌دهیم که مدام از وابسته بودن فرد به دیگران می‌گوید و این وابستگی تا دبیرستان ادامه دارد و در مقطعی به ناگهان فرد را رها می‌کنند که این بسیار خطرناک است.

وی در پایان به الگوسازی در بین جوانان اشاره کرد و افزود: سوپراستارهای سینما خواسته و ناخواسته الگوی اخلاقی و ظاهری نوجوانان و جوانان هستند که این افراد در ازدواج‌های خود اکثراً دچار مشکل بوده و چندین مورد ازدواج را تجربه کرده‌اند و این زنگ هشداری برای فرهنگسازی در بحث ازدواج است.

انتهای پیام/99004/ت40