شناسهٔ خبر: 15019946 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

مدیرکل دفتر سلامت روان وزارت بهداشت:

بیش از 6 هزار تخت روان‌پزشکی در کشور نیاز است

مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت با اشاره به اینکه طی آخرین سطح‌بندی در کشور تا پایان سال 94 به 16 هزار تخت روان‌پزشکی نیاز پیدا می‌کردیم از کمبود 6 هزار و 860 تخت در این زمینه خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری فارس از قوچان، احمد حاجبی ظهر امروز در حاشیه بازدید از مرکز سلامت روان جامعه نگر قوچان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: طرح جامع خدمات سلامت روان از دو سال پیش بر اساس تحقیقی 10 ساله کلید خورد که به‌صورت پایلوت در سه شهر کشور از جمله شهرستان قوچان به اجرا درآمده است.

وی بابیان اینکه در این مدل سه سطح پایه، تخصصی و اقدام جامع مدنظر قرار گرفته است، گفت: برای نخستین بار در این شهرستان تخت روان‌پزشکی با همکاری و تعاملات صورت گرفته در بخش اعصاب و روان قرار داده و مرکز سلامت جامعه نگر نیز ایجاد شده است.

مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت با تأکید بر این موضوع که سطح نظام مراقبت‌های بهداشتی اولیه فراتر از طرح تحول نشان داده‌شده است، تصریح کرد: هم‌اکنون به ازای هر 30 هزار نفر در کشور یک روانشناس وجود دارد در صورتی‌ که پس از اجرای این طرح پایلوت در قوچان به ازای هر 15 هزار نفر جمعیت یک روانشناس قرار داده‌ شده است.

حاجبی با اشاره به قانون سلامت روان که از سال 83 توسط یک گروه شروع به نوشتن شد و چندین بار در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مورد بازبینی قرار گرفت، بیان کرد: این طرح به دولت ارجاع داده شد که در حال حاضر هر هفته روزهای سه‌شنبه این طرح در کمیسیون اجتماعی هیأت دولت موردبررسی تخصصی قرار می‌گیرد.

وی با یادآوری اینکه تمام دستگاه‌های دست‌اندرکار حوزه سلامت روان همانند بهزیستی، وزارت رفاه و... که متشکل از 30 نفر می‌شوند در این جلسات حضور دارند، تأکید کرد: نمی‌توان گفت چه زمانی کار بررسی این قانون تمام می‌شود اما از روند بررسی آن رضایت داریم چون روی تمام کلمات آن بحث کارشناسی انجام می‌دهند.

مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت با بیان اینکه همه افراد حاضر در این جلسه اعتقاد دارند این قانون ضروری بوده و باید زودتر به سمت آن می‌رفتیم، عنوان کرد: طی آخرین سطح‌بندی وزارت بهداشت در حوزه درمان تا پایان سال 94، کشور به 16 هزار تخت روان‌پزشکی نیاز پیدا کرد.

حاجبی با بیان این مطلب که تا پایان سال 93 تعداد این تخت‌ها به 8 هزار و 140 تخت در بیمارستان‌های دولتی، خصوصی، تأمین اجتماعی و نیروهای مسلح رسید که عمده آن‌ها مربوط به بخش دولتی است، افزود: سال گذشته هزار تخت از طریق تغییر کاربری‌ها ایجاد شده است.

وی یادآور شد: بر اساس سیاست‌گذاری‌ها و راهبردها به‌طور عمده بیمارستان‌هایی انتخاب شد که ضریب اشغال تخت در آن زیر 60 درصد بوده است که هزار تخت را ایجاد کردیم.

مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت با بیان اینکه طی آمار رسمی ستاد مبارزه با مواد مخدر 325 هزار نفر وابستگی به مواد مخدر در کشور وجود دارد که با مصرف‌های تفننی آمار به 2 میلیون نفر می‌رسد، عنوان کرد: شایع‌ترین سن مصرف در کشور به‌طور عمده در میان نسل جوان به‌ویژه دهه سومی‌ها بوده که موضوع محرک‌ها یکی از نگرانی‌های جدی محسوب می‌شود.

حاجبی پیشگیری اولیه، درمان و کاهش آسیب‌ها را سه راهکار مهم در حوزه اعتیاد برشمرد و تصریح کرد: مهم‌ترین ارگان برای پیشگیری اولیه آموزش‌ و پرورش بوده که کار خوب در آن موجب ایجاد ضمانت خواهد شد و درمان و کاهش آسیب نیز توسط وزارت بهداشت و سازمان بهزیستی در حال پیگیری است.

وی پیشرفت کار را در بازدیدهای انجا م‌شده از قوچان را خوب برشمرد و تأکید کرد: فرآیندها انجام اما از نظر فنی باید تقویت صورت بگیرد و انتظار می‌رود دانشگاه علوم پزشکی مشهد نظارت خود را در این زمینه بیشتر کند.

انتهای پیام/3268/ط40