به گزارش خبرگزاری فارس از ارومیه، رسول روشنی ظهر امروز در کارگاه آموزشی آشنایی با قوانین و ساز و کارهای پزشکی قانونی که در ارومیه برگزار شد، اظهار داشت: اقشار مختلف مردم باید با روند فعالیت و خدمترسانی در مجموعههای ذیل قوه قضائیه و قوانین آشنا شوند.
وی برای به حداقل رسیدن اتفاقات دلخراش، نزاع، تصادفات همچنین طلاقها ابراز امیدواری کرد و افزود: منتهای خواست تلاشگران این سازمان و دادگستری خلوت بودن راهروها و سالن انتظار است چرا که این موضوع بیانگر این است که اقشار مختلف مردم در آرامش هستند.
این مسؤول با بیان اینکه با این همه آحاد جامعه باید با ساز و کارهای خدمترسانی در نهادهای زیرمجموعه قوه قضاییه همچنین پزشکی قانونی در استان آشنا شوند، ادامه داد: همچنین تسلط به قوانین و آشنایی با حقوق و تکالیف تا اندازه زیادی خدمترسانی را برای کارشناسان ما آسان میکند.
روشنی با اشاره به اینکه هر مراجعهکننده در ورود به این سازمان باید برای تشکیل پرونده مبادرت کند، گفت: به دنبال تکمیل مدارک و تهیه تصویر از فرد معاینهشونده توسط همکاران بخش پذیرش، پرونده مراجعهکننده تشکیل شده سپس برای معاینه و بررسی در اختیار پزشک سازمان قرار میگیرد.
وی معاینه مراجعهکننده توسط پزشک معاین را مرحله دیگر عنوان کرد و ادامه داد: پزشک بعد از اینکه پرونده را مورد بررسی قرار داد، براساس نوبتدهی واحد پذیرش فرد را برای معاینه و بررسی دقیق عوارض جسمی به اتاق معاینات میخواند.
*در پزشکی قانونی طول درمان و نحوه معالجه مشخص نمیشود
مدیرکل پزشکی قانونی آذربایجان غربی یکی از تصورهای نادرست نسبت به پزشکان این سازمان را مکلف بودن آنها برای تعیین مدت و نوع درمان دانست و بیان داشت: حال آنکه این موضوع از اساس اشتباه بوده و باید برای اصلاح دیدگاهها گام برداشت.
وی با اظهار اینکه پزشک با توجه به نوع عوارض، مدارک و مستندات پزشکی موجود در پرونده برای اعلامنظر کارشناسی اقدام میکند، خاطرنشان کرد: در این مرحله امکان دارد پزشک برای اعلام نظر نهایی به مدارک تکمیلی نیاز پیدا کند.
روشنی با بیان اینکه در صورت به وجود آمدن چنین شرایطی مصدوم برای انجام بررسی تکمیلی شامل درخواست مشاوره، درخواست پرونده بالینی و ... اقدام خواهد کرد، افزود: همچنین در صورت نیاز ضمن ارائه گواهی مراجعهکننده به مراکز درمانی ارجاع میشود.
مدیرکل پزشکی قانونی آذربایجان غربی با اظهار اینکه پس از ارائه مدارک درخواست شده، پزشک برای بررسی و صدور گواهی اقدام میکند، بیان داشت: در صورتی که مدارک تکمیلی موردنیاز نباشد پزشک بر اساس آنچه که در اختیارش قرار گرفته است نظر کارشناسی و نهایی خود را در قالب گواهی صادر خواهد کرد.
* لزوم آشنایی مراجعهکنندهها با قوانین موجود
این مدرس دانشگاه با اظهار اینکه مراجعهکنندهها برای معاینات سرپایی باید بدانند در چه مواردی معاینه مجدد موردنیاز است، خاطرنشان کرد: برخی موارد در مرحله نخست از معاینه مراجعین نزاع یا مصدومان حوادث رانندگی نوع صدمه و آسیب وارده به شکلی است که ارائه نظر قطعی در مرحله نخست به هیچ عنوان امکان ندارد.
مدیرکل پزشکی قانونی آذربایجان غربی اظهار داشت: در چنین شرایطی چنانچه از نظر علمی و تشخیصی نیاز به معاینه مجدد فرد مصدوم بعد از یک دوره زمانی مشخص ضروری باشد برای معاینه مجدد اقدام خواهد شد.
روشنی با اظهار اینکه در این قبیل موارد پزشک بعد از یک دوره زمانی مشخص برای فرد مصدوم معاینه مجدد را توصیه میکند، ادامه داد: بنابراین فرد در زمان تعیین شده برای معاینه مجدد باید مراجعه کند تا روند قانونی سپری شود.
وی با اظهار اینکه در این صورت مراجعهکننده به صورت مستقیم و بدون اینکه برای دریافت مجدد نامه از مراجع یا ضابطان قضایی مورد نیاز باشد به پزشکی قانونی شعب استان در شهرستانها مراجعه میکند، اضافه کرد: سپس بعد از پرداخت تعرفه موردنظر توسط پزشک معاینه میشود.
این مدرس دانشگاه با بیان اینکه سپس پزشک در صورت قطعی شدن مستندات نظر نهایی خود را برای استفاده مرجع قضایی ذیصلاح صادر میکند، ادامه داد: تعداد دفعات معاینه مجدد فرد مصدوم متفاوت است به طوری که میزان عمق جراحت، چگونگی درمان و روند بهبودی در این زمینه تاثیرگذار است.
روشنی مدت زمان بررسی و اعلام نظر کارشناسان در پروندههای مختلف از جمله نزاع و تصادف را مورد اشاره قرار داد و بیان داشت: مدت زمان بررسی پروندههای نزاع و تصادف به حجم مراجعان در مرکز بستگی دارد، همچنین با در نظر گرفتن نوع معاینه فرد و نیاز به تکمیل پرونده تفاوت دارد.
مدیرکل پزشکی قانونی آذربایجان غربی با اظهار اینکه براساس میانگین کشوری این زمان ممکن است از 30 دقیقه تا سه ساعت متغیر باشد، خاطرنشان کرد: پزشکان، کارشناسان و به طور کلی کارشناسان این سازمان درصدد پاسخگویی به هنگام هستند.
انتهای پیام/61002/ک40/
∎