به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، پایگاه خبری تحلیلی «المانیتور» در گزارش مفصل خود درباره هزینههای صرف شده کشورهای خارجی برای لابی در آمریکا و همسو کردن سیاستهای این کشور با منافع خود، بطور جداگانه به پولهایی که رژیم صهیونیستی در ایالات متحده خرج کرده نیز پرداخته و آن را یکی از مهمترین قدرتهای تاثیر گذار در تصمیم گیریهای سازمان ملل درباره موضوع فلسطین عنوان کرد.
بر اساس این گزارش که المانیتور ادعا میکند چکیده بررسی صدها سند مالی است، «کمیته امور عمومی اسرائیل آمریکا» یا همان «آیپک» مهمترین گروه اسرائیلی لابیگر در آمریکا بوده و رژیم صهیونیستی مبلغ 6.9 میلیون دلار در سال 2015 برای تاثیر گذاشتن بر سیاستهای خارجی ایالات متحده هزینه کرده است.
این پایگاه خبری، لابی «جیاستریت» را یکی دیگر از گروههای تاثیرگذار در آمریکا عنوان کرده که بر خلاف سیاستهای آیپک در مخالفت با توافق هستهای، از تایید شدن برجام در کنگره ایالات متحده حمایت کرد. تلاشهای این دو گروه معمولا در تضاد با یکدیگر بوده است.
آیپک رسما ایران را در اولویت اقداماتش قرار داده است. این گروه طی یک بیانیه سیاسی که اواسط ماه جولای گذشته منتشر کرد از کنگره خواسته بود تا پاسخ محکمتری به اقدامات ایران از جمله آزمایشات موشکی بالستیک داده شود. جیاستریت نیز مانند آیپک خواستار تصویب تحریمهای بیشتر علیه ایران بخاطر مسائل ادعایی حمایت از تروریسم و دیگر فعالیتهای ناپایدار کننده منطقه شد.
بر اساس گزارش المانیتور، موضوع مناقشات فلسطین و راهکار دو دولتی نیز از جمله مسائلی بوده که لابیهای صهیونیستی هزینههای گزافی برای تغییر نظر دولت آمریکا درخصوص آن انجام دادهاند. آیپک در تلاشهای خود جمهوریخواهان را متقاعد کرد تا در اساسنامه این حزب بندی را که مربوط به اجرای راهکار دو دولتی بود حذف کند و بجای آن لزوم برگزاری مذاکرات مستقیم میان طرفین را خواستار شود.
جیاستریت نیز در طرف مقابل با صرف هزینه، دموکراتها را ترغیب کرد تا برای اولین بار حق فلسطینیان برای زندگی آزادانه و داشتن دولت مستقل را به رسمیت بشناسند.
المانیتور با تاکید بر اینکه لابی آیپک نفوذ بسیار بالایی در کنگره دارد، افزود: «این سازمان 100هزار نفر از کارکنان و اعضای کنگره را تطمیع کرده و سالانه بیش از 6 میلیون دلار هزینه جهت تقویت روابط اسرائیل-آمریکا صرف میکند که 3.4 میلیون دلار از این مبلغ مستقیما برای لابی در کنگره و شاخههای اجرایی میباشد.»
بر اساس این گزارش، لابیهای صهیونیستی مبالغ گزافی را نیز برای حمایت از نامزدهای انتخابات کنگره صرف میکنند. آیپک سال قبل 2.4 میلیون دلار هزینه کرد و جیاستریت نیز امیدوار است بتواند سال جاری 3 میلیون دلار در نامزدهای کنگره سرمایه گذاری کند.
تصویب بزرگترین بسته حمایت نظامی ده ساله از رژیم صهیونیستی در دولت آمریکا و همچنین مخالفت با مذاکرات با واسطه میان فلسطین و اسرائیل، از جمله مواردی است که المانیتور بعنوان نمونه موفق لابی صهیونیستی در آمریکا معرفی میکند.
«تهدید کاخ سفید به وتوی بودجه نظامی اضافی برای مصارف موشکی» و «تصویب نشدن لایحههای ضد ایرانی در کنگره» نیز از موارد شکست لابیهای حامی اسرائیل عنوان شده است.
انتهای پیام/م
∎