به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سرایان بیدار غار بتون سرایان که هنوز ناشناخته باقی مانده است برای ورود به آن باید از تجهیزات کوهنوردی استفاده کرد.
در داخل این غار آب قابل آشامیدن و بسیار سرد جاری است، قندیل های زیبا و آهکی و بی انتها بودن از شگفتی های غار بتون سرایان محسوب می شود که هنوز انتهای آن کشف نشده است.
غار در یک جبال صخره ای قرار دارد که از سنگ های آهکی و رسوبی تشکیل شده است.
این غار آهکی دارای مجموع فرود ۴۰۰ متر و به عمق حدود ۳ کیلومتر دراز است.
پس از ورود به غار به یک سالن ۵۰ متری وارد می شوید که در انتهای آن دهنه چاه اول به خوبی نمایان می شود.
عمق این چاه حدود ۲۵ متر است، در اینجا تونلی وجود دارد که با شیب ملایمی به سمت راست و پایین غار امتداد می یابد، پس از طی حدود ۲۰ متر مسیر با منظره سنگ های عظیمی روبرو می شوید که به صورت غلطان روی یکدیگر قرار گرفته اند و در زیر آن دهنه چاه بزرگ دوم قرار دارد.
پس از حدود ۲۰ متر وارد مسیرهای منشعب می شوید که عبارت از ۳ تونل خروجی، استلاگمیت و تونل بن بست است.
تونل استلاگمیت مسیری از یک دالان تنگ و باریک است به سمت یک چاه بزرگ امتداد می یابد که ورودی یک تالار جدید و کشف نشده است.
محمد عرب سرپرست اداره میراث فرهنگی شهرستان سرایان در گفتگو با خبرنگار ما گفت:در داخل این غار می توان انواع تزئینات آهکی از قبیل استلاگمیت، استلاگمیت (لوله ای، میله ای، گل کلمی و غیره)، حوضچه های آب معدنی، بلورهای زیبای کوارتز، کلیست و پدیده بی نظیر و کمیاب «مروارید غار» را مشاهده کرد.
وی افزود:غار اژدها درواقع دومین غار عمیق و اورست غارهای شرق کشور محسوب می شود که با همکاری اداره کل حفاظت محیط زیست کارشناسی های لازم در آن انجام شده است.
پیمایش غار فقط توسط غارنوردان زبده و دوره دیده بااستفاده از مدرن ترین تجهیزات روز غارنوردی امکان پذیر می باشد.
غار مورد نظر دارای دو دهانه می باشد که دهانه ورودی به نام اژدها و دهانه خروجی آن که بسیار مخوف وعظیم می باشد به نام »بتون« شهرت دارد.