شناسهٔ خبر: 15018897 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: هدانا | لینک خبر

نبود آگاهی، چالش اصلی جهاد دانشگاهی چهارمحال و بختیاری

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، جهاد دانشگاهی چهارمحال و بختیاری در طول دولت یازدهم با توسعه فعالیت های آموزشی کاربردی، ایجاد ساختارهای سازمانی جدید فرهنگی و پژوهش های نوین در جهت ایفای نقش اصلی خود در کمک به توسعه استان فعالیت جدی خود را به منظور اهداف توسعه ای با شیوه های علمی و نوین آغاز کرد.
جهاد دانشگاهی نهادی است عمومی و غیردولتی زیر نظر شورای عالی انقلاب فرهنگی که در چارچوب اختیارات قانونی به تصویب هیات امنای جهاد دانشگاهی می ر سد، این نهاد در 16 مرداد 59 با هدف تحقق بخشیدن به اهداف انقلاب فرهنگی از سوی ستاد عالی انقلاب فرهنگی کشور تاسیس شد.
این نهاد انقلابی از سال 1361 تا 1381 دفتر ضمیمه و از سال 1381 به عنوان واحد مستقل در استان چهارمحال و بختیاری فعالیت خود را آغاز کرد و هم اکنون در حوزه های فرهنگی، پشتیبانی، پژوهش و فناوری و آموزش های بلندمدت و کوتاه مدت، فعالیت های خود را با سرعت، گسترش داده است.
در همین راستا با توجه به نگاه ویژه دولت یازدهم به مباحث علمی و پژوهشی و مدیریت جامع جهاد دانشگاهی در حوزه های مختلف و تعامل این نهاد با دستگاه های مختلف و مراکز علمی و آموزشی استان، پیشرفت های بسیار خوبی داشته که نتایج آن را در ارائه آموزش های کاربردی و بهره گیری مردم از آموزش ها و ارائه طرح های فرهنگی و تحقیقاتی و برنامه های دانش بنیان در این استان می توان مشاهده کرد.
** نبود آگاهی از فعالیت های جهاد دانشگاهی مهمترین چالش این حوزه
رییس جهاد دانشگاهی استان، عدم آشنایی کافی مردم و دستگاه های اجرایی از خدمات آموزشی، فرهنگی و پژوهشی جهاد دانشگاهی را از مهمترین چالش های این نهاد دانست.
وحید خلیلی اردلی به ایرنا گفت: نبود شناخت از ماموریت های این نهاد، سبب شده تا سطح مطالبه گری از جهاددانشگاهی استان بسیار ضعیف شود، از این رو در سال های اخیر تلاش شده تا با افزایش مطالبه گری، شناخت مردم و مسئولان از این نهاد دانشگاهی بیشتر شود.
وی خاطرنشان کرد: کمرنگ شدن فعالیت شعبه اشتغال دانش آموختگان جهاد دانشگاهی در استان و ضعف در ساختارهای فرهنگی، آموزشی، پژوهش و فناوری در استان از دیگر چالش های این واحد است که برای کسب موافقت برای احیا و تکمیل این ساختارها از جهاد دانشگاهی کشور، تلاش های زیادی انجام گرفته است.
رییس جهاد دانشگاهی چهارمحال و بختیاری، کمبود فضای فیزیکی مورد نیاز را مهمترین مشکل و چالش این نهاد برشمرد و افزود: جهاد دانشگاهی استان سال ها زیربار سنگین اجاره بهای مکان های استیجاری در مرکز استان و شهرستان ها بوده که امید است با بهره برداری از ساختمان جدید، این مشکل اساسی برطرف شود.
رییس جهاد دانشگاهی چهارمحال و بختیاری همچنین گفت: حوزه پژوهش و فناوری از ماموریت های بنیادین و رویکردهای پیشتازانه جهاد دانشگاهی است که در این دولت تحولات خوبی را در این حوزه شاهد بوده ایم.
خلیلی اردلی افزود: مطابق با برنامه پنجم توسعه جهاد دانشگاهی کشور، پس از بررسی بیش از 10 زمینه فعالیت مرتبط با اسناد و رویکردها و قابلیت های توسعه استان چند محور «فناوری اطلاعات و ارتباطات»، «گردشگری، محیط زیست و گیاهان دارویی» و «انرژی های خورشیدی وN.D.T بازرسی های فنی جوش و تست های غیرمخرب جوش» به عنوان زمینه های اصلی و قابل تمرکز پژوهشی جهاد دانشگاهی استان انتخاب شد.
کسب موافقت کلی راه اندازی 2 مرکز تخصصی، پژوهشی، فناوری اطلاعات و برق، بازرسی های فنی جوش و خوردگی و کسب موافقت اولیه مرکز گردشگری از جهاد دانشگاهی کشور از اقدام های اخیر این نهاد است که در صورت راه اندازی این مراکز رتبه و جایگاه جهاد دانشگاهی استان به شکل قابل توجهی ارتقا پیدا خواهد کرد.
طراحی و برنامه نویسی سامانه جامع حوزه پژوهشی جهاد دانشگاهی کشور از مهمترین دستاوردهای پژوهشی این نهاد در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات است.
طراحی سامانه الکترونیکی شرکت پرتو داده های انرژی اتمی کشور، طراحی سامانه شهر الکترونیک شهرکرد به سفارش شهرداری شهرکرد، طراحی سامانه الکترونیکی اطلاع رسانی و ارسال مقالات و اعلام نتایج همایش خانواده متعادل و توسعه پایدار و راه اندازی سامانه های الکترونیکی برخی دستگاه اجرایی استانی و ملی در راستای تحقق دولت الکترونیک از دیگر دستاوردهای این حوزه به شمار می رود.
بازرسی های کنترل کیفی و خوردگی داگ لگ های کارخانه فولاد سفیددشت و پرتونگاری و بهینه سازی خوردگی های ناشی از سایش ورق در صفا فولاد سپاهان اصفهان از فعالیت های پژوهشی این نهاد در حوزه برق و بازرسی های فنی جوش صنعتی است.
** شکوفایی ظرفیت گردشگری در طرح های مطالعاتی جهاد دانشگاهی
رییس جهاد دانشگاهی چهارمحال و بختیاری، گردشگری را از مهمترین ظرفیت های این استان در مسیر توسعه یافتگی برشمرد و گفت: طرح اکوکمپ های گردشگری بر پایه چادرهای عشایری در مناطق کوهستانی، ارائه طرح تحقیقاتی احیای اکوتوریسم دشت لاله با رویکرد اقتصاد پایدار، طرح مطالعاتی جداسازی آب شرب از فضای سبز شهرستان شلمزار و طرح مطالعاتی تفکیک زباله از مبدا در بخش فرخشهر را از مهمترین طرح هایی دانست که از سوی پژوهشگران جهاد دانشگاهی استان در حوزه های گردشگری و محیط زیست ارائه شده است.
خلیلی اردلی با بیان این که جهاد دانشگاهی حلقه واسط، یاری رساننده و پرکننده خلاء آموزشی بین آموزش و پرورش و دانشگاه است، اظهار کرد: در همین راستا، حرکت جدی به سمت ارائه دوره های آموزشی کوتاه مدت تخصصی، فوق تخصصی، کاربردی، اشتغال زا و تقاضا محور استانی رویکرد مهم و اساسی جهاد دانشگاهی است.
** افزایش 112 درصدی فراگیران دوره های آموزشی
خلیلی اردلی از افزایش 112 درصدی فراگیران آزاد و کارکنان دولت در بهار 95 نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد و گفت: آموزش بیش از 10 هزار نفر از فراگیران آزاد و کارکنان دولت استان در سال گذشته، اجرایی شدن بیش از 150 دوره آموزش های کوتاه مدت عمومی، تخصصی و اشتغال محور، تجهیز و نوسازی مراکز چهارگانه آموزشی کوتاه مدت استان در شهرکرد، بروجن و فارسان و راه اندازی سامانه پیشرفته دوره های آموزش مجازی غیرحضوری برای 70 دوره LMS، انجام موفق طرح کمک پرستاری و سایر دوره های پزشکی و فنی مهندسی مورد نیاز استان و منسجم کردن فعالیت 9 دپارتمان آموزشی از دیگر فعالیت‎های جهاد دانشگاهی استان در دولت تدبیر و امید است.
رییس جهاد دانشگاهی چهارمحال و بختیاری از افزایش حدود 2 برابری جذب دانشجو در مرکز علمی کاربردی این نهاد خبر داد و افزود: مرکز علمی کاربردی جهاد دانشگاهی شهرکرد در یک سال گذشته، با تکیه بر قابلیت های مختلف استانی و با افزایش چند رشته جدید توانسته است نقش مهمی در رضایتمندی دانشجویان ایفا کند.
* اجرای 70 عنوان فعالیت فرهنگی در 20 ماه گذشته
عضو شورای فرهنگ عمومی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اجرای بیش از 70 عنوان فعالیت فرهنگی استانی و ملی این نهاد در 20 ماه گذشته اظهار کرد: راه اندازی «شعبه انتشارات جهاد دانشگاهی» استان، اجرای طرح دانشجو معلم قرآنی، راه اندازی «مرکز مطالعات فرهنگی»، ایجاد 2 کانون فرهنگی جدید در استان، طرح ختم گروهی دانشجویی قرآن کریم به همراه مسابقه قرآنی نور، برگزاری نشست های مختلف، شرکت در جشنواره های متعدد ملی و استانی، برگزاری جشنواره سراسری و دانشجویی «حیات مطهر» و انتخاب مرکز افکارسنجی واحد به عنوان شعبه برتر در بین شعب استانی سراسر کشور برای 2 سال پیاپی از جمله این فعالیت ها بوده است.
وی با اشاره به برگزاری چهارمین و پنجمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویی در استان، تصریح کرد: این طرح مهم ملی، در سه دوره گذشته در استان برگزار نشده بود.
خلیلی اردلی با اشاره به فعالیت پنج کانون فرهنگی در جهاد دانشگاهی استان خاطرنشان کرد: 2 کانون فرهنگی «فناوری اطلاعات» و کانون فرهنگی «ادبیات و هنر» نیز به تازگی در جهاد دانشگاهی استان، ایجاد و فعال شده است.
به گفته وی، اخیرا پیشنهاد راه اندازی «مرکز تقویت و پویایی خط، زبان و ادبیات فارسی در فضای مجازی» از سوی این نهاد استانی به جهاد دانشگاهی کشور ارائه شده که به تصویب معاونت فرهنگی رسیده و به زودی اجرایی می شود.
رییس جهاد دانشگاهی چهارمحال وبختیاری از تکمیل طرح ساختمانی این نهاد، به عنوان مهمترین گام اخیر جهاد دانشگاهی استان خبر داد و گفت: ساخت طرح ساختمان تحقیقاتی، فرهنگی و آموزشی جهاد دانشگاهی استان در میرآباد شرقی با متراژ 3 هزار و 650 مترمربع از خرداد 93 براساس استاندارهای لازم طراحی و اجرا شد و با وجود تنگناهای مالی شدید، ساخت و ساز آن تقریبا بدون وقفه ادامه داشته و بزودی فاز نخست آن افتتاح می شود.
خلیلی اردلی افزود: با افتتاح این ساختمان می توان امیدوار بود تا با گذشت بیش از 30 سال فعالیت جهاد دانشگاهی در استان، مراکز تخصصی و ساختاری در این ساختمان استقرار یابد.
افزودن چند رشته کاردانی و کارشناسی به مرکز علمی کاربردی جهاد دانشگاهی، تجهیز، نوسازی و بهسازی فضاهای آموزشی، راه اندازی نمایندگی بانک ذخیره سازی سلول های بنیادی خون رویان در استان و تمهید مقدمات و اقدام های اولیه برای راه اندازی «مرکز دوراپزشکی از طریق تله مدیسین» از دیگر فعالیت های انجام شده جهاد دانشگاهی طی دو سال اخیر بوده است.
تلاش برای اجرای الگوی ملی جهاد دانشگاهی در استان مبتنی بر قابلیت ها و ظرفیت های بومی، اشتغال محوری و تخصصی کردن آموزش های کوتاه مدت و بلند مدت بر اساس نیاز های بازار کار و اشتغال استان و حمایت همه جانبه و بهره مندی از ایده های نو در استان، استفاده از تجارب دیگر واحدهای جهاد دانشگاهی کشور و جذب طرح ها و ایده های نوین از مهمترین اهداف و رویکردهای اجرایی این نهاد است.
در همین ر استا می طلبد تا با ارائه آموزش های لازم از طریق فضاهای مجازی و رسانه های مختلف در تبیین اهداف این نهاد انقلابی بیش از پیش کوشا باشیم تا شاهد علمی تر شدن برنامه ها و فعالیت های مختلف در سطح جامعه برای توسعه و آبادانی کشور و استان باشیم.
گزارش از خاطره حسین زاده
7363/6021

برچسب‌ها: