وی گفت: این مرکز باید در همه ادارات استان، مورد استفاده قرار گیرد زیرا با سرعت سرسامآوری که در حوزه فناوری اطلاعات حرکت میکنیم، بهحفظ امنیت اطلاعاتمان نیاز مبرم پیدا خواهیم کرد و این استان میتواند پایلوت مرکز امنیت داده کشور شود.
مهدسی عباسی که به مناسبت سی و ششمین سالگرد تاسیس جهاد دانشگاهی در جمع خبرنگاران سخن میگفت با اعلام اینکه جهاد دانشگاهی در چند سال اخیر با روش مهندسی معکوس، اختراعات متعدد و مهمی در حوزه فناوری اطلاعات به ثبت رسانده است، افزود: باید خودمان را برای پیشبرد طرحها تا مرحله نیمهصنعتی موظف کنیم که در این راستا، جهاد دانشگاهی به آخرین مدل سامانه هوشمند جعبه دارو دست یافته است.
رئیس جهاد دانشگاهی استان زنجان با اشاره به اینکه با افزایش روزافزون دانشآموختگان بدون شغل حرکت به سمت پژوهشهای غیرکاربردی و بنیادین اشتباه است، گفت: استان باید به سمت پژوهشهای توسعهای حرکت کند.
وی حوزه فعالیتهای جهاد دانشگاهی را آموزشی، پژوهشی، فرهنگی، اشتغال و تجاریسازی اعلام کرد و افزود: این نهاد از ۳ پژوهشگاه، ۱۸ پژوهشکده و ۸۰۰ گروه پژوهشی برخوردار است که دستاوردهای پژوهشگاههای رویان و ابنسینای جهاد دانشگاهی ایران را در پارهای از موارد در جایگاه ۳ کشور برتر و در برخی موارد نیز در جایگاه ۱۰ کشور برتر دنیا قرار داده است.
او همچنین با اشاره به اینکه جهاد دانشگاهی در حوزههای برق، دکلهای نفتی، مواد معدنی و کانیها، فعالیتهای شاخصی در سطح ملی انجام میدهد، گفت: تا چند ماه آینده نخستین دکل نفتی ایرانی را نصب خواهیم کرد. علاوه بر این، ۱۱ مرکز فرهنگی در کشور از جمله خبرگزاریهای ایسنا و ایکنا، مرکز گردشگری دانشجویان، مرکز افکارسنجی دانشجویان، مرکز انتشارات و مرکز فعالیتهای قرآنی، زیر مجموعه جهاد دانشگاهی هستند.
عباسی درباره مراکز زیرمجموعه حوزه آموزش جهاد دانشگاهی اعلام کرد: بزرگترین دانشگاه غیرانتفاعی کشور که از زیرمجموعههای جهاد دانشگاهی است، جزو معدود دانشگاههای غیر انتفاعی است که در رشتههای مختلف، دانشجوی PHD میگیرد. علاوه بر این، دانشگاه علمی ـ کاربردی جهاد دانشگاهی از نظر تعدد رشته و شمار دانشجو، بزرگترین مرکز علمی ـ کاربردی کشور به شمار میآید و این در حالی است که مرکز آموزشهای کوتاهمدت، همه دورههای مصوب وزارت علوم (۱۲۰۰ دوره) را برگزار میکند و سالانه ۵۰۰ هزار نفر را زیر پوشش قرار میدهد.
عباسی با اشاره به اینکه پارسال سازمان دانشجویی جهاد دانشگاهی زنجان رتبه دوم کشوری و سازمان انتشارات آن نیز رتبه برتر کشوری را کسب کرده است، یادآور شد: پارسال ۵۴درصد از آموزشهای کوتاهمدت جهاد دانشگاهی زنجان تخصصی بود و مقرر است این رقم امسال به ۷۰درصد برسد.
وی در پایان از افزایش فعالیتهای آکادمی فناوری اطلاعات استان زنجان در سال جاری خبرداد و گفت: امسال در راستای فرهنگسازی اشتغال دانشآموختگان، راهاندازی نخستین فنبازار استانی و نخستین مرکز رشد صنایع فرهنگی مشابه با مراکز خارجی را در دستور کار داریم.