به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از گرمسارآنلاین بانکداری اسلامی یا به نوعی یک بانکداری پاک و سالم و بدون سختی برای هیچ یک از اقشار جامعه می باشد که می توان جوامع اسلامی را در آن در بخش اقتصادی تعریف کرد. وقتی سری به هر بانکی در کشورمان می زنیم با انواع طرح ها تشویقی و نوع آشنا می شویم اما دریغ یک گزینه واضح از بانکداری بدون ربا واسلامی به راستی چرا در کشورمان به این مرحله رسیدیم که حال باید صحبت از بانکداری بدون ربا واسلامی کنیم .
و آیا سازمان های و دستگاه های پولی و بانکی تا چه حد در این موضوع تلاش کرده اند و چرا مردم کشورمان برای یک وام گرفتن ساده در گردش مالی کشورش باید نگاهی به دو رقمی بودن سودو اندازه آنها نماید و وقتی صحبت از سپرده ها و وام های قرض الحسنه و بدون سود می شود تنها موسسات و صندوق های مردمی از آن شانه خالی نمی کنند و بانک هایی که همیشه با انواع ترفند های مختلف سعی در نشان دادن خود به عموم جامعه هستند از این موضوع برای رفاه حال شهروندان شانه خالی می کنند .
به راستی "توزیع عادلانه تسهیلات بانکی بین بخشها و اقشار مختلف جامعه" را از ویژگی بانکداری اسلامی دانست به طوری که منابع بانکها منابع ملی است که از طریق سپرده های بانکی جمع آوری می شود و باید به شکل عادلانه بین اقشار مختلف جامعه و بخشهای مختلف اقتصادی و جغرافیایی توزیع شود و اینگونه نباشد که بخش مهمی از منابع در یک استان و بخش خاصی متمرکز شده و بقیه بخشها و مناطق از تسهیلات بانکی محروم بمانند.
در اجرای سیاست های بانکداری اسلامی به واقع باید نرخهای سود در بانکداری اسلامی به گونه ای باید تعیین شود که هر سه گروه متناسب با ارزش سرمایه و ارزش فعالیت اقتصادی، سهمی از ارزش افزوده یا رشد تولید ملی داشته باشند.
به نوع دیگر می توان یکی دیگر از ویزگی های بارز بانکداری اسلامی را شفافیت در سیستم های ارائه خدماتی پولی و مالی به مشتریان باشد که این نکته در بیشتر بانک ها در زمینه انعقاد قرار دادها رعایت نمی شود و سعی بر این شده است که بسیار ی از مفاد قرار دادها حتی در ارائه تسهیلات به شخص تنها بین بانک ها رد و بدل شود و سهم مشتری در ان محو می شود که این عمل نیز در سیستم بانکیکشورمان بسیار نادرست است و همیشه مسئولان در زمینه برخورد با این عمل ناصحیح وعده هایی می دهند اما محقق نمی شود .
نظارت های شرعی و فقهی می توان راه مناسبی برای تحقق بانکداری اسلامی و بدون ربا باشد که ایجاد شورای فقهی بانک مرکزی می تواند باعث شفاف سازی و حل معضلات بانکی در این بخش شود.