به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کُردتودی، کریم ذوالفقاری ظهر امروز در اولین جلسه شورای هماهنگی سازمان تعاون روستایی استان کردستان ضمن تشکر از عوامل خرید گندم گفت: رکورد تاریخی گندم در استان شکسته شد و خوشبختانه در کاری که انجام شد حتی یک کشاورز معترض نداشتیم که این جای تقدیر و تشکر از مجموعه شرکت بازرگانی دولتی(غله) و سازمان و شبکه تعاون روستایی دارد.
وی افزود: شبکه تعاون روستایی در 76 مرکز خرید و در کمال صداقت و حفظ حرمت کشاورز امر تحویل گندم از کشاورزان را به نحو احسن انجام دادند و امیدواریم در آینده نزدیک بتوانیم با همکاری مجموعه تعاون روستایی مراکز خرید گندم را تجهیز نماییم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان در ارتباط با هفته دولت گفت: تمام دستگاهای اجرایی در سال دو بار افتتاح پروژه دارند اما سازمان جهاد کشاورزی سه بار در سال به مناسبت هفته جهاد کشاورزی، هفته دولت و دهه مبارک فجر افتتاح پروژه دارد.
وی ادامه داد: در هفته جهاد کشاورزی سال جاری 182 پروژه با اعتبار 28 میلیارد تومان داشتیم که در مدت کمتر از دو ماه در هفته دولت 128 پروژه با اعتبار 22 میلیارد تومان افتتاح شدند.
این مسئول افزود: از ابتدای سال 92 تا امروز 7000 پروژه به ارزش 186 میلیارد تومان در بخشهای مختلف کشاورزی از 5 میلیون تا 5 میلیارد تومان اجرا شده است.
ذوالفقاری به اهمیت بخش کشاورزی در اقتصاد اشاره کرد و گفت: بخش کشاورزی در کشور حرف برای گفتن دارد که این میزان در استان بیشتر است.
وی همچنین به نقش شبکه تعاون روستایی در کوتاهکردن دست دلالان اشاره کرد و خاطر نشان کرد: اگر بخواهیم نظام کشاورزی را ساماندهی کنیم چارهای به جز تقویت تشکلهای بخش کشاورزی نداریم.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان در بخشی دیگر از سخنان خود از روسای شهرستانها خواست: تشکلهای موجود را تقویت و تشکلهای باغی و زراعی را تشکیل دهند.
وی به موفقیت مراکز عرضه محصولات در شهرستان سنندج اشاره کرد و اظهار داشت: سازمان تعاون روستایی با ایجاد مراکز عرضه میتواند نقش بسزایی در عرضه مستقیم و بدون واسطه محصولات کشاورزان ایفا نماید و سازمان جهاد کشاورزی آمادگی دارد تا تحت شرایط مشخص زمین مورد نیاز را در اختیار سازمان تعاون روستایی برای گسترش این مراکز در تمام شهرستانهای سطح استان قرار دهد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان خاطر نشان کرد: تشکلها باید بلندگوی بخش کشاورزی باشند و در هر جا حضور پیدا کنند نماینده بخش کشاورزی هستند.
شبکه تعاون روستایی کردستان 25 خط تولید بذر دارد
احمد ذکریایینژاد مدیرعامل سازمان تعاون روستایی استان کردستان گفت: سازمان تعاون روستایی با 5 دهه فعالیت یکی از قدیمیترین سازمانهاست که نسبت به شبکه تحت پوشش چهار وظیفه برنامهریزی، حمایت، هدایت و نظارت را عهدهدار است.
وی، شفافیت و حسابرسی در شبکه اتحادیه و شرکتها را به عنوان حق اصلی و مسلم اعضا شبکه خواند و اظهار داشت: اعتماد سرمایه اصلی شبکه تعاونی روستایی است و شفافیت در کارها میتواند اعتماد به شبکه را دوچندان کند.
ذکریایینژاد افزود: شبکه تعاون روستایی دارای 25 خط تولید بذر با ظرفیت 50 هزار تن گندم در طول سال است.
مدیرعامل سازمان تعاون روستایی استان کردستان همچنین به لزوم تنظیم بازار اشاره کرد و گفت: شبکه تعاون روستایی با بهرهگیری از ظرفیت تنظیم بازار، اطمینان خاطر را برای تولید کنندگان فراهم کند.
ذکریایی نژاد گفت: شبکه تعاون روستایی باید وارد عرصه بازرگانی شود تا بتواند با تجارت و بهرهگیری از مزیت مرزی بودن استان و همچنین با بهرهگیری از شرکت بازرگانی تعاونی کشاورزی ایران (بتکا)، محصولات را به بازارهای خارجی عرضه کند.
وی به نقش اتحادیه و شرکتهای تعاونی روستایی در تامین نهادههای کشاورزی اشاره کرد و افزود: باید نهادهها را تأمین و به موقع در اختیار تولید کنندگان قرار دهیم.
مدیر سازمان تعاون روستایی استان کردستان خاطر نشان کرد: باید با برنامه در راستای توسعه زیر ساختها و تقویت مراکز خرید محصولات کشاورزی در سطح شهرستانها حرکت کنیم.
وی همچنین ادامه داد: باید به فعالیت شرکتهای تعاون روستایی تنوع ببخشیم و از همه ظرفیت شرکتها در طول تمام سال جهت رفاه حال بهرهبرداران با در اختیار قرار گرفتن منابع بهره ببریم.
سرمایهگذاری در بخش صنایع تبدیلی محصولات کشاورزی کردستان ضعیف است
خالد جعفری معاون تولیدات دامی استان گفت: شرکتهای شبکه تعاون روستایی تنها محدود به بخش زراعت و یا دامداری نیستند بلکه متعلق به تمام بخشهای کشاورزی هستند.
وی همچنین گفت: بخش کشاورزی در تولید مشکل ندارد بلکه باید با ایجاد زنجیرههایی تولید را به درآمدزایی برسانیم که در شرکتهای تعاونی روستایی ظرفیت انجام این کار وجود دارد.
جعفری افزود: تشکلهای تخصصی و روستایی علاوه بر عرصه خرید گندم باید در سایر عرصهها نیز فعالیت کنند چون رسالت و حوزه فعالیت شرکتهای تعاونی روستایی گسترده است.
وی در مورد ایجاد صنایع تبدیلی گفت: از طرحهای در زمینه ایجاد صنایع تبدیلی اگر توجیه اقتصادی داشته باشند حمایت میکنیم.
وی ادامه داد: در زمینه صنایع تبدیلی سرمایهگذاری ضعیف بوده و باید تشکلها تمایل بیشتری به سرمایهگذاری در بخش صنایع تبدیلی داشته باشند.
معاون بهبود تولیدات دامی کردستان بیان کرد: 26 درصد تولید ناخالصی استان در بخش کشاورزی است که باید توجه ویژهای به این بخش شود.
معاون بهبود تولیدات دامی اظهار داشت: از 112 هزار بهرهبردار بخش کشاورزی 80 هزار بهرهبردار در بخش دام فعالیت میکنند که جلوگیری از کاهش جمعیت روستا ها نیازمند حمایت تشکلهای تخصصی از دامداران است.
انبارهای ذخیرهسازی گندم در کردستان باید افزایش یابد
جمال صالحی مدیرعامل شرکت غله عنوان کرد: از شبکه و سازمان تعاون روستایی استان کردستان که در بزرگترین پروژه اقتصادی کشور یعنی خرید تضمینی گندم و کلزا با مجموعه شرکت غله و خدمات بازرگانی همکاری نمودند تشکر میکنم.
وی افزود: شبکه تعاون روستایی در کمال صداقت و سلامت توانست بیش از 58 درصد از کل گندم خریداری شده در استان را از کشاورزان تحویل بگیرد.
صالحی گفت: سطح زیر کشت گندم در سال 57 به میزان 347هزار هکتار دیم و 37هزار هکتار آبی بوده است، لیکن تولید گندم 382 هزار تن بوده که عملکرد در واحد دیم کمتر از 700 کیلوگرم و در کشت آبی کمتر از 2 تن بوده است.
وی ادامه داد: مباحث ترویجی و آموزشی به بهرهبردارن در سالهای گذشته به خوبی انجام شده و توانسته بهرهوری محصولات را افزایش دهد.
وی افزود: میزان بارش در تولید محصول درصد مخصوص به خود را دارد که در سنوات گذشته شاهد بارش بیشتری نسبت به امسال بودیم اما امسال تولید گندم بیشتری داشتیم.
مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی خاطر نشان کرد: پروسه خرید گندم در استان حدود یک ماه است و خرید گندم روزانه تا 30 هزار تن میرسید که این امر جای تقدیر و تشکر از همه عوامل دخیل در خرید گندم دارد.
وی همچنین به ظرفیت ذخیرهسازی مراکز خرید شبکه تعاون روستایی اشاره کرد و گفت: باید با ساخت انبارهای چندمنظوره روباز و کم هزینه میزان ظرفیت ذخیره سازی مراکز را افزایش دهیم.
انتهای پیام/م