به گزارش ایسکانیوز به نقل خانه ملت، غلامعلی جعفرزاده در نشست علنی امروز(چهارشنبه 10شهریور) در نطق میان دستور خود گفت:منافقان دیروز داعشی های امروز هستند، الگوی داعش برای قتل عام مردم مظلوم منطقه روش منافقان است، شهادت 230 هزار شهید جریان تکوین انقلاب و هشت سال دفاع مقدس صرفا منافقان هستند.
نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه اینگونه نیست که بگوییم منافقان تنها 17 هزار نفر را شهید کردند، افزود:منافقان خائن مزدور ستون پنجم دشمن، صهیونیست ها و آمریکایی ها بودند و قطعا باید به سزای اعمال خود برسند.
جعفرزاده با اشاره به شرایط جغرافیایی حوزه انتخابیه خود ادامه داد: استان گیلان از موقعیت ممتاز آب و هوایی و طبیعت بکر و دل انگیز و نشاط آور و همچنین از مواهب کوه و دریا برخوردار است. مناطق کوهستانی استان مملو است پوشش گیاهی و اکسیژن فراوان و هوایی لطیف بستر زیبایی را برای گردشگران مهیا می کند.
وی با بیان اینکه در صورت بسترسازی و ایجاد امکانات تفریحی و تفرج گاه های کوهستانی و امکانات و تجهیزات مدرن در جذب گردشگری داخلی و خارجی شرایط استان گیلان بسیار مطلوب و منحصر به فرد است، یادآور شد: حداقل هفت مرکز گردشگری مجهز به هتل و سایر تجهیزات در مناطق ماسوله، فومن، قلعه رودخانه، دیلمان، اشکورات، تالش و آستارا با هزینه حداقل یک هزار میلیارد تومان مورد نیاز است، که می توانند علاوه بر ایجاد فرصت های شغلی در جذب مسافران خارجی و ارزآوری در کشور نقش بسزایی داشته باشند.
جعفرزاده افزود: با عنایت بر اینکه دریای خزر از توانمندی بالایی در جذب توریسم داشته ، اما تا کنون سرمایه گذاری جدی در این خصوص صورت نگرفته است و فرصت استثنایی در منطقه دریای خزر گیلان با تهیه امکانات مدرن ساحلی با هتل های مجهز به بازی های آبی و کشتی های تفریحی می تواند سیمای اقتصادی گیلان و ایران را متحول سازد.
وی با بیان اینکه مجموع مساحت باغی استان از قبیل مرکبات، کیوی، گردو، فندوق و بادام غیره 785 هزار هکتار بوده و برداشت محصول 679 تن با عملکرد 12 درصد است، ادامه داد:به علت عدم زیرساخت و بهینه سازی و نبود تجهیزات ساختار مدرن شبکه آبیاری و عدم گسترش صادرات و کارخانه های عمل آوری بسته بندی تا کنون حدود 15-10 درصد ظرفیت باغات استان گیلان استفاده شده است، برای بهینه سازی باغات نیاز به اعتبارات لازم بوده که در کنار این سرمایه گذاری حداقلی حدود 7500 نفر شغل برای بیکاران ایجاد می شود.
این نماینده مردم در مجلس دهم، اظهار کرد:زراعت برنج به مساحت 220 هکتار در گیلان با عملکرد 3-2 تن شلتوک در هر یک هکتار است، در حالی که به ساختار زیربنایی شبکه های آبرسانی و تجهیزات مدرن یکپارچه سازی مزارع و کاشت، داشت و برداشت و نیز تولید گونه های پرمحصول و سازگار با منطقه اقدام شود، عملکرد مزارع برنج گیلان به 7-6 تن شلتوک خواهد رسید.
وی با بیان اینکه برنامه ریزی کشت دوم بعد از برنج و ماهی دار کردن مزارع و پرورش اردک و ماهی به صورت اختلاط موج جدیدی از پروسه کارآمد تولید ثروت و اشتغال را در گیلان نوید می دهد، افزود: برای عملیاتی کردن این سیاست نیاز به سرمایه گذاری می باشد که از این رهگذر بالغ بر 25 هزار نفر شغل ایجاد می گردد و 2.5 میلیون تن محصولات تولیدی کشور سهم گیلان می باشد و با توجه به اینکه گیلان کمتر از یک درصد جمعیت کشور را دارا است. حدود 3 درصد تولید کل کشور را در خود جای داده است.
جعفرزاده ادامه داد:اگر توجه عمیق به ظرفیت و پتانسیل های منابع خدادادی در گیلان شود و هزینه های مورد نیاز تأمین اعتبار شود قادر است حداقل 10 درصد تولید کشور را به خودش اختصاص دهد.
وی با بیان اینکه گیلان در حال حاضر با همه محدودیت ها قادر است خوراک 20 میلیون نفر را در خصوص برنج تأمین کند، ادامه داد:در صورت تمهید و مقدمات و تجهیز زیرساخت گیلان قادر است حداقل برنج 40 میلیون نفر را تأمین نماید.
جعفرزاده با اشاره به اینکه گیلان در حال حاضر 17 هزار بهره بردار دارد که 7 درصد بهره بردار کل کشور را در به خود اختصاص داده است، عنوان کرد:مجموعاً 12 درصد تولید بخش کشاورزی در حال حاضر مربوط به گیلان است، در حالیکه 28 درصد اشتغال در گیلان مربوط به بخش کشاورزی است، اما کل کشور اشتغال وابسته به کشاورزی به میانگین 7 درصد است.
وی افزود:گیلان در زمینه تولید برنج و برگ سبز چای و نوغان و بادام زمینی و فندوق رتبه نخست را در کشور دارد.
نماینده مردم رشت در مجلس دهم، با بیان اینکه گیلان در حوزه جنگل داری 564 هزار هکتار مراتع است، ادامه داد:در صورت توجه جدی به بخش کشاورزی و تجهیز و تقویت زیرساخت و احیاء و بهره برداری جنگل و تأمین مواد سلولزی با حفظ ساختار جنگل می توان گفت نیمی از مواد سلولزی کشور در گیلان قابل استحصال بوده که برای تأمین این هدف نیاز به سرمایه گذاری است.
وی با بیان اینکه در استان گیلان در سال 1394 از منابع آبی استان 800 میلیون متر مکعب برداشت شده است، تصریح کرد: حدود 41 میلیارد متر مکعب به علت عدم زیرساخت سد و عدم ذخیره سازی هدر رفته است و ارزش آب هدر دادهشده به طور سالانه بالغ بر 2000 میلیارد تومان است، که در صورت ذخیره سازی می توان ده ها نیروگاه برق را راه اندازی کرد.
جعفرزاده افزود: به اینکه در حال حاضر میزان آبی مصرفی کشاورزی گیلان 3 میلیارد متر مکعب است که قدرت ذخیره سای 2/2 میلیارد مکعب را دارد و به علت عدم امکانات موجود تا کنون 2/1 میلیارد مکعب ذخیره سازی می شود.
وی با بیان اینکه طرح انتقال آب دریای خزر و هزینه تصفیه و شیرین کردن آن به مراتب گرانتر تمام می شود و اصلا عقلانی و اقتصادی نیست، ادامه داد:باید 41 میلیارد متر مکعب هدر داده شده در گیلان در قالب سد، ذخیره سازی شود و جمع آوری این آب علاوه بر تولید برق و فروش انرژی به سایر کشورها هزینه شیرین سازی را نداشته و نیز تعادل اکوسیستمی دریای خزر را هم متلاشی نمی سازد.
جعفرزاده یادآور شد:برای تقویت زیرساخت شبکه های مدرن آبیاری و آبرسانی در سراسر استان حدود هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری مورد نیاز است در صورت تحقق این امر کشاورزی ایران متحول خواهد شد.
وی افزود:بخش صنایع وابسته به کشاورزی و استحصال و عمل آوری شلتوک برنج راندمان کیفی آن را تا 5 برابر وضع موجود ارتقا می دهد، که در صورت تجهیز 50 واحد با سرمایه گذاری لازم می توان این بخش را متحول نمود.
جعفرزاده ادامه داد: فعلا ساختار استحصال و عمل آوری برنج سنتی و قدیمی است.
وی با انتقاد از بسته بندی تولیدات داخلی عنوان کرد: بسته بندی و عمل آوری گوشت مرغ و گوشت قرمز مکانیزه و صنعتی نیست، همچنین بسته بندی و عمل آوری محصولات درختی اعم از کیوی و مرکبات و زیتون و زعفران و قندق و بادام زمینی و گیاهان دارویی و تقویت زیرساخت ابریشم کشی و ابریشم بافی و صنعت نوغان در انتظار سرمایه گذاری لازم است.
جعفرزاده افزود:با ایجاد مشاغل خانگی در روستاها در قالب تعاونی های مشاغل خانگی در ابعاد کشاورزی، پرورش مرغ محلی، اردک، گاو پرواری، گاومیش و زنبورعسل برای هر خانوار روستایی و موج جدیدی از ایجاد اشتغال با سرانه لازم می توان گام جدی و عملی برای توسعه متوازن روستاها برداشت.
وی ادامه داد:در بخش صنعت سرانه اشتغال 180 میلیون تومان است، اما در بخش مشاغل خانگی حدود 15 درصد بخش صنعت مورد نیاز است.
جعفرزاده با بیان اینکه در صورت تحقق امر اشتغال در روستا در قالب تعاونی های مشاغل خانگی برای 15000 نفر شغل ایجاد می شود، اظهار کرد:تعاونی های تامین نیاز دومین رویکرد و ثبات و بقای واحدهای تولیدی بوده که بزرگترین واحد تعادل سازی و تقویت زیرساخت های کشاورزی است و در صورت تامین اعتبار و سرمایه گذاری برای تعاونی های تامین نیاز برای برنجکاران، دامداران، مرغداران و باغداران مورد نیاز می باشد و حدود 10 هزار نفر در فرآیند اشتغال با ثبات بهره مند می شوند.
وی افزود:تعاونی های سهامی عام و تعاونی های توسعه و عمران در هر شهرستان دومین گام اثرگذار برای تقویت بنیان اشتغال در جامعه گیلان بوده که برای تحقق این امر نیاز به سرمایه گذاری است.
جعفرزاده با بیان اینکه استان گیلان در قسمت جنوبی دارای کوه و منطقه کوهستانی بوده و دارای ذخایر ارزشمند معدن سنگ لاشه و سنگ آهن، ذغالسنگ و بازالت (Bazalt) است، ادامه داد:امروز بازالت در فولادسازی و کشتی سازی و شیشه و صنایع کابرد چشمگیری دارد و تعداد محدودی از کشورهای جهان دارای معدن بازالت هستند.
وی یادآور شد: در حال حاضر به علت کم توجهی به برداشت ذخایر معدنی تعداد 80 معدن فعال در گیلان می باشد و ارزش تولیدات معدنی آنها خیلی قابل توجه نیست و برای دستیابی به ارزش تولیدات معدنی و ایجاد زیرساخت لاجرم نیاز ب سرمایه گذاری است.
جعفرزاده با بیان اینکه استان گیلان با تولید 114 هزار تن مرغ گوشتی رتبه هشتم کشور را دارد، افزود:امکانات و سالن های تولید آماده بهره برداری برای تولید مرغ گوشتی 170 هزار تن را در حال حاضر دارا است و می تواند 17 میلیون قطعه جوجه ریزی در هر دوره (دو ماهه) تولید کند، اما به دلیل عدم زیرساخت و عدم ثبات قیمت و عدم امکانات ذخیره سازی به 8.5 میلیون قطعه جوجه ریزی در هر دوره دو ماهه اکتفا می کند.
وی با اشاره به اینکه استان گیلان در تولید مرغ مادر گوشتی رتبه دوم را در کشور دارد و نیز در تولید اجداد مرغ گوشتی رتبه اول را دارا است، ادامه داد:تعداد 780 واحد مرغداری در گیلان فعال می باشند و ذخیره سازی و ایجاد سامانه صادراتی نیاز به نقدینگی دارند. در صورت تحقق این امر گیلان بزرگترین قطب تولید ثروت و ارزآوری به مراتب از صادرات نفت بهتر و بیشتر برای کشور خواهد داشت.
این نماینده مردم در مجلس دهم، تصریح کرد:میزان صید و تولید ماهیان استخوانی و غضروفی در دریای کاسپین در حوزه گیلان 65 هزار تن است که مقدار 15 هزار تن مربوط به دریای خزر بوده و تعداد 50 هزار تن آن مربوط به آبگیرها و آب بندان های حوزه گیلان است.
وی با بیان اینکه به دلیل آلودگی مفرط ناشی از فعل و انفعالات کارخانه های آلوده و مصرف بی رویه کود شیمیایی میزان نیترات و فلزات سنگین به 20 برابر حد مجاز رسیده و میزان صید در دریا به نازلترین حد خود رسیده است، افزود:در صورت احیا زیرساخت و بهره برداری از دریای خزر و پرورش ماهیان خاویاری و نیز پرورش ماهی در قفس می توان تا سقف 200 هزار تن از دریا بهره برداری نمود و برای تحقق این امر نیاز به یک هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری ثابت است و از این رهگذار برای 6 هزار نفر شغل پایدار ایجاد می گردد.
جعفرزاده ادامه داد:تولید بچه ماهی در حال حاضر 286 میلیون عدد است و در صورت سرمایه گذاری لازم جهت ایجاد زیرساخت می توان 800 میلیون بچه ماهی تولید کرد.
وی ضمن تذکری به رییس جمهور بیان کرد:نحوه روند مصوبات سفر بسیار بسیار کند است. راه آهن تمام نخواهد شد و وعده جنابعالی عملی نخواهد شد.
جعفرزاده با تاکید بر اینکه یک پیچ از دخانیات از گیلان خارج نخواهد شد، افزود: مسئولان ورود کنند در صورت خروج دستگاه ها قطعاً مشکلات کارگری و امنیتی به وجود خواهد آمد.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی، با بین اینکه اوضاع هلال احمر مناسب نیست، تصریح کرد:آقای رییس جمهور شخصاً ورود کنید، داستان فیش های نجومی تکرار نشود، افراد دو فیش را شناسایی کنید و داروهای فاسد تاریخ گذشته و دست دلالان را قطع کنید.
202
∎