شناسهٔ خبر: 15011464 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

دولت یازدهم؛ کاهش اختلال در اینترنت و شبکه های اجتماعی

مشهد- ایرنا- نائب رییس سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور گفت: کاهش اختلال در اینترنت و شبکه های اجتماعی از جمله اقدامات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در دولت یازدهم بوده است.

صاحب‌خبر -

عیسی نجفی روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: توسعه و تقویت زیرساخت ها، بهبود وضعیت پهنای باند، هماهنگی امور اپراتورهای ارتباطات و اینترنت، تلاش برای ساماندهی فیلترینگ و کمک به توسعه زیرساخت های اینترنت موبایلی از دیگر خدماتی است که در این زمینه ارائه شده است.
رئیس سازمان نظام صنفی رایانه ای خراسان رضوی اظهار کرد: یکی از برنامه های دولت تدبیر و امید تلاش در جهت جبران عقب ماندگی در حوزه توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور بود و در این راستا رفع موانع، تقویت زیرساخت ها، تدوین مقررات، و تلاش جهت ساماندهی فیلترینگ انجام شد.
نائب رئیس سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور بیان کرد: رشد و توسعه مناسب و کاربردی فناوری اطلاعات و ارتباطات، در گرو رفع چالشهایی بود که موجب در هم گسیختگی در جریان ارکان تصمیم گیری شده بود، که این مسئله با ورود مقام معظم رهبری و تشکیل شورای عالی مجازی تا حدودی برطرف شد و این شورا در سطح عالی، متولی سیاست گذاری و قانون گذاری فضای مجازی کشور شد.
وی ادامه داد: هر چند در اولین دوره، شورای عالی مجازی توفیق چندانی در جهت رفع موانع نداشت، اما در بازنگری و ابلاغ مقام معظم رهبری و انتخاب افراد جدید، انحلال سه شورای موازی و سپرده شدن امور تصمیم گیری و تصمیم سازی کلان فضای مجازی به این شورا؛ تا حدودی تکلیف نابسامان این حوزه، مشخص گردید.
وی در خصوص عملکرد شهرداری و شورای شهر نیز در راستای توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات گفت: با وجود سلایق متفاوت در ارکان تصمیم گیری و تصمیم سازی مدیریت کلان شهرها از جمله مشهد، این موضوع کم و بیش موجب پیشرفت زیرساخت های ارتباطات و فناوری اطلاعات شهرها شده است.
وی به برخی چالش های موجود در این زمینه اشاره کرد و گفت: تصمیمات شورای شهر هر چند در قالب احصاء شده در قوانین بالادستی به انجام می رسد، اما تحت تأثیر موقعیتهای مکانی، زمانی، فرهنگی و اقتصادی خاص هر شهر نیز می باشد.
رئیس سازمان نظام صنفی رایانه ای خراسان رضوی ادامه داد: در سال های اخیر ناهماهنگی های بسیار زیادی در خصوص توسعه و بهره برداری از زیرساختهای ارتباطات و فناوری اطلاعات مشهد رخ داده است.
نجفی تصریح کرد: البته شهرداری مشهد نیز در سال های اخیر در ایجاد و توسعه زیرساخت های ارتباطات و فناوری اطلاعات، شهرالکترونیکی و حتی شهرهوشمند، در مقایسه با سایر کلان شهرهای کشور، دارای کارنامه درخشانی بوده است.
وی در رابطه با وضعیت خراسان رضوی در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات گفت: هرچند وضعیت خراسان رضوی در خصوص فناوری اطلاعات و ارتباطات مناسب است اما به دلیل حضور زائران بسیار زیاد؛ این شهر نیازمند توسعه و تقویت بیشتری است.
نجفی در مورد عملکرد و فعالیت واحد های صنفی رایانه ای در استان نیز گفت: بی شک آنچه در مشهد و دیگر شهرهای کشور در بهبود وضعیت توسعه فناوری اطلاعات نمایان می شود، حاصل تلاش شبانه روزی بخش خصوصی فعال در صنف رایانه یا صنف های مرتبط می باشد.
وی ادامه داد: صنف رایانه با وجود محدودیت ها و موانعی مانند تأخیر در مطالبات صورت وضعیت ها که متأسفانه به جهت کاهش درآمدهای ارکان شهری و همچنین مشکلات بودجه ای دولت، امروزه به رویه ای متداول مبدل شده است شریان حیات گردش اطلاعات در بستر شبکه های موجود را بی وقفه پشتیبانی و حمایت می نماید.
وی افزود: تلاش شبانه روزی همکاران صنف رایانه در طول شبانه روز، شهروندان را قادر به دریافت سرویس های الکترونیکی در قالب زیرساختهای دولت و تجارت اکترونیکی می کند.
نائب رییس سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور با توجه به انتخاب مشهد در سال 2017 به عنوان پایتخت فرهنگ جهان اسلام گفت: در این خصوص، نظام صنفی رایانه ای استان از طرفی ضمن همراهی و هماهنگی با متولیان امور استانی و شهری، برای حضور در ارکان سیاست گذاری، تصمیم گیری و هماهنگی نقش آفرینی کرده است و از طرف دیگر در قالب توانمندسازی شرکت ها و بخش خصوصی این حوزه، در حال ایجاد آمادگی برای استقبال از رخداد فوق الذکر می باشد.
وی از برگزاری نمایشگاه الکترونیک ایران کام در محل نمایشگاه بین المللی مشهد از 12 تا 16 شهریور ماه جاری خبر داد و خاطرنشان کرد: برگزاری نمایشگاه ایران کام و شهر هوشمند در سال جاری، فرصتی مغتنم و مناسب برای عرضه و ارائه دستاوردها و پیشرفت های متخصصین حقیقی و حقوقی حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، دانش بنیان، تجارت الکترونیکی، دولت الکترونیکی، شهر الکترونیکی و شهر هوشمند می باشد.
در خراسان رضوی تعداد 500 شرکت فعال در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات و همچنین حدود سه هزار واحد صنفی و ده هزار کارشناس انفورماتیک در بخشهای خصوصی و دولتی مشغول به فعالیت هستند.
7498/6012