شناسهٔ خبر: 15011382 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: راه دانا | لینک خبر

هم زمان با اوج گیری شبکه های اجتماعی؛

پشت پرده سرمایه گذاری آمریکا در اپلیکیشن های موبایل

کشور آمریکا را می‌توان پرچم‌دار سرمایه‌گذاری در این حوزه دانست به‌طوری‌که هم‌اکنون دو اپلیکیشن ساخت این کشور بالاترین میزان کاربر را در دنیا به خود اختصاص داده‌اند.

صاحب‌خبر -

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سایت قم فردا، گسترش روزافزون شبکه‌های اجتماعی و قرار گرفتن نرم‌افزارهای این اپلیکیشن ها بر روی گوشی‌های موبایل که این روزها به عضو جدانشدنی انسان‌ها تبدیل‌شده است، موجب شده است که بسیاری از کشورهای غربی بر روی این برنامه‌ها سرمایه‌گذاری هنگفتی انجام دهند اما این سرمایه‌گذاری نه برای خدمت به مردم بلکه برای اهداف پشت پرده‌ای دیگری است.

کشور آمریکا را می‌توان پرچم‌دار سرمایه‌گذاری در این حوزه دانست به‌طوری‌که هم‌اکنون دو اپلیکیشن ساخت این کشور بالاترین میزان کاربر را در دنیا به خود اختصاص داده‌اند.

هم‌اکنون بر اساس گزارشی که اخیراً از میان کاربران این شبکه‌ها ارائه‌شده، واتس اپ (یک اپلیکیشن امریکایی) ماهانه یک میلیارد کاربر فعال در جهان دارد و اپلیکیشن دیگری که در امریکا طراحی‌شده است یعنی فیس بوک مسنجر نیز دارای ۹۰۰ میلیون کاربر فعال در ماه است.

همچنین طبق این گزارش، وایبر ۷۸۴ میلیون کاربر دارد و وی چت که در چین طراحی شده، از ۷۶۲ میلیون کاربرفعال ماهانه برخوردار است. لاین که طراح آن یک ژاپنی است، ۵۶۰ میلیون کاربر فعال ماهانه دارد و اینستاگرام که مالک آن یک امریکایی است هم با داشتن ۵۰۰ میلیون کاربر فعال ماهانه، از محبوبیت مناسبی برخوردار است. همچنین طبق آمار این سایت، Kik کانادایی ۲۷۵ میلیون کاربر فعال ماهانه دارد و این رقم برای اسنپ چت امریکایی به ۲۲۰ میلیون و برای Hike هندی به ۱۰۰ میلیون کاربر فعال ماهانه می‌رسد و Palringo بریتانیایی هم ماهانه ۴۰ میلیون کاربر فعال دارد.

این در حالی است که یکی از اصلی‌ترین اهداف این سرمایه گذاری‌ها از سوی کشورهای غربی ابعاد سیاسی و جاسوسی است.

جولیان آسانژ مؤسس وب سایت ویکی لیکس در این باره می‌گوید: فیس‌بوک تنفرآمیزترین ابزار جاسوسی است که تاکنون ایجادشده است. هر کس که نام و مشخصات دوستان خود را به شبکه اجتماعی فیس‌بوک اضافه می‌کند باید بداند که به شکل رایگان در خدمت دستگاه‌های اطلاعاتی آمریکاست و این گنجینه اطلاعاتی را برای آن‌ها تکمیل می‌کند.

به گفته وی فیس‌بوک یک گنجینه اطلاعاتی بسیار بزرگ از نام و پیشینهٔ افراد است که کاربران آن را به شکل داوطلبانه در اختیار این شبکه اجتماعی قرار می‌دهند ولی این ابزار توسط دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی آمریکا مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد. که دسترسی این دستگاه‌های اطلاعاتی به اطلاعات ذخیره‌شده در فیس‌بوک آن را به یک ابزار خطرناک بدل کرده است.

با نگاهی به برنامه‌های فیس بوک و سرمایه‌گذاری‌های اخیری که این شرکت جاسوسی انجام داده به‌راحتی می‌توان صحت صحبت‌های آسانژ را تأیید کرد.

این شرکت در سال 2012 و هم‌زمان با افزایش کاربران اینستاگرام بلافاصله آن را به قیمت یک میلیارد دلار خریداری کرد و اطلاعات آن را در دست گرفت.

درست دو سال بعد و زمانی که اپلیکیشن واتس آپ موردتوجه کاربران قرار گرفت بار دیگر این فیس بوک بود که وارد شد و این شرکت پیام رسانی را به قیمت ۱۹ میلیارد دلار خریداری کرد.

در این میان رژیم صهیونیستی هم برای تقویت بزار جاسوسی خود وایبر را راه اندازی کرده است به طوری که وایبر میدیا شرکتی مستقر در اسرائیل است که مراکز توسعه‌ای در بلاروس، و قبرس دارد. این شرکت را تلمن مارکو، کارآفرین اسرائیلی- آمریکایی، دانش آموخته علوم کامپیوتر دانشگاه تل‌آویو و عضو سابق نیروهای دفاعی اسرائیل تأسیس کرده است.

جالب‌تر این‌که تالمون مارکو به مدت چهار سال در ارتش اسرائیل سابقه خدمت دارد و همچنین به عنوان مدیر اجرایی بخش اطلاعات در هسته مرکزی ارتش فعالیت داشته است. وی در زمینه تولید جاسوس افزارها، ویروس‌های دانلود کننده اطلاعات و برنامه‌های هک از سابقه طولانی برخوردار است، که از جمله این برنامه‌ها می‌توان به iMesh – Bandoo اشاره کرد.