شناسهٔ خبر: 15008981 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

افزایش تقاضای پناهندگی در جزیره متلینی یونان؛ تعداد پناهجویان بیش از ساکنان

آتن- ایرنا- مسئولان جزیره «متلینی» واقع درشمال شرقی یونان با اعلام نگرانی شدید خود اعلام کردند: تعداد پناهجویانی که در این جزیره تقاضای پناهندگی کرده اند از کل جمعیت این جزیره بیشتر هستند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا از آتن، مسئولان این جزیره سه شنبه شب با انتشار بیانیه ای ضمن ابراز نگرانی شدید خود از تغییر بافت شهروندان یونانی جزیره متلینی، اعلام کردند: اکنون پنج هزار پناهجو در این جزیره از ادارات مربوطه تقاضای پناهندگی کرده اند که 15 درصد از کل جمعیت آن بیشتر هستند.
شهردار این جزیره از دولت یونان خواسته است چاره ای بیندیشد و جلوی تغییر بافت یونانی بودن این جزیره را بگیرد، در غیر این صورت مسئولان تقاضای هیچ پناهنده ای را نخواهند پذیرفت و درخواست های تحویل داده شده نیز رد خواهد شد.
درهمین حال کلیسای ارتدکس یونان نیز با اعلام نگرانی خود، اعلام داشته است: ملت یونان ملت مهمانوازی است و مذهب ارتدکس به همه انسان ها احترام می گذارد ولی تحت هیچ شرایطی اجازه تغییر جمعیتی در جزایر را نخواهد داد و این پناهجویان باید بعد از اقامت کوتاهی در جزایر یونان، به کشورهای خود از طریق قانونی و از ترکیه یا از هر مسیری دیگری بازگردانده شوند.
مسئولان گارد ساحلی یونان دراین باره اعلام کردند: بعد از مدت کوتاهی از توقف حرکت پناهجویان به سوی این جزیره که بعد از توافق اتحادیه اروپا با ترکیه درباره ممانعت از ورود پناهجویان به یونان و دیگر کشورهای اروپایی به عمل آمد ه بود، اکنون روزانه بطور متوسط تعداد 90 پناهجو به این جزیره می آیند که این امر باعث نگرانی شده است.
شهردار این جزیره با اشاره به کمبود نیروی انسانی برای ارائه خدمات انساندوستانه و حتی اتوبوس برای حمل و نقل پناهجویانی که به این جزیره وارد می شوند، اعلام کرد: کارکنان محل های نگهداری پناهجویان و راننده های اتوبوس فقط در ساعات اداری به کار اشتغال دارند و پناهجویانی که به این جزیره بعد از ساعات اداری وارد می شوند، سرگردان هستند و ما امکان ارائه هیچگونه خدماتی را به آنان نداریم.
' نیکوللائو پسادی' رئیس بندر داری این جزیره نیز با اشاره به مشکلات موجود گفته است: نیروهای گارد ساحلی مستقر در محل سه شنبه شب مانع ورود تعداد 150 پناهجو که قصد ورود به این جزیره را داشتند، شد زیرا این جزیره دیگر نمی تواند پذیرای پناهجویان باشد و دولت باید برای حل این مساله اقدام جدی به عمل آورد.
بر اساس توافق ترکیه با اتحادیه اروپا برای جلوگیری از ورود پناهجویان به یونان و خاک دیگر کشورهای اروپایی، با گذشت پنج ماه از این توافق گرچه در یک یا دو ماه اول، تقریباً تعداد پناهجویانی که به خاک یونان وارد می شدند به حد صفر رسیده بود ولی با شدت یافتن حملات عربستان سعودی و ائتلاف همراه آن به یمن و آغاز عملیات نطامی ترکیه در خاک سوریه، بار دیگر ورود پناهجویان به خاک یونان رو به افزایش گذاشته و این امر باعث نگرانی شدید دولتمردان این کشور شده است .
افزایش ورود پناهجویان به یونان منحصر به جزیره متلینی نیست، بلکه در این اواخر، حرکت پناهجویان به جزایر دیگری همچون ' سامو'، ' لزوه' و دیگر جزایر این کشور نیز افزایش زیادی یافته و گارد ساحلی یونان گفته است که طی چند روز گذشته بیش از پنج هزار پناهجوی دیگر وارد جزایر مختلف یونان شده اند.
براساس توافق اتحادیه اروپا و ترکیه در باره پناهجویان، ترکیه موظف شده پناهجویانی را که بعد از توافق وارد یونان یا دیگر کشورهای اروپایی از مرزهای ترکیه می شوند، بپذیرید و اتحادیه اروپا در مقابل مبلغ 6 میلیارد یورو دراختیار ترکیه برای ارائه خدمات به پناهجویان و هزینه استرداد آنان به کشورهایشایشان پرداخت کند.
مسئولان یونانی بارها از اتحادیه اروپا و حتی بطور مستقیم از ترکیه خواسته اند به توافق با اتحادیه اروپا پایبند باشد، ولی ترکیه تاکنون فقط 482 نفر را طبق این توافق پذیرفته است .
بر اساس گزارش کمیسیاریای عالی پناهجویان سازمان ملل متحد در اوت (مرداد) امسال، 100 پناهجو روزانه از ترکیه وارد جزایر یونانی شده اند. این تعداد در ژوئیه (تیر) گذشته 60 نفر بود.
این کمیساریا همچنین گزارش داد که دو هزار و 307 نفر در تاریخ 23 اوت (2 شهریور) وارد جزایر یونانی شده اند. این درحالی است که شمار پناهجویانی که در سراسر ماه ژوییه وارد این جزایر شده، یک هزار و 920 نفر بوده اند.
اداره آمار و گارد ساحلی یونان به تازگی با ابراز نگرانی از آغاز حملات نیروهای ترکیه به سوریه و ادامه حملات ائتلاف عربستان به یمن، هشدار داد ممکن است جریان حرکت پناهجویان به سوی کشورهای اروپایی و بویژه یونان بار دیگر شدت یابد.
یونان بارها اعلام کرده است به علت بحران مالی قادر به ارائه خدمات انساندوستانه کافی به پناهجویان نیست و از اتحادیه اروپا و کمیسیاریا عالی امور مهاجرت سازمان ملل متحد خواستار کمک های نقدی شده است.
براساس گزارش ها درباره وضعیت پناهجویانی که دریونان زندگی می کنند، دولت یونان به علت بحران مالی شدیدی که با آن دست و پنجه نرم می کند، نمی تواند حتی هزینه زندگی اولیه پناهجویان را تامین و این کشور بارها از اتحادیه اروپا و کمیسیون سازمان ملل متحد در امور مهاجرت مراتب خواسته تا کمک های نقدی را برای اسکان پناهجویان، در اختیار آتن قراردهند.
براساس گزارش ها، وضعیت بهداشت و درمان یونان در کمپ ها و محل نگهداری پناهجویان وضعیت بهداشتی به حد خطرناکی رسیده است و انجمن پزشکان آتن و شهرداری آتن از دولت خواسته اند تا قبل از اینکه بهداشت شهروندان یونانی در مخاطره جدی قرار گیرد، نسبت به بهبود وضعیت بهداشتی این محل ها اقدام جدی انجام شود.
افزایش ورود پناهجویان از یکسو و وضعیت نامناسب در محل نگهداری پناهجویان در یونان باعث شد که رئیس کمیساریای امور مهاجرت سازمان ملل برای آشنایی و آگاهی بیشتر از وضعیت زندگی پناهجویان به یونان سفر کند و پس از دیدار با مقامات عالی رتبه این کشور، در باره نحوه ارائه خدمات انساندوستانه به پناهجویان گفت و گو و تبادل نظر کرد.
رئیس کمیساریای امور مهاجرت سازمان ملل به چند جزیره و شهر یونان سفر و از کمپ های محل نگهداری پناهجویان بازدید کرد و با تعدادی از پناهجویان در حضور قائم مقام وزیر مهاجرت این کشور گفت و گو کرد.
این مقام سازمان ملل با تشکر و قدردانی از دولت و مردم یونان، خواستار تلاش های بیشتری برای ارائه کمک های انساندوستانه به پناهجویان شد.
گفته می شود اکنون بیش از 60 هزار پناهجو در بدترین شرایط در کمپ های مختلف در یونان بسر می برند. گرچه رسانه های غربی تا کنون هیچ اشاره ای به علل مهاجرت شهروندان کشورهای جنگ زده نمی کنند و فقط اخبار و گزارش های خود را به سیل مهاجران از دیگر کشورها بسوی کشورهای اروپایی متمرکز کرده اند، ولی واقعیت این است که جنگ افروزی غرب به سرکردگی آمریکا با به راه انداختن گروه های تروریستی و افراطی که به تخریب خانه و کاشانه مردم در کشورهای سوریه، عراق، افغانستان، یمن ولیبی اشتغال دارند، عامل اصلی مهاجرت اجباری شهروندان این کشورها برای نجات جان خود و فرزندانشان است .
جنگ نیابتی غرب با ارائه تسلیحات، کمک های مالی و آموزش های نظامی به گروه های تروریستی و بکار گیری آنان در راستای تامین منافع و سلطه گری خود علاوه بر تخریب و نابودی تاسیسات زیر بنایی تعدادی از کشورهای منطقه باعث شده که هر روز تعداد زیادی از شهروندان این کشورها برای نجات جان خود و فرار از خشم افراط گرایان و تکفیری ها، بسوی کشورهای همجوار و کشورهای اروپایی، با تحمل مشقات فراوانی سفر کنند.
اروپام**462**1572