به گزارش ایرنا، دولت و وزارت امور خارجه چین با انتشار بیانیه هایی حمله روز گذشته (سه شنبه) به سفارت این کشور در بیشکک را یک حمله تروریستی جدی نامیده و به شدت آن را محکوم کردند.
در این بیانیه ها تاکید شده که حمله فرد مهاجم به صورت انتحاری صورت گرفته است.
در همین حال، گزارش ها حاکی است که قدرت انفجار خودروی این مهاجم انتحاری معادل 100 کیلوگرم «تی ان تی» بوده است.
وزارت امور خارجه چین خاطرنشان کرد، مهاجم خودرو خود را به سمت دروازه سفارت در بیشکک هدایت کرده بود که بر اثر انفجار مهیب آن عامل انتحاری کشته و پنج نفر دیگر زخمی شده اند.
حادثه تروریستی ساعت 10 صبح به وقت محلی رخ داد و در جریان آن دو نفر از ماموران محافظ سفارت چین و سه کارمند محلی زخمی شدند.
پلیس قرقیزستان از روز گذشته همچنان تدابیر امنیتی شدیدی در اطراف سفارت چین و خیابان های این منطقه در نظر گرفته است.
همزمان گزارش ها حاکی است که این انفجار آنقدر قدرتمند بوده که به جز در و دیوار سفارت چین، خساراتی نیز به ساختمان های همجوار وارد کرده است.
«هوا چون اینگ» سخنگوی وزارت امور خارجه چین نیز این حمله را تروریستی دانست و تاکید کرد که تروریسم دشمن بشریت و همه کشورهای جهان است.
وی افزود: ما با قرقیزستان و دیگر کشورهای سازمان همکاری شانگهای برای رویارویی با تروریسم همکاری های نزدیکتر و قویتری خواهیم داشت و از امنیت چینی ها در کشورهای مختلف حراست خواهیم کرد.
چین پیشتر هم هدف حملاتی از این دست قرار گرفته و در سال 2002 میلادی بر اثر یک حمله تروریستی، یکی از دیپلمات های این کشور در قرقیزستان کشته شد که بعد از مدتی اعلام شد جدایی طلبان سین کیانگ در این ترور دست داشته اند.
هنوز هیچ گروهی مسئولیت حادثه دیروز سه شنبه را بر عهده نگرفته و سفارت آمریکا نیز پس از انفجار همراه با سفارت چین تخلیه شده و پلیس دیپلمات ها را اسکورت کرده است.
برخی گزارش ها حاکی است که نگرانی هایی از ارتباط این موضوع با افراط گرایی در منطقه سین کیانگ در شمال غرب چین وجود دارد، اگرچه هنوز سرنخی در این خصوص بدست نیامده است.
آمارها نشان می دهد که نزدیک به 50 هزار نفر از ملیت اویغور سین کیانگ در قرقیزستان زندگی می کنند و برخی آمارهای دیگر شمار آنها را تا 250 هزار نفر برآورد کرده است.
این حادثه زمانی رخ داده است که چین بزودی میزبان اجلاس یازدهم سران گروه «جی 20» در شرق این کشور است و توانسته است در ارتباط با برنامه راه ابریشم جدید میزان
تبادلات تجاری با قرقیزستان را به یک میلیارد دلار افزایش دهد.
چین یک بار در جریان انقلاب تولیپ در سال 2005 میلادی در قرقیزستان تصمیم گرفت نیروی عملیاتی رزمی نظامی در این کشور مستقر کند.
آساق**231**1597
چین حمله به سفارت خود را در بیشکک تروریستی خواند/آغاز بررسی DNA عامل انتحاری
پکن - ایرنا - چین با تروریستی خواندن حمله به سفارت خود در بیشکک اعلام کرد که از روی «دی ان ای» فردی که این حمله را در پایتخت قرقیزستان انجام داده به دنیال سرنخ هایی برای شناسایی مهاجم است.
صاحبخبر -