به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اینترنتی لونوول آبزرواتور ، به رغم جنگ تمام عیار آنکارا علیه گولن در آفریقا، اکثر کشورهای قاره سیاه به درخواست های ترکیه بی توجه هستند.
نشریه فرانسوی لونوول آبزرواتور در پایگاه اینترنتی خود نوشت: اردوغان رئیس جمهوری ترکیه هشدار داد، «گولن فقط به دنبال قدرت گرفتن در ترکیه نیست، وی همچنین تلاش می کند در آفریقا نیز قدرت بگیرد.» رئیس جمهوری ترکیه تاکید کرد که، گرچه مدارس دشمن قسم خورده اش، در ترکیه را تعطیل کرده، اما درتعطیلی مدارس تحت کنترل گولن در آفریقا با دشواری مواجه است. شبکه آموزشی این مخالف ترک، در ترکیه و یکصد و بیست کشور جهان فعالیت دارد. گولن به رغم حضور کمرنگش در شمال آفریقا، از سال 1996 با ایجاد حدود یکصد مدرسه در چهل کشور در جنوب قاره سیاه فعال شده است. این در حالی است که فقط بیست درصد از دانش آموزان آفریقایی وارد دانشگاه می شوند. البته مدارس تحت امر گولن گران هستند و به جز دانش آموزان بورسیه، فرزندان مقامات و پولدارها از آن ها استفاده می کنند. مدارس گولن در آمریکا فرزندان مهاجران را جذب می کند. اما دیپلماسی ترکیه برای تعطیل کردن مدارس و دانشگاه های گولن فشار زیادی به آفریقایی ها وارد می کند. شمار زیای از کشورها به درخواست ترکیه توجهی نمی کنند، اما ترک ها می توانند کشورهای تحریم شده و محتاج به کمک های دریافتی را به اطاعت وادار کند.
حاکان چاکیل سفیر ترکیه در نیجریه نیز با مطرح کردن مسئله «امنیت ملی ترکیه» رسما از دولت این کشور خواستار تعطیلی هفده مدرسه و دانشگاه تحت کنترل گولن شده است.اما ابوجا با یادآوری این که نیجریه کشوری مستقل است، با این درخواست مخالفت کرده است. نُه مدرسه متعلق به گولن در آیفرقای جنوبی نیز فعال هستند. اکثر این مدارس در شهرهای بزرگ واقع شده و از بهترین مدارس کشور می باشند. به گفته آیهان کتین رئیس انستیتو تورکیش هارمونی واقع در ژوهانسبورگ که از سوی گولن تامین مالی می شود، «دلیلی برای بسته شدن این مدارس وجود ندارد: «آفریقای جنوبی کشوری دمکراتیک است و این مدارس به مردم این کشور تعلق دارد.»