شناسهٔ خبر: 15006169 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه اعتماد | لینک خبر

خبر كوتاه

صاحب‌خبر -

جنجال‌هاي جالب كارت بازرگاني

واردات 115 ميليون دلار كالا با كارت بازرگاني يك زن روستايي

بار ديگر از كارت بازرگاني فردي كه آن را اجاره داده بود، سوءاستفاده شد؛ اين‌بار واردات 115 ميليون دلار كالا به نام يك زن روستايي ثبت شده است.  بااستفاده از كارت بازرگاني يك زن روستايي 115 ميليون دلار (معادل بيش از 402 ميليارد تومان با احتساب هر دلار سه هزار و 500 تومان) كالا وارد كشور شده است. گمرك پس از بررسي اطلاعات، اين زن روستايي را احضار كرده و از او درباره اين واردات سوال كرده است. زن روستايي در پاسخ اظهار بي‌اطلاعي كرده و وقتي مبلغي را كه واردات به نام او انجام شده، به او گفته‌اند، از هوش رفته است. بر اين اساس، اين زن مدعي شده كه فقط سه ميليون تومان پول به او داده شده است. در ازاي اين مبلغ، كارت بازرگاني كه به نام او گرفته شده براي وارد كردن حجم قابل توجهي كالا مورد استفاده قرار گرفته است.  روز دوشنبه، هشتم شهريورماه نيز ابوالقاسم يوسفي‌نژاد، مديركل گمركات مازندران با اعلام يك مورد مشابه ديگر، از ضبط ۷۰۰ دستگاه پورشه، بنز و آزرا در نوشهر كه با كارت بازرگاني اجاره‌اي يك زن روستايي وارد شده بودند خبرداد. آن طور كه سايت‌هاي خبري گزارش دادند، او با اعلام اين خبر گفت: متاسفانه گاه سوءاستفاده از كارت‌هاي بازرگاني و اجاره‌اي شيوه‌اي متداول براي ترخيص كالا در گمركات شده كه با اجرايي شدن سامانه تجارت الكترونيكي گمرك نسبت به شناسايي كارت‌هاي اجاره بازرگاني اقدام شده است.  او افزود: در يك مورد با سوءاستفاده از وكالت و صدور كارت بازرگاني به نام يك زن روستايي كه زندگي كاملا فقيرانه داشته، مبادرت به واردات حدود ۷۰۰ خودرو از نوع پورشه، بنز و آزرا در گمرك نوشهر مي‌كنند كه به هيچ‌وجه اين زن روستايي خبر از واردات خودرو نداشته است. در مورد ديگر نيز با كارت بازرگاني اجاره‌اي به نام يك فرد نوشهري كه به عنوان شاطر نانوا و تخليه‌كننده آرد بوده، ۲۲ ميليارد تومان كالا وارد شده كه اصلا اين فرد خبر از كارت بازرگاني نداشته است.  در همين زمينه يك منبع آگاه در سازمان امور مالياتي اعلام كرده است كه در حال حاضر رقم بدهي مالياتي از كارت‌هاي بازرگاني به مبلغ هشت هزار ميليارد تومان رسيده است.


دولت براي صندوق زنجيره شير ۶۵۰ميليارد تومان مصوب كرد

مدير عامل صندوق حمايت از توسعه سرمايه‌گذاري در بخش كشاورزي از تشكيل صندوق زنجيره شير طي سال جاري خبر داد و گفت: طبق مصوبه دولت طي سه سال ۶۵۰ ميليارد تومان به اين صندوق اختصاص مي‌يابد. به گزارش تسنيم، رضوي اظهار كرد: در سال نخست تشكيل اين صندوق دولت 150ميليارد تومان كمك خواهد كرد. وي هدف از تشكيل صندوق زنجيره شير را از جمله كمك به صادرات، تامين سرمايه در گردش كارخانه‌ها و كمك به كارخانه‌هاي خوراك دام دانست. رضوي با بيان اينكه در حال حاضر كارهاي مطالعاتي تشكيل اين صندوق انجام مي‌شود، گفت: تمام عناصري كه در شير دخيل هستند از قبل توليد و پس از توليد در اين زنجيره تعريف مي‌شود. رضوي در ادامه ميزان واريزي به صندوق‌هاي غير دولتي از محل عامليت‌ها در چهار ماهه نخست امسال را 213 ميليارد ريال عنوان كرد و اذعان داشت: از اين مبلغ 181 ميليارد ريال متعلق به عامليت آبياري تحت فشار است و مبلغ 390 ميليارد ريال به عنوان كمك بلاعوض بابت افزايش سرمايه به حساب صندوق‌ها واريز شده است. وي خاطرنشان كرد: سهامداران صندوق‌هاي غير دولتي حمايت از توسعه بخش كشاورزي شامل 7240 تشكل، 66 هزار و 786 بهره‌بردار حقيقي و 3077 بهره‌بردار مستقل است كه در عرصه‌هاي مختلف زير بخش كشاورزي فعاليت مي‌كنند.


موافقت با افزايش سهم خوزستان از درآمدهاي نفتي

وزير نفت با اشاره به سهم ۲ درصدي خوزستان از درآمدهاي فروش نفت، گفت: افزايش سهم استان از درآمدهاي نفتي نيازمند قانون است و در اين زمينه با افزايش سهم خوزستان از اين درآمدها موافق هستيم. بيژن زنگنه، اظهار كرد: اين مساله بايد از سوي نمايندگان خوزستان حمايت و در مجلس شوراي اسلامي مطرح شود تا پس از انجام بررسي‌هاي لازم، امكان پيگيري آن توسط وزارت نفت ممكن باشد. علاوه بر مجلس شوراي اسلامي، دولت نيز بايد در اين زمينه بررسي‌هاي لازم را انجام دهد تا در صورت امكان، سهم استان خوزستان از درآمدهاي نفتي كه اكنون طبق قانون ۲ درصد است، افزايش پيدا كند.

برچسب‌ها: