شناسهٔ خبر: 15005628 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه جام‌جم | لینک خبر

بازرسی کل کشور در آخرین نامه خواستار پیگیری وضع بازنشسته‌ها در ورزش شد

ریاست بازنشسته‌ها ممنوع!

برنامه چهار ساله ورزش برای المپیک 2020 قاعدتا باید شروع شده باشد و در این میان کارشناسی‌های مختلف که مسیر را مشخص کند ضروری است. کار ورزش ایران در المپیک 2016 با آرزوها و حسرت‌ها به پایان رسید، اما برای چهار سال آینده بدون شعار باید نظارت‌ها و ارزیابی عملکردها را بیشتر کرد تا نتیجه گیری چهار سال بعد به قضا و قدر سپرده نشود.

صاحب‌خبر -

بعد از بازی‌های ریو برخی جریان‌های نقد ورزش به انحراف کشیده شد که جا دارد با بررسی دقیق‌تر، شرایط فدراسیون‌های ورزشی چه آنها که در المپیک بودند و چه فدراسیون‌هایی که از رسیدن به ریو ناکام ماندند، از نظر نتایج گذشته با رویکرد برنامه‌ریزی آینده کارشناسی شود.

فدراسیون‌های ورزشی بدون بضاعت مالی هستند و ورزش به عنوان یکی از نهادهای اثرگذار جامعه درگیر جذابیت‌های حاشیه‌ای است. نظارت یا هیات تخلفات اداری وجود ندارد و در طول دوره برنامه، ارزیابی عملکرد دیده نمی‌شود. بنابراین وقتی تیمی نتیجه نمی‌گیرد به یک باره سیلی از مصاحبه و هجمه علیه فلان و بهمان مسئول به راه می‌افتد.برخوردهای سلیقه‌ای مسئولان، شیوه اداره ورزش‌ها را در فدراسیون‌های مختلف دچار مشکل کرده است و آنها همچنان بودجه دولتی دریافت می‌کنند بدون آن که به فکر استقلال مالی خود از وزارت ورزش و جوانان باشند.

موانع برنامه بلندمدت

وزارت ورزش و جوانان در سال‌های اخیر با چالش‌های مختلفی روبه‌رو شده است. از بحث واگذاری استقلال و پرسپولیس گرفته تا ممنوعیت به‌کارگیری افراد دوتابعیتی و دارای گرین کارت، همین طور بازنشسته‌ها در ورزش. این روزها ممنوعیت به‌کارگیری بازنشسته‌ها بحث روز ورزش است که محمود گودرزی نیز در گفت‌وگویی به منع قانونی به‌کارگیری یا همکاری این افراد در راس فدراسیون‌های ورزشی اشاره کرده است. برای برنامه چهار ساله ورزش ابتدا باید تکلیف روسای بازنشسته در ورزش را مشخص کرد که سازمان بازرسی کل کشور نیز در آخرین نامه خود در این خصوص با وزارت ورزش و جوانان اتمام حجت کرده، خواستار استعفای روسای بازنشسته فدراسیون‌های ورزشی شده است.

یک منبع آگاه در بازرسی کل کشور در ارتباط با این نامه می‌گوید: وزارت ورزش و جوانان و شخص محمود گودرزی وزیر محترم، قانون گراست و اصلا بازنشسته نمی‌تواند رئیس باشد زیرا با اتمام مهلت 60 روزه دولت و مجلس، دیگر فرد بازنشسته رئیس نیست. وی معتقد است با تسریع اجرای قانون منع به‌کارگیری بازنشسته‌ها در ورزش و مشخص شدن تکلیف فدراسیون‌های ورزشی، از هم‌اکنون برنامه‌ریزی چهار سال آینده سرعت بیشتری می‌گیرد. این مقام مسئول در پاسخ به این پرسش که اگر فدراسیونی قانون را نادیده بگیرد چه اتفاقی می‌افتد، می‌گوید: ما بلافاصله پرونده متخلفان را به دادگاه ارجاع می‌دهیم. هم اینک چنانچه پولی بین این افراد رد و بدل شود تصرف غیرقانونی در اموال دولت بوده و با پرداخت‌کننده و دریافت‌کننده آن برخورد می‌شود.

محمد رضاپور -ورزش