به گزارش خبرگزاری فارس از کهگیلویه، ارائه خدمات امدادی در هنگام بروز حوادث و سوانح طبیعی مانند زلزله، سیل و ... از وظایف کلی جمعیت هلال احمر است که به عنوان نهاد عامالمنفعه کمکهای خیرخواهانه و بشر دوستانه ارائه میدهد.
حضور و ارائه کمکهای اولیه در حوادث غیر مترقبه ،برنامهریزی برای مقابله با حوادث و بلایای طبیعی، ارسال کمک و اعزام عوامل امدادی و درمانی به مناطق آسیب دیده هلالاحمر را نامی آشنا در صحنههای امداد و نجات کرده است.
امدادگران جمعیت هلال احمر در سوانح دلخراش و حوادث وحشتناکی که گاهاً روی میدهد تسکین آلام میدهند و با هر قیمتی برای نجات جان همنوعان خود تلاش میکنند.
جمعیت هلالاحمر شهرستان در امدادرسانی به حوادث جادهای،غرق شدگی و نجات در کوهستان با تیم مجرب و مدیریت توانمند با وجود سختیهای کار با همه وجود در خدماترسانی به همنوعان وارد عمل میشوند.
محورهای ارتباطی شهرستان کهگیلویه که از گذشته تاکنون شاهد زلزله خاموش به نام تصادف بوده و هستند و مسؤولان ذیربط برنامه منسجمی برای کاهش آن نداشتند قربانیانی میگیرند که زلزله با آن وسعتش شاید در آمار مصدوم و فوت شدهها به آن برسد؛از جاده سوق که قتلگاه خونین نام گرفته تا ورودیهای چرام، طولیان و بهبهان و رودخانه بیرحم مارون تقریباً هر روز حوادثی روی میدهد و خانوادههایی را داغدار میکند.
با این وجود شهرستانی که دارای چهار بخش،10 دهستان، چهار شهر و بیش از 365 روستا است تنها یک پایگاه امداد و نجات جادهای دارد و این گستره جغرافیایی را پوشش امدادی میدهد.
پایگاه امداد جادهای فیلگاه در فاصله 20 کیلومتری دهدشت تنها فریادرس شهرستان 132 هزار نفری است که گرفتار حوادث غیر مترقبه و سوانح رانندگی هستند و بنرهای ترحیم در ورودیهای شهرها گویای قربانیان حوادثی از قبیل تصادفات رانندگی و غرق شدگی در رودخانهها است.
در سالهای اخیر متأسفانه آنطور که باید به جمعیت هلال احمر این شهرستان و نقش اثرگذار آن در امدادرسانی از سوی مسؤولان توجهی نشده است،همین کمبود پایگاههای امدادی دلیل محرزی بر این ادعا است که اگر در اعتبارات توجهی به این نهاد میشد حداقل یک پایگاه امداد و نجات در کنار پایگاه فیلگاه خدماترسانی میکرد.
این در حالی است که محور دهدشت به قلعه دختر و جاده پاتاوه به دهدشت که از این مسیر عبور میکند به خاطر کنار گرفتن در حریم رودخانه مارون نیاز مبرم به احداث پایگاه امداد جادهای دارد،پروژهای که معطل تعیین زمین و اعتبار برای اجرا است.
اسکان اضطراری و پد بالگرد از دیگر پروژههای مورد نظر جمعیت هلالاحمر است که در سایه بیتوجهی مسؤولان هنوز محقق نشده است و تنها لطف خداوند است که بلای زلزلههای ویرانگر را از این دیار دور کرده و نیاز به اسکان اضطراری را تاکنون ایجاد نکرده است،چرا که اگر چنین حادثهای روی دهد هیچ تدابیری برای اسکان اضطراری اندیشیده نشده است.
سید عادل رهبریان درباره خدماترسانی امدادگران جمعیت هلالاحمر کهگیلویه اظهار داشت: نیروهای امدادگر به محض گزارش مبنی بر وقوع یک حادثه در کمترین زمان ممکن خود را به محل میرسانند.
رئیس جمعیت هلالاحمر کهگیلویه افزود:نیروهای مستقر در پایگاه امداد و نجات فیلگاه آمادهباش بوده و با وجود بعد مسافت در بعضی از مواقع در امر امدادرسانی از هیچ کوششی دریغ نمیکنند.
رهبریان با بیان اینکه راهاندازی پایگاه امداد جادهای قلعهدختر از برنامههای جمعیت هلالاحمر است افزود: با رفع مشکل زمین و تأمین اعتبار ساخت این پایگاه آغاز میشود.
این مسؤول افزود: همکاری مسؤولان در راهاندازی این پایگاه میتواند سبب تسریع در عمیلات امدادی و بهبود خدمات شود.
وی از تجهیز پایگاه امدادی فیلگاه در سال جاری خبر داد و افزود: یک دستگاه خودروی امدادی نیز با پیگیریهای نماینده مردم شهرستان و مدیر عامل وقت تحویل جمعیت هلال احمر شهرستان شده است.
صادق اعتماد خوب از امدادگرانی که در پایگاه فیلگاه مشغول فعالیت است درباره حجم کار این پایگاه تصریح کرد: از ابتدای امسال 26 مأموریت امداد و نجات انجام شده که 20 مورد منجر به نجات در محل و شش مورد اعزام به بیمارستان شده است.
مسؤول پایگاه امداد و نجات فیلگاه افزود: 2 فقره حادثه غرق شدگی در رودخانه روی داده که امدادگران توانستند جان یک نفر را نجات دهند.
وی امدادرسانی کوهستان را از دیگر فعالیتهای این گروه برشمرد و گفت: در این نوع حادثه به 2 نفر امدادرسانی شده است.
اعتمادخوب با بیان اینکه تجهیزات این پایگاه امدادی نسبت به گذشته مطلوب شده است بیان کرد: اگر پایگاه دیگری در مناطق دورافتاده شهرستان دایر شود خدماترسانی به جامعه هدف تسهیل و سرعت پیدا میکند.
سجاد پورابراهیمی از تیم امدادگران کوهستان درباره امدادرسانی به حادثه دیدگان تصریح کرد: در یک گزارش مبنی بر وقوع حادثه برای یک فرد در کوه به محل اعزام شدیم.
وی افزود: تلاشهای تیم امدادگر برای نجات فرد گرفتار در کوه که برای یافتن عسل رفته و دچار حادثه شده بود تا نجات این فرد ادامه داشت.
پورابراهیمی با بیان اینکه تلخترین حادثه برای امدادگران حضور در صحنه و مواجهه شدن با فوت مصدوم است افزود: نجات جان یک انسان شیرین بخش است.
ستار بهزادیفر امدادگر جوانی است که در کنار سایر همکاران به خدماترسانی حادثهدیدگان مشغول است.
وی با اشاره به حجم عملیات امدادی در این پایگاه گفت: حضور در برخی مناطق به خاطر مسافت زیاد دشوار است و میطلبد جمعیت هلالاحمر نسبت به راهاندازی پایگاههای دیگر اقدام کند.
به گزارش فارس،راهاندازی پایگاههای امداد و نجات در نقاط مختلف شهرستان نیازمند تدابیر مسؤولان و نگاه ویژه اعتباری است.
=================
گزارش از: طیبه سعادتی نیک
================
انتهای پیام/82016/ذ40
∎