شناسهٔ خبر: 15005086 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه تعادل | لینک خبر

مديرعامل سازمان انتقال خون تشريح كرد

از ماجراي پولي شدن كيسه‌هاي خون تا احتمال لغو واگذاري پالايشگاه پلاسما

صاحب‌خبر -

مديرعامل سازمان انتقال خون درباره مباحثي مبني بر پولي شدن كيسه خون در بيمارستان‌ها توضيحاتي ارائه كرد و در عين حال به تشريح وضعيت واگذاري پالايشگاه خون به بخش خصوصي و احتمال لغو اين واگذاري پرداخت.
دكتر علي‌اكبر پورفتح‌الله در گفت‌وگو با ايسنا، درباره برخي اخبار مبني بر دريافت پول بابت كيسه‌هاي خون در بيمارستان‌ها، گفت: بايد توجه كرد كه همواره هزينه‌هاي خدمات مرتبط با خون و فرآورده‌هاي خوني مانند آزمايش‌هاي سازگاري، تزريق خون و... در بخش‌هاي بيمارستاني دريافت مي‌شد كه البته همه اينها مشمول بيمه بوده و تحت پوشش بيمه قرار دارند.  وي با بيان اينكه در عين حال از سال گذشته هم بخشي از هزينه‌هاي 14خدمت انتقال خون ارزش‌گذاري شد، افزود: بر اين اساس هزينه‌هاي مرتبط با اين خدمات از سوي بيمه‌ها دريافت مي‌شود و تعرفه آنها در كتاب ارزش‌گذاري نسبي خدمات نيز وارد شده است.  مديرعامل سازمان انتقال خون با تاكيد بر اينكه البته خون كامل هيچ تعرفه‌يي ندارد و 100درصد رايگان است، ادامه داد: اين درحالي است كه بخشي از هزينه‌هاي فرايندهاي 14خدمت مختلف انتقال خون كه تعرفه‌گذاري شده‌اند، دريافت مي‌شود. حال با توجه به اينكه اين خدمات تحت پوشش بيمه هستند، در بخش بيمه‌هاي روستايي پنج درصد و در بخش بيمه‌هاي شهري هفت درصد توسط مردم پرداخت مي‌شود.  پورفتح‌الله با بيان اينكه نكته مورد تاكيد اين است كه ارزش‌گذاري خدمات انتقال خون مربوط به فرآورده‌هاي نوين است، گفت: بخشي از اين خدمات نوين هنوز از سوي سازمان انتقال خون ارائه نمي‌شوند و بخشي از اين خدمات هم قبلا از سوي انتقال خون و با هزينه‌هاي بسيار بالا انجام مي‌شد.
به گفته وي، به عنوان مثال براي تهيه پلاكت با روش اهداي مستقيم پلاكت، بيماران در گذشته كيت و ملزومات مصرفي را با هزينه بيش از يك ميليون تومان از شركت‌ها خريداري مي‌كردند، در حالي كه امروز با تعرفه‌گذاري اين خدمات، هزينه اين ملزومات مصرفي توسط بيمه‌هاي پايه مورد قبول قرار گرفته و پرداختي مردم به‌شدت در اين بخش كاهش يافته است. بطوريكه بابت هزينه‌ها و ملزومات مصرفي هم همان فرانشيز پنج تا هفت درصد را پرداخت مي‌كنند. بنابراين اين موضوع هم جزو تعرفه‌گذاري بخشي از هزينه‌هاي 14خدمت انتقال خون بوده است.
پورفتح‌الله همچنين در پاسخ به سوالي درباره وضعيت پالايشگاه توليد پلاسما و واگذاري آن به بخش خصوصي، اظهار كرد: مصوبه واگذاري شركت پژوهش و پالايش به بخش خصوصي در دولت قبل اعلام شد و با توجه به اينكه در مرحله خصوصي‌سازي بود، اين روند و مصوبه در دولت جديد هم ادامه يافت، اجرايي و به مزايده گذاشته شد. بر اين اساس سازمان خصوصي‌سازي هم نسبت به واگذاري شركت پژوهش و پالايش به بخش خصوصي اقدام كرد.
مديرعامل سازمان انتقال خون هدف از اين واگذاري را بر اساس اعلام سازمان خصوصي‌سازي و شرايط واگذاري، راه‌اندازي پروژه 150 هزار ليتري احداث پالايشگاه دانست و ادامه داد: البته تاكنون اقدام موثر و كارآمدي از سوي بخش خصوصي در اين زمينه انجام نشده و بر همين اساس هشدارهاي آن هم از سوي وزارت بهداشت و سازمان انتقال خون به سازمان خصوصي‌سازي اعلام شده است و تاكيد كرديم كه اين سازمان بايد نظارت بيشتري در اين زمينه انجام دهد و اين واگذاري بايد به توليد و ايجاد يك پالايشگاه 150 هزار ليتري منجر و طرح توسعه پالايشگاه اجرا شود.  پورفتح‌الله از لغو واگذاري پالايشگاه به بخش خصوصي در صورت عدم اجراي تعهدات گفت و تاكيد كرد: در جلسات اخيري هم كه با سازمان خصوصي‌سازي داشتيم، قرار شده اين سازمان نظارت بيشتري بر روند واگذاري انجام دهد و اگر ظرف يكسال آينده پيشرفت مناسبي در اين زمينه نداشته باشد، سازمان خصوصي‌سازي قطعا بايد به تعهدش نسبت به لغو واگذاري عمل كند.  وي تاكيد كرد كه شرط واگذاري بر اساس اعلام سازمان خصوصي‌سازي، اجراي طرح توسعه پالايشگاه بوده است. البته به اين دليل كه زمين پالايشگاه در محل مناسبي است (بالاي برج ميلاد)، طرف خصوصي انگيزه زيادي براي كار ندارد، اما اميدواريم به تعهداتي كه در اين زمينه داده‌اند، عمل كنند.