چگونه فيلمنامه بنويسيم
يك فيلم خوب به سه چيز نيازمند است: فيلمنامه خوب، فيلمنامه خوب و باز هم فيلمنامه خوب؛ناگفته پيداست كه يك فيلم بايد از عوامل و امكانات زيادي بهرهمند باشد تا در عين داشتن «فيلمنامه خوب»، به فيلم خوب تبديل شود؛ اما همه امكانات عالم هم نميتوانند از يك فيلمنامه ضعيف و چندپاره، فيلميدرخشان بسازند.سيد فيلد، استاد بينالمللي فيلمنامه نويسي و خالق كتابهاي پرفروشي چون فيلمنامه، راهنماي فيلمنامه نويسي و راهگشاي فيلمنامهنويسي است.بيشتر كتابهاي او را به چندين زبان زنده دنيا ترجمه شده است و اكنون در بسياري از دانشكدهها و دانشگاههاي آمريكا تدريس ميشوند.
امتيازات اين كتاب، استفاده از علوم ديگر، از جمله روان شناسي در توضيح مسائل فيلمنامهنويسي است؛ با توصيههاي جامع و نكات جالب درباره نويسندگي كه به كارگيري آنها براي همه نويسندگان مفيد است.فيلمنامه نويسي، حرفه اي است كه گاهي تا سطح هنر ارتقاء مييابد و مثل فيلم شكل منحصربه فرد و خاصي است كه مدام تغيير وتحول يافته، نيازها و مسائل عصرما را منعكس ميكند. در نتيجه، هر نسلي ديد و حساسيتي نو نسبت به فيلمنامه پيدا ميكند .طي دهه هشتاد كه فيلمنامه نويسان از برنامههاي آموزشي تلويزيون، مدارس سينمايي و كامپيوتر منع شده بودند، شروع به تفحص و ارتقاي زبان فيلمنامه نويسي كرده و حيطههاي جديد اسطوره و روح جمعي را درنورديدند . از اين رو امروزه فيلمها ظاهراً واقعي تر شده اند .صحنهها و موقعيتهايي كه روزگاري فيلمبرداري آنها غيرممكن به نظر ميرسيد اكنون انجام ميشوند...
«چگونه فيلمنامه بنويسيم» نوشته سيد فيلد با ترجمه مسعود مدني با شمارگان هزار نسخه، در سه جلد و 895 صفحه را نشر تابان خرد رهسپار بازار کتاب کرده است.
شخصيتهاي داستاني ترکيبي از آگاهي و تخيل نويسنده اند. هدف اين کتاب آن است که اين فرايند خلاقه را در شما ترغيب کند و شما را به عنوان نويسنده با فرايندي آشنا کند که به خلق شخصيتهاي نيرومند و فراموش نشدني منجر ميشود.
کتاب پيش رو بر روي خلق شخصيتهايي جالب و شکلگيري آنها متمرکز شده است. اگر نويسنده تازه کاري هستيد، درک اين فرايندها ميتواند به شما ياري دهد که بدانيد زماني که الهام در کار نگارش وجود نداشت، بايد به کجا رو کنيد. اگر نويسنده کهنه کاري هستيد، شايد فهميده باشيد که در مواقع خاصي يکي از شخصيتها از نظر رفتاري در اثر مشکل آفرين ميشود و کارکرد درستي ندارد. بازنگري اين فرايندها ميتواند به شما در شناخت شيوههاي نگارش کمک کند.ليندا سيگر در اين كتاب مراحل مختلف شخصيت پردازي را به همراه مثال و خيلي خوب آموزش داده و بهترين راهنما در زمينه شخصيت پردازي است. پيشنهاد ميشود هركسي قبل از نوشتن فيلمنامه مطالب اين كتاب را مطالعه كند.
«خلق شخصيت: راهنماي شکليابي شخصيت سينما، مجموعه تلويزيوني، رمان و داستان کوتاه » نوشته ليندا سيگر با ترجمه مسعود مدني با شمارگان هزار نسخه، 295 صفحه را نشر تابان خرد رهسپار بازار کتاب کرده است.
∎