شناسهٔ خبر: 15004532 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه مردم‌سالاری | لینک خبر

مصباحي‌مقدم:

نيازمند ورود و معرفي چهره جديد هستيم

صاحب‌خبر -

حجت‌الاسلام مصباحي‌مقدم از احتمال قوي تشکيل شوراي ائتلاف اصولگرايان براي انتخابات رياست‌جمهوري 96 خبر داد.به گزارش تسنيم، صبح يک روز تابستاني در اتاق کاري‌اش در دانشگاه امام صادق(ع) با او قرار مصاحبه داشتيم،؛دفتري کوچک اما با کتابهاي بي شماري در حوزه‌هاي مختلف. استاد اقتصاد دانشگاه امام صادق(ع) مي‌گويد: اين روزها وقت بيشتري براي فعاليت‌هاي پژوهشي مي‌گذارد. حجت‌الاسلام مصباحي‌مقدم سابقه سه دوره نمايندگي مردم تهران در مجلس را در کارنامه خود دارد. وي هم‌اکنون عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام است.

به گفته سخنگوي جامعه روحانيت مبارز، اصلاح‌طلبان از روي ناچاري به روحاني روي آوردند. به قول خودشان زماني که ديدند مردم به اين جريان اقبالي ندارند و عارف نيز از رأي بالايي برخوردار نيست، از روي ناچاري به او رسيده‌اند.استاد اقتصاد دانشگاه امام صادق(ع) تاکيد مي‌کند دولت در حل مسائل اقتصادي مردم چندان موفق نبوده است.

سخنگوي جامعه روحانيت مبارز در ابتداي گفت‌وگوي خود با اشاره به شوراي ائتلاف اصولگرايان، اظهار کرد: پس از انتخابات مجلس، جلسه شوراي ائتلاف مجدداً تشکيل شد و طبق نظرات اعضا، قرار بر ادامه فعاليت شورا شد. ظاهراً يک يا دو جلسه نيز بعد از ايام انتخابات برگزار کرده‌اند. احتمال قوي مي‌رود که چارچوب و قالبي که بتواند براي انتخابات دور بعد کمک کند بازهم «تشکيل شوراي ائتلاف اصولگرايان» باشد.مصباحي‌مقدم در پاسخ به سوالي مبني بر اينکه آيا اعضاي شوراي همگرايي اصولگرايان تغيير خواهند کرد، گفت:در حال حاضر نمي‌توان در اين‌باره اعلام نظر کرد و بايد در جلسات تصميم‌گيري شود که اعضا باقي بمانند يا تغيير کنند.

اين فعال سياسي اصولگرا با بيان اينکه اصولگرايان براي انتخابات رياست جمهوري قدم‌هاي بسيار خوبي برداشته اند، افزود:معمولاً حرکت احزاب زودتر آغاز مي‌شود و با ابراز تمايل همان احزاب اصولگرا نيز جامعه روحانيت مبارز وارد بحث و گفت‌وگو مي‌شود.مصباحي‌مقدم با اشاره به معرفي کانديدا از سوي حزب مؤتلفه، گفت بنده با آنها صحبت کردم و گويا اين بحث چندان جدي نيست، آنها معتقدند که بالاخره بايد کانديدايي داشته باشند اما به معناي آن نيست که بخواهند حتماً جداي از بقيه کانديدايي معرفي کنند.وي درباره ورود چهره‌هاي جديد به عرصه انتخابات در طيف اصولگرايان،گفت: اينها همه بايد در نشست‌هاي آتي بررسي شوند، تاکنون هيچ صحبتي در اين خصوص انجام‌نشده است.

اين فعال سياسي در پاسخ به سوالي مبني بر اينکه جنابعالي فرموده بوديد احتمالاً برخي اصولگرايان از آقاي روحاني در انتخابات آتي حمايت کنند، اين اظهارات شما با واکنش‌هاي مختلفي از سوي اصولگرايان مواجه شد مبناي اين سخنان چه بود، بيان کرد: بنده اين سخنان را به‌ عنوان يک احتمال مطرح‌ کردم و اين تنها يک گمانه از چندين احتمال است. اقدام در اين‌باره نيازمند آن است که در همفکري با گروه‌هاي همسو به جمع‌بندي برسيم.

مصباحي‌مقدم با اشاره به تحليل محمد رضا باهنر رئيس جبهه پيروان خط امام و رهبري مبني بر اينکه «اگر رقابت آقاي روحاني با رقيب به دور دوم بکشد قطعاً رقيب برنده مي‌شود»، گفت: بنده نمي‌توانم چنين تحليل روشني ارائه کنم و بايد زماني بگذرد و ببينيم آقاي روحاني در ماه‌هاي باقي‌مانده تا چه حد مي‌تواند جدي‌تر مشکلات اقتصادي مردم را در دستور کار قرار دهد و حل کند، آن موقع بهتر مي‌توان اظهارنظر کرد.

وي با اشاره به نقاط قوت و ضعف دولت طي سه سال گذشته، تصريح کرد: يکي از نقاط قوت دولت اين است که توانسته آرامشي را بر اوضاع سياسي و اقتصادي کشور حاکم کند. جلوگيري از تنش‌هاي سياسي و اقتصادي و اقداماتي چون کاهش نرخ رشد تورم، مثبت بوده است. البته اگر نگاه جامعي داشته باشيم مي‌توان دريافت که دولت در حل مسائل اقتصادي مردم چندان موفق نبوده و نتوانسته است خواسته‌هاي آنها را با اتکا به ظرفيت‌ها و امکاناتي که در داخل کشور در اختيار داشته است محقق کند. رئيس کميسيون برنامه و بودجه مجلس نهم معتقد است:دولت بسيار بهتر از عملکرد حال حاضر مي‌توانست مشکلات اقتصادي را با استفاده از ظرفيتها و منابع داخلي برطرف کند، اما توجه خود را بيشتر به حل مشکلات مابين ايران و 1+5 معطوف کرد؛ در آن امر نيز به‌صورت نسبي و نه مطلق موفق بود.

مصباحي‌مقدم افزود: درنهايت بايد گفت که حل مشکلات اقتصادي کشور به‌صورت عمده در گرو مناسبات بين‌المللي نيست و چندان نمي‌توان وابسته به روابط بين‌المللي ايران به دنبال حل مسائل اقتصادي کشور بود بلکه عمده اقتصاد کشور ما متکي بر ظرفيتهاي داخلي ماست و بايد از آنها به‌درستي بهره‌برداري شود.

وي در ادامه سخنان خود با اشاره به وعده‌هاي رئيس جمهور که پيش از برجام به مردم داده بود و حتي آب خوردن آنها را نيز به تحريمها وابسته مي دانست، گفت: به نظر بنده چشم‌انداز گفت‌وگوهاي ايران با کشورهاي 1+5 چشم‌انداز مثبتي نبود و از ابتدا هم مشخص بود که اين گفت‌وگوها نمي‌تواند مشکلات عمده کشور را حل کند و انتظاراتي که خود دولت و رئيس‌جمهور از برجام داشتند و بعدازآن انتظاراتي که براي مردم ايجاد کردند به جا نبود.

اين فعال سياسي اصولگرا تصريح کرد: بنده آن زمان هم گفتم نبايد در باغ سبز به مردم نشان داد زيرا چنين چيزي که آقايان مي‌گويند نيست و روز اجرا که فرارسيد گفتم حداقل تا شش ماه بعد خبر جدي نيست. اين يعني نگاه واقع‌بينانه که متأسفانه نگاه دولت واقع‌بينانه نبود و نتوانست اين واقع‌بيني را اظهار و مردم را از اين حقايق روشن آگاه کند.

مصباحي‌مقدم در پاسخ به سوالي مبني بر اينکه آيا مي‌توان گفت وعده‌‌هايي که از سوي دولت داده شد براي انتخابات مجلس بوده تا کانديداهاي موردحمايت آنها در انتخابات رأي بياورند؟،گفت: بله، احتمال آن نيز هم مي‌رود، زيرا بالاخره مردم اميدوارانه پاي صندوق‌هاي رأي آمدند و اميدشان هم اين بود که اگر اين گام را برداريم گشايش‌هايي به وجود خواهد آمد. وي ادامه داد: اما چنين امري اتفاق نيفتاد. دولتمردان بايد توجه داشته باشند واقعيت‌هاي جامعه ايران از يک سو و مناسبات کشورهاي غربي از سوي ديگر حکايت از آن ندارد که مشکلات قابل‌حل است؛ مگر با تأکيد بر استفاده از ظرفيت‌هاي داخلي و امکاناتي که در داخل کشور وجود دارد. اين کارشناس مسائل اقتصادي در ادامه تصريح کرد: بنده اشاره مي‌کنم يکي از آن ظرفيت‌ها نقدينگي بسيار عظيمي است که بانک مرکزي اعلام مي‌کند در بانکها و در دست مردم است. اين نقدينگي عظيم ظرفيت بزرگ است که مي‌توان از آن براي خروج از رکود استفاده کرد ولي مديريت نمي‌شود. بانک‌هاي ما در خدمت توليد و خروج از رکود نيستند. بلکه در خدمت دلالان‌اند و اين نگران‌کننده است.

مصباحي‌مقدم در ادامه سخنان خود با اشاره به اعتفاد برخي سياسيون مبني بر اينکه اصولگرايان در دوره جديد انتخابات بايد از ورود چهره‌هاي تکراري پرهيز کنند، تصريح کرد: سخن بيجايي نيست، چراکه طبعاً مي‌توان گفت چهره‌هاي تکراري آزمون خود را پس داده‌اند و نشان داده‌اند که چندان مورد اقبال مردم قرار نمي‌گيرند و بسيار بعيد است چهره‌هايي که تاکنون در چند انتخابات رياست جمهوري شرکت کرده‌اند و رأي نياورده‌اند حالا در انتخابات بعدي پيروز شوند. نيازمند به ورود و معرفي چهره جديد هستيم البته چهره جديد هم نبايد ناشناخته باشد و هيچ تجربه مديريتي جدي از او نديده باشيم.

وي در پاسخ به اين سوال که آيا در جريان اصولگرايي چنين چهره‌هايي وجود دارد، گفت:بله، کساني هستند که مي‌توانند مطرح باشند، منتها شيوه به ميدان آمدنشان نبايد شيوه‌اي باشد که ديگران را مقابل عمل انجام‌شده قرار بدهند، يعني به‌گونه‌اي نباشد که چند نفر بدون مقدمه اعلام کانديداتوري کنند و مجموعه اصولگرايان درمانده شوند که از کدام‌يک حمايت کنند و احياناً هرکدام از کيک انتخابات سهم کوچکي بردارند که فايده‌اي هم نداشته باشد. سخنگوي جامعه روحانيت مبارز ادامه داد: معتقدم اين قدم بايد حساب‌شده و پخته برداشته شود و آن‌هم در صورتي است که ائتلاف اصولگرايان شکل بگيرد و اتاق فکري داشته باشد تا افراد شايسته را ارزيابي کند و درنهايت يک نفر را که هم داراي شايستگي است و هم زمينه کسب رأي دارد را به ميدان بفرستد. اگر چنين اتفاقي بيافتد اميد هست که اصولگرايان بتوانند برنده انتخابات دور بعدي باشند.

مصباحي‌مقدم درباره سازوکار اصولگرايان در انتخابات شوراي شهر،گفت: اکنون هنوز خبر جدي نيست و نمي‌بينيم که اصولگراها براي انتخابات شوراهاي شهر دست‌به‌کار شده باشند و مقدمات لازم را فراهم کرده باشند، ولي اميدواريم اين اتفاق بيافتد.

وي با اهميت نقش شوراهاي شهر، افزود: مديريت شهر تهران تحت تأثير شوراي شهر است و هرکه انتخابات شورا را به‌دست بگيرد و هر طيفي اکثريت آرا را کسب کند يعني مديريت شهر تهران را به‌دست گرفته است و از اين منظر اهميت بالايي دارد. تهران پيشاني نظام است و نمي‌شود از آن غفلت کرد. اهميت انتخابات شوراي شهر تهران کمتر از مجلس و بافاصله زياد از رياست جمهوري نيست.

وي با اشاره به نظر برخي اصلاح‌طلبان و حاميان دولت که معتقدند انتخابات رياست جمهوري آمريکا بر سرنوشت و نتيجه انتخابات ايران اثرگذار است، گفت: بنده براي اين نوع نگاه متأسفم، ما به برکت انقلاب اسلامي کشوري مستقل شده‌ايم و داراي قدرت نظامي هستيم که بر پاي خود ايستاده است و براي آن مهم نيست که چه کسي در انتخابات آمريکا پيروز مي‌شود؛ جمهوري خواهان رأي مي‌آورند يا دموکرات‌ها. آنها يک دکتريني براي مديريت جهان دارند و اين دکترين تغيير نمي‌کند. اين فعال سياسي تصريح کرد:ممکن است ادبيات و زبان آنها نرم و سخت شود ولي اهداف آنها تغيير نخواهد کرد. اينکه چه کسي در انتخابات آمريکا روي کار مي‌آيد نبايد بر روي تصميم‌گيريهاي داخل نظام و انتخابات تأثيرگذار باشد. ما بايد اهداف متعالي نظام جمهوري اسلامي را دنبال کنيم و تاکنون تجربه انقلاب اسلامي ثابت کرده است که هرگاه بر روي آرمانهاي انقلاب اسلامي تأکيد کرده‌ايم موفق و پيروز بوديم. مصباحي‌مقدم خاطرنشان کرد:اگر مقايسه‌اي ميان شرايط جمهوري اسلامي ايران و دولت آمريکا بعد از پيروزي انقلاب اسلامي داشته باشيد امروز مشاهده مي‌کنيد که آمريکايي‌ها جايگاهشان نزول کرده است و ملت ايران جايگاهش ارتقاءيافته است. اين در شرايطي بوده که به روش‌هاي مديريتي آمريکا کاري نداشته‌ايم و سعي کرده‌ايم با اقدامات سياسي و غيرسياسي خود اين اقدامات خصمانه را خنثي و خواسته‌هاي خودمان را دنبال کنيم.

برچسب‌ها: