به گزارش مهر، مطالعات محققان دانشگاه نیوکسل بریتانیا نشان میدهد، داروی «متفورمین» که برای بیماران مبتلا به دیابت نوع دو تجویز میشود، میتواند برای پیشگیری یا تاخیر بیماری قلبی در افراد مبتلا به دیابت نوع يك نیز استفاده شود.
بیماری قلبی، علت اصلی بیماری در بیماران دیابتی است و بیش از نیمی از مرگ این گروه از بیماران به همین خاطر است.
متفورمین داروی ارزانی است که با کاهش تولید گلوکز در کبد موجب کاهش سطح قند خون میشود. این دارو میتواند ریسک ابتلا به مشکلات قلبی را نیز در بیماران مبتلا به دیابت نوع يك را کاهش دهد.
جولانتا ویور، عضو ارشد این مطالعه، در این باره میگوید: «تحقیق ما نشاندهنده گامی بزرگ به سوی بهبود گزینههای درمانی برای بیماران دیابتی است که با افزایش ریسک بیماری قلبی-عروقی مواجه هستند.»
یافتههای این مطالعه نشان داده است که سلولهای بنیادی بیمارانی که متفورمین مصرف میکنند قادر به ترمیم عروق خونی بوده و بر عملکرد سلولهای بنیادی عروق خونی بهبود حاصل می شود. بدین ترتیب این بیماران کمتر در معرض ابتلا به بیماری قلبی-عروقی خواهند بود.
در این مطالعه، تیم تحقیق گروهی متشکل از ۲۳ نفر در رده سنی ۱۹ تا ۶۴ سال را که مبتلا به دیابت نوع يك بودند به مدت ۲۳ سال تحت نظر قرار دادند. این افراد دارای هیچ نشانه بیماری قلبی نبودند.
به این بیماران دوز معینی متفورمین، بین یک تا سه قرص در روز، به مدت ۸ هفته داده شد. البته شرکت کنندگان باید مراقب سطح گلوکز خونشان نیز میبودند.
وضعیت این شرکت کنندگان با ۹ شرکت کننده همسن با روند درمان استاندارد انسولین و با ۲۳ فرد سالم بدون ابتلا به دیابت در رده سنی ۲۰ تا ۶۴ سال مقایسه شد.
مطالعه نشان داد تمام شرکت کنندگان در این مطالعه بعد از مصرف متفورمین شاهد کاهش دوز انسولینشان بودند و هیچ نوع عوارض جانبی جدی ای هم در آنها دیده نشد.
∎