شناسهٔ خبر: 15003245 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

استاد دانشگاه ولونگوگ استرالیا:

ایران نیازمند تکنولوژی معدنی روز دنیا است/ ایمنی گام نخست در معدن

شاهرود - استاد دانشگاه ولونگوگ استرالیا با بیان اینکه یکی از مشکلات ایران درصنعت زغالسنگ و معدن بهره نبردن از فناوری روز است، گفت: با استفاده ازفناوری مدرن می توان تحول عظیمی پدید آورد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار مهر، ناجی عزیز عصر سه شنبه در خلال سومین همایش ملی زغالسنگ ایران به میزبانی دانشکده معدن دانشگاه صنعتی شاهرود با اشاره به مزایای تکنولوژی های جدید در معدن، ابراز داشت: معادن استرالیا امروز با بهره گیری از تکنولوژی روز دنیا، صرفه جویی در زمان را برای خود می خرند که این زمان مصرف نشده می تواند صرف تجهیز، تحقیق و ... شود.

وی افزود: استرالیا تا سال ۲۰۱۳، ۷۶میلیارد و ۴۰۰هزار تن ذخیره قطعی زغالسنگ دارد و از نظر تولید سه درصد زغالسنگ دنیا را تولید می کند با این حال در نبود سیستم های فناورانه جدید و نوین قطعا نمی توان در رده سوم کشورهای تولید کننده زغالسنگ جهان قرار گرفت.

۶۸۰میلیون تن زغالسنگ در جهان تولید شده است

استاد دانشگاه ولونگوگ با بیان اینکه در سال ۲۰۱۳، ۶۸۰میلیون تن زغالسنگ در جهان تولید شده است، ابراز داشت: سهم استرالیا در این بین ۷۳میلیون و ۲۰۰هزار تن بود که از این حیث این کشور پس از چین و آمریکا در رتبه سوم قرار می گیرد لذا دولت استرالیا در سال های اخیر، سیاست درهای باز را برای معادن دنبال می کند و امیدواریم بتوانیم در این راستا همکاری های خوبی با کشورهای مستعد معدنی داشته باشیم.

عزیز با بیان اینکه دو ایالت کوئینز لند و نیوز سالت ولز دو ایالت زغال خیز استرالیا در جنوب این کشور هستند، ابراز داشت: ۷۹ ناحیه معدنی شاخص در زمینه زغالسنگ در استرالیا وجود دارد که ۴۳معدن از این نواحی زیرزمینی هستند همچنین یکی از ظرفیت های معدنی این دو ایالت زغال خیز استرالیا وجود بالغ بر شش هزار دانشجوی رشته های تخصصی معدن است که این دانشجویان و تکنسین ها با حضور در معادن امکان تحقیقات بین گروهی و مشترک را می یابند تا از نزدیک با روند دایره و زنجیره تولید و توزیع آشنا شوند.

وی افزود: مطالعات و پژوهش بر پایه علم و فناوری از جمله بنیان های علم معدن محسوب می شوند که این امر همواره مورد تاکید محافل علمی استرالیا قرار داشته است.

ایمنی نخستین شرط کارهای معدنی است

این کارشناس معدن همچنین با بیان اینکه معادن غیر ایمن از رده خارج هستند، گفت: ایمنی نخستین شرط کارهای معدنی است و در این زمینه فناوری های نوین باعث شده تا حوادث در استرالیا به شدت کاهش یافته و طی سال های اخیر تنها یک نفر در معادن زغالسنگ این کشور جان خود را از دست بدهد.

عزیز درباره دستگاه خروج گازهای تحت فشار که به ابتکار پژوهشگران دانشگاه ولونگوگ ساخته شده است، ابراز داشت: این قبیل دستگاه ها که از دو جزء کمپرسور های مکنده و دمنده تشکیل می شوند می توانند در هر زمان به صورت خودکار و با درنظر گرفتن تراکم هوا نسبت به گازهای نیتروژن و دی اکسید کربن واکنش نشان داده و فعال شوند.

وی همچنین خطاب به معدن کاران ایرانی، ابراز داشت: تجهیزات نوین باعث کاهش تلفات می شود و امروز در معادن کوچک می بایست به سوی معادن غیر انسانی (روباتیک) پیش رفت چرا که ایمنی جزء لاینفک معدن است.

استاد دانشگاه ولونگوک استرالیا همچنین درباره ظرفیت های قطعی زغالسنگ در جهان، گفت: آمریکا تا سال ۲۰۱۳ با در اختیار داشتن ۲۳۰ میلیارد تن زغالسنگ نخستین کشور دنیا در این زمینه است و پس از آن روسیه با ۱۵۵میلیارد تن، چین با ۱۱۱میلیارد تن و استرالیا با ۷۶میلیارد تن در رتبه های بعدی قرار دارند که البته با اکتشافات جدید این آمار در استرالیا افزایش یافته است.