شناسهٔ خبر: 15002804 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

فرماندار بیرجند:

از ابتدای فعالیت دولت یازدهم طرح هادی برای 48 روستای بیرجند تهیه شد

بیرجند - ایرنا - فرماندار بیرجند گفت: از ابتدای فعالیت دولت تدبیر و امید طرح هادی برای 48 روستای شهرستان تهیه شده است، شش طرح بازنگری شد و اجرای طرح در 29 روستا آغاز شده است.

صاحب‌خبر -

علی ناصری روز سه شنبه در دیدار استاندار خراسان جنوبی با مسئولان اجرایی شهرستان بیرجند، بخشداران، اعضای شورای اسلامی شهرستان، بخش و رئیسان شوراهای اسلامی روستا افزود: 36 میلیارد ریال اعتبار از منابع استانی در خصوص تکمیل طرح هادی روستایی بیرجند هزینه و علاوه بر آن 10 میلیارد ریال اعتبار ملی و 12 میلیارد ریال از منابع داخلی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در دولت تدبیر و امید در بحث طرح هادی روستاهای شهرستان هزینه شد.
وی اظهار کرد: سال گذشته 18 میلیارد ریال از اعتبار شهرستانی در روستاهای بیرجند هزینه شد، امسال هم 29 میلیارد ریال اعتبار پیش بینی شد که در روستاهای شهرستان بابت طرح های هادی هزینه شود.
وی ادامه داد: در سال 95، 28 روستا از محل این اعتبار طرح هادی آنها تکمیل می شود ، چهار روستا هم از محل اعتبار ملی ماده 180 اعتبار دریافت می کنند.
وی یادآور شد: دولت دکتر روحانی توجه ویژه ای به روستاها دارد، در این سه سال 135 میلیارد ریال اعتبار دولتی به دهیاری ها اختصاص یافت.
وی اضافه کرد: همچنین 55 میلیارد ریال اعتبار بابت قیر رایگان به میزان شش هزارو 500 تن برای انجام فعالیت های عمرانی در اختیار شهرستان بیرجند قرار گرفت.
فرماندار بیرجند در ادامه بیان کرد: در هشت سال دولت گذشته فقط 80 میلیارد ریال اعتبار به دهیاری ها اختصاص یافت، که در سه سالی که از فعالیت دولت تدبیر وامید می گذرد با احتساب قیر رایگان بیش از 190 میلیارد ریال در روستاها هزینه شد.
ناصری افزود: در بحث آب رسانی به روستاهای بیرجند در سال 1394، 56 میلیارد ریال اعتبار تخصیص یافت، همین مقدار اعتبار هم در سال 1393 در این بخش هزینه شد.
وی اظهار کرد: 600 کیلومتر لوله گذاری مصوب سفر ریاست جمهور به خراسان جنوبی بود که 100 کیلومتر آن سال گذشته در 77 روستا با اعتبار 23 میلیارد ریال از محل اعتبار سفر تخصیص یافت.
وی یادآور شد: با توجه به اینکه تخصیص اعتبار سفر ریاست جمهور بطور کامل انجام می شود، سال 95 هم 25 میلیارد ریال در بحث آبرسانی به مزارع روستاهای بیرجند اعتبار تخصیص می یابد.
وی اضافه کرد: بیرجند با چهار هزار کیلومتر مربع وسعت شامل یک شهر ، یک بخش و یک شهرستان بوده و دارای شش دهستان با 380 روستاست.
وی اظهار کرد: 138 روستای این شهرستان بیش از 20 خانوار جمعیت و 141 روستای آن دارای دهیاری است.
وی یادآور شد: جمعیت روستایی این شهرستان در بخش مرکزی 47 هزار نفر است، از این تعداد طبق سرشماری سال 1390 ، بیش از 17 هزار نفر در روستاهای حاشیه شهر ساکن هستند.
فرماندار بیرجند در ادامه بیان کرد: 11 مرکز آموزش عالی، 35 هزار نفر دانشجو و 503 مدرسه با 53 هزار دانش آموز که 42 هزار و 800 دانش آموز شهری و 9 هزار و 500 دانش آموز روستایی هستند .
همچنین عضو شورای اسلامی شهر بیرجند گفت: اصل شش قانون اساسی مقرر کرده امور کشور باید به اتکای آرای عمومی از راه انتخابات اداره شود.
محمد رضا طاهری بجد، افزود: اصل هفتم قانون اساسی شوراها و مجلس شورای اسلامی را در ردیف هم قرار داده، و این دو جایگاه را رکن های تصمیم گیری و اداره امور کشور عنوان می کند.
وی اظهار کرد: حدود و اختیار شوراها را قانون اساسی تعیین می کند، و اصل 100 قانون اساسی مبنای دیگر شوراهای اسلامی هستند که پیشبرد برنامه های عمرانی، بهداشتی رفاهی و ... را از طریق همکاری مردم در اداره هر روستا، شهر و بخش عنوان می کند.
وی یادآور شد: طبق قانون استاندار، فرماندار، بخشدار و سایر مقام های کشوری که از طرف دولت تعیین می شوند در حدود اختیار شوراها ملزم به رعایت تصمیم آنها هستند.
وی اضافه کرد: شورایی که چنین جایگاهی از منظر قانون اساسی دارد باید بیش از آنچه هست عمل کند.
وی تصریح کرد: متاسفانه به مبانی قانونی کمتر توجه می کنیم و گرفتار مسائل حاشیه ای هستیم.
وی تاکید کرد: شوراها در امور سیاسی نباید مداخله کنند، پیش برد امور اجتماعی ، اموزشی، عمرانی و فرهنگی وظیفه شوراست، متاسفانه بعضی از اعضای شوراها در امور سیاسی هم دخالت می کنند.
این عضو شورای شهر بیرجند در ادامه بیان کرد: مجلس شورای اسلامی و دولت متولی امر سیاسی است.
طاهری افزود: اعضای شورای شهر در درجه اول باید با خود تعامل داشته و سپس با مدیران شهری و بعد با مسئولان دستگاه اجرایی حوزه انتخابیه خود در تعامل باشند.
وی اظهار کرد: این تعامل باید مبتنی بر منطق و اخلاق بوده وفصل الخطاب آن قانون باشد.
وی یادآور شد: در شورا تضارب آرا مفید و سازنده است، با منطق و اخلاق حرف خود را بزنیم و رای گیری کنیم رای اکثریت ملاک عمل است، لازمه خدمت درست در شورا توجه به رای اکثریت است.
2047/7559/