شناسهٔ خبر: 15002462 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه کاروکارگر | لینک خبر

با حضوررئیس کل بانک مرکزی و رییس سازمان برنامه و بودجه؛

بیست و هفتمین همایش سالانه بانکداری اسلامی برگزار شد

صاحب‌خبر -

روز گذشته افتتاحیه بیست و هفتمین همایش سالانه بانکداری اسلامی با حضور رئیس کل بانک مرکزی ، رییس سازمان برنامه و بودجه، با حضور صاحب نظران، اساتید دانشگاهی و کارشناسان بانکی در سالن اجلاس سران برگزار شد.
به گزارش کاروکارگر ولی اله سیف صبح روز  گذشته در آیین افتتاحیه بیست و هفتمین همایش سالانه بانکداری اسلامی ضمن بیان این مطلب به رشد چشمگیر بانکداری اسلامی در سال های اخیر اشاره کرد و گفت: بانکداری اسلامی پس از بحران مالی سال ۲۰۰۸، در سطح بین‌المللی بیشتر مورد توجه قرار گرفت و در حال حاضر، محصولات و خدمات بانکداری و مالی اسلامی از یک بازار بالقوه حداقل دو میلیارد نفری در جهان برخوردار است و حتی بسیاری از افراد غیرمسلمان بنا بر ملاحظات اخلاقی به این بازار تمایل دارند.  رییس کل بانک مرکزی با بیان اینکه برای تحقق اقتصاد مقاومتی در سال ۱۳۹۵ نقش نظام بانکی حائز توجه و اهمیت است، افزود: دولت یازدهم با درک درست از نظام بانکی به صورت دقیق و علمی و عزم جدی آن برای حل مشکلات نظام بانکی در تلاش است کمبودهای سرمایه ای را ترمیم و جایگاه نظام بانکی را ارتقا دهد.
وی با اشاره به تنگنای مالی نظام بانکی، گفت: نظام بانکی علی رغم تنگنای مالی درصدد است تسهیلات محدود را به صورت بهینه به بخش های اقتصادی اختصاص دهد تا منجر به رشد، توسعه اقتصادی و ایجاد اشتغال شود و خوشبختانه آثار اقدامات انجام شده تاکنون در اقتصاد دیده می شود. رییس شورای پول و اعتبار با ارایه آمار تسهیلات پرداختی در سال گذشته گفت: در سال ۱۳۹۴، به میزان ۴۱۷ هزار میلیارد تومان تسهیلات به بخش های اقتصادی پرداخت شده است و پیش بینی می شود این رقم در سال جاری به ۴۶۰ هزار میلیارد تومان افزایش یابد. میزان تسهیلات پرداختی در ۴ ماهه ابتدایی سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل، نشان دهنده رشد ۳۷.۷ درصدی است. سیف در پایان تاکید کرد: اقدامات بانک مرکزی تنها به اصلاح سیاست ها محدود نیست و همزمان اصلاح ساختار نظام پولی و بانکی کشور را نیز پیگیری کرده است. ارائه پیش نویس لوایح دوگانه «قانون بانک مرکزی» و «قانون بانکداری» و همچنین پیگیری برنامه «اصلاح نظام بانکی» به خوبی حاکی از عزم جدی دولت و بانک مرکزی برای اصلاح ساختار نظام پولی و بانکی کشور است و بانک مرکزی این مهم را تا حصول نتیجه با جدیت پیگیری خواهد کرد.   در ادامه رییس سازمان برنامه و بودجه اعلام کرد که طبق پیش‌بینی‌های انجام شده نظام بانکی باید سالانه بالغ بر ۱۸۰ هزار میلیارد تومان از منابع لازم برای رشد اقتصادی هشت درصدی پیش‌بینی شده در برنامه ششم توسعه را تامین کند. بر اساس این گزارش ، محمد باقر نوبخت ا با اشاره به نقش نظام بانکی در تامین منابع لازم برای دسترسی به رشد اقتصادی هشت درصدی در برنامه ششم توسعه عنوان کرد: سالانه به ۷۲۳ هزار میلیارد تومان برای دسترسی به رشد افزایش مدنظر منابع نیاز است که در این بین سهم نظام بانکی حدود ۲۴ درصد پیش‌بینی شده است. وی گفت: بیش از ۱۸۰ هزار میلیارد تومان سهمی که برای نظام بانکی در نظر گرفته شده کمک به دولت نیست، بلکه برای بخش خصوصی و تعاونی هزینه خواهد شد. رییس سازمان برنامه و بودجه به مضایق نظام بانکی در تامین مالی نیز اشاره کرد و گفت: گرچه شبکه بانکی خود با توجه به طلب‌هایی که از بخش‌های مختلف داشته و هم‌چنین شرایط تحریمی که در سال‌های گذشته پشت سر گذاشته با تنگنای مالی مواجه است، اما به هرحال امیدواریم بتوانیم با هماهنگی‌هایی که بین سازمان برنامه و بودجه و همچنین بانک مرکزی وجود دارد منابع لازم برای رشد اقتصاد و سرمایه‌گذاری ۱۵.۴ درصدی که لازم است تامین شود.