به گزارش شبکه تلویزیونی فرانس-24، 'ژان پینگ' نامزد انتخابات ریاست جمهوری گابن روز سه شنبه در سخنرانی در میان هواداران خود بار دیگر بر پیروزی در رقابت های انتخاباتی تاکید کرد.
ژان پینگ بارزترین نامزد مخالف دولت کنونی گابن، گفت: من پیروز انتخابات شدم. به همین علت از رئیس جمهور می خواهم تا به خواسته مردم گوش فرا دهد و در روندی کاملا دموکراتیک قدرت را به رئیس جمهوری منتخب واگذار کند.
پیشتر ژان پینگ با تاکید کرده بود که با وجود وقوع تقلب در برخی حوزه های انتخاباتی، اما وی توانسته است بیشتر آرا را به خود اختصاص دهد.
به گزارش ایرنا، مخالفان دولت کنونی گابن پیشتر درباره احتمال تقلب در روند برگزاری و شمارش آرای انتخابات ریاست جمهوری هشدار داده بودند.
در همین ارتباط،سفارتخانه های فرانسه، آمریکا و نمایندگی اتحادیه اروپا در گابن، پیش از برگزاری انتخابات، با صدور بیانیه ای مشترک از دولت این کشور خواستند تا شرایط را برای برگزاری انتخاباتی آزاد و عادلانه فراهم کند. همچنین این طرف ها از دولت گابن خواسته اند تا در جریان تبلیغات انتخاباتی نامزدها، به آزادی بیان برگزاری اجتماعات مخالفان احترام بگذارد.
علی بونگو اوندیمبا» رئیس جمهوری گابن نسبت به تشدید ناآرامی های سیاسی در آستانه اعلام رسمی نتایج انتخابات هشدار داده است.
«علی بونگو اوندیمبا» رئیس جمهوری گابن چندی پیش در گفت وگو با هفته نامه «آفریقای جوان»، احزاب مخالف دولت را به دامن زدن به ناآرامی های سیاسی در آستانه انتخابات ریاست جمهوری متهم کرد.
وی در عین حال ابراز امیدواری کرد، این انتخابات در فضایی آرام و سازنده و با مشارکت بالای مردم برگزار گردد.
انتخابات ریاست جمهوری گابن در حالی در سال 2009 برگزار شد که علی بونگو نامزد حزب دمکرات این کشور توانست بر تمامی رقبای انتخاباتی خود پیروز شود.
احزاب مخالف اعلام کرده اند که انتخابات پیش رو مانند انتخابات پیشین از شفافیت قانونی برخوردار نخواهد بود.
بر اساس اعلام رسمی دولت گابن، انتخابات رئیس جمهوری گابن در 27 آگوست ( 6 شهریور 1395) برگزار خواهد شد.
چندی پیش «مانوئل والس» نخست وزیر فرانسه در سخنانی مشروعیت انتخاب «علی بونگو» رییس جمهوری گابن در سال 2009 را زیر سئوال برد.
گروه مخالف گابن نتیجه انتخابات ریاست جمهوری سال 2009 را در آن زمان نپذیرفت.
براساس این گزارش، این مناقشه دیپلماتیک، نشانه دیگری از تنش در روابط گابن و فرانسه به شمار می رود.
فرانسه چندی پیش با مبهم دانستن منشا کسب ثروت خاندان حاکم بونگو، تحقیقاتی را در این زمینه انجام داد.
فرانسه و گابن چند دهه پس از استقلال گابن در سال 1960، به موجب مکانیزمی موسوم به «فرانس افریک» متحدان نزدیکی تلقی می شدند.
این مکانیزم به رهبران کهنه کار آفریقایی امکان می دهد در ازای قراردادهای تجاری از مصونیت امنیتی برخوردار باشند.
علی بونگو در انتخابات ریاست جمهوری سال 2009 و پس از مرگ پدرش در انتخابات پیروز شد. «عمر بونگو» پدر علی از سال 1967 تا زمان مرگ بر این کشور نفت خیز حکم راند.
گابن یکی از ثروتمندترین کشورهای آفریقایی است، اما ثروت در این کشور به طور کاملا غیرمنصفانه ای توزیع می شود.
فرانسه یکی از نقش آفرینان اصلی در اقتصاد گابن محسوب می شود، به طوری که بیش از یکصد شرکت فرانسوی از جمله شرکت بزرگ نفتی توتال در این کشور فعال هستند.
هنوز یک پایگاه نظامی فرانسه در شهر لیبرویل (پایتخت) دایر است و بیش از 400 سرباز فرانسوی در آن مستقر هستند.
خاورم**9041**1144
تاکید دوباره نامزد مخالف دولت گابن بر پیروزی در انتخابات این کشور
تهران- ایرنا- در حالی که هنوز نتایج انتخابات ریاست جمهوری گابن به طور رسمی اعلام نشده است، نامزد مخالف دولت روز سه شنبه بار دیگر بر پیروزی خود در انتخابات تاکید کرد.
صاحبخبر -