شناسهٔ خبر: 14998380 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

ارزیابی سالانه بالینی و آزمایشگاهی کارمندان

مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت گفت: در برنامه سلامت کارکنان که با پیگیری معاونت بهداشت تدوین شده است همه کارگران و کارمندان در یک برنامه مشخص معاینه و آزمایش‌های لازم نیز انجام می‌شود.

صاحب‌خبر -
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دکتر احمد کوشا افزود: با توجه به این که پایه بیماری های مزمن همچون سرطان ها، بیماری های قلبی و عروقی، بیماری های تنفسی، سکته ها و دیابت از کودکی گذاشته می شود، باید با اقدامات مراقبتی نظام مند، مستمر و طولانی مدت 
افرادی که در معرض خطر هستند شناسایی شوند و مراقبت های مستمر از آنان به عمل آید.

وی گفت: بخش عظیمی از افراد در شهرها در محل کار خود هستند و فرصت نمی کنند در زمانِ کار به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه کنند بنابراین نظام بهداشتی در تلاش است این افراد را به نوعی تحت پوشش مراقبت های سلامتی قرار دهد.

مدیرکل دفتر مدیریت بیماری های غیرواگیر وزارت بهداشت افزود: این برنامه از مدت ها پیش برای کارگران در حال اجراست ولی متأسفانه با وجود قوانین لازم برنامه ای برای کارکنان دولت تا به حال اجرا نشده است.

وی گفت: در نشست شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور که با حضور رییس جمهور برگزار شد، مصوب شد برنامه عملیاتی بهبود وضع سلامت کارکنان بر اساس بسته پایه خدمات سلامت کارکنان دولت توسط دستگاه های اجرایی تدوین و اجرا شود.

دکتر کوشا افزود: براساس این مصوبه وزارت بهداشت موظف شده بود بسته پایه خدمات سلامت کارکنان را تدوین کند و دستگاه های اجرایی نیز موظف به اجرای آن شدند.

وی گفت: این برنامه در دفتر مدیریت بیماری های غیرواگیر تدوین شده و مراحل پایانی خود را می گذراند و بر اساس آن تمام کارکنان دولت سالانه مورد ارزیابی بالینی و آزمایشگاهی سلامت قرار می گیرند.

دکتر کوشا افزود: در این برنامه کارکنان از نظر خطر سکته های قلبی و مغزی کشنده و غیرکشنده بررسی می شوند یعنی بر اساس نتایج آزمایشات قند و کلسترول خون و سایر فاکتورهای خطر مثل فشار خون، سیگاری بودن یا نبودن، میزان سن، درصد احتمال خطر ده ساله آنها برآورد خواهد شد و اقدامات پیشگیرانه انجام می شود.

وی گفت: تشخیص زودرس سه سرطان مهم روده بزرگ در هر دو جنس و سرطان سینه و دهانه رحم در زنان نیز بخش دیگری از این برنامه خواهد بود.