به گزارش خبرگزاری فارس از شهرکرد، محسن بهرامی بعد از ظهر امروز در نشست با فعالان اقتصادی در چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: ایجاد آرامش، تثبیت و کنترل تورم از مهمترین اقداماتی است که این دولت انجام داده است و هدفگذاری و کنترل تورم از محوریتهای اصلی در تثبیت بازار و آرامش فعالان اقتصادی است.
مشاور معاون اجرایی رئیسجمهور بیان داشت: دولت در شرایطی تحویل گرفته شد که با مشکلات فراوانی روبرو بود، صادرات نفت روزانه به کمتر از 700 هزار بشکه رسیده بود و بدهی عظیم دولت به بانکها یکی از مشکلات اساسی بود و بدهی به پیمانکاران بخش برق که برای دولت به ویژه نیروگاهها برق تولید کرده بود از مشکلات اصلی بوده است.
وی با اشاره به اینکه تورم دشمن مستضعفان و حقوقبگیران است و در این دولت این موضوع متوقف شد، تصریح کرد: دولت در عرصه داخلی و بینالملل دچار مشکلات فراوانی بود اما تورم از 45 درصد به کمتر از 8 درصد رسید و برای اولین بار افزایش دستمزد حقوقبگیران بیش از تورم شد.
بهرامی عنوان کرد: آنهایی که قطعنامه را کاغذپاره می خواندند باید بدانند که با برجام قطعنامهها ابطال شد و دیوار تحریمها فروریخت و بسترسازی مناسب برای سرمایهگذاری خارجی فراهم شد که در حال حاضر باید از این بسترسازی استفاده شود و بخشی از فعالیت اقتصادی و سرمایهگذاری به قوانین از جمله قانون مالیات، بیمه، تأمین اجتماعی و... مربوط میشود.
مشاور معاون اجرایی رئیسجمهور گفت: نرخ ارز از 4 هزار و 600 تومان ابتدای تحویل دولت هنوز در سال جاری به 3 هزار و 500 تومان نرسیده و تلاش شده نرخ ارز با شیب ملایم کنترل شود که نقش لنگری ارز در کنترل تورم بسیار مؤثر است.
وی اظهار داشت: لایحه رفع موانع تولید رقابتپذیر در اولین سال استقرار دولت به مجلس شورای اسلامی ارائه و با تغییراتی آییننامه آن تصویب شد و بسیاری از موانع از بین رفت.
بهرامی تشریح کرد: با عدم پرداخت 30 درصد ناشی از درآمد حاملهای انرژی در سال 89 که دولت مکلف به پرداخت آن بود و نتوانست بپردازد شاهد غیرفعال شدن 10 هزار واحد تولیدی در کشور بودیم.
وی با اشاره به بیکاری اضافه کرد: در دولت نهم و دهم اشتغال کشور نزدیک به صفر بود به این معنی که تعدادی که جذب بازار کار شدند و تعدادی که بازنشست شدند تقریباً یکسان بوده و دولت با انبوه جمعیت جوان و تحصیلکرده روبرو شد وعلاوه بر آن مشکلات دیگری نیز داشت.
این مسؤول یادآور شد: فعالان اقتصادی پیشتازان جامعه هستند و باید اطلاعرسانی نسبت به اقدامات دولت به مردم توسط این قشر صورت گیرد.
به گزارش فارس در این مراسم فعالان اقتصادی این استان به بیان مشکلات اقتصادی به ویژه مشکلات موجود در چهارمحال و بختیاری پرداختند و سؤالاتی مطرح کردند که توسط مشاور معاون اجرایی ریاست جمهوری پاسخ داده شد که برخی از آنها به شرح زیر است:
مدیرعامل شرکت کیمیاگران تغذیه چهارمحال و بختیاری در این نشست اظهار کرد: سیل خروشان تحصیلکردگان بیکار به سوی اشتغال یکی از معضلات در این استان است و از رسالتهای مهم فعالان اقتصادی ایجاد اشتغال و تداوم کیفیت محصول است اما با وضعیت موجود اقتصادی و افزایش قیمت اشتغالزایی برای افراد مختلف دشوار است.
رضایی ادامه داد: اصل یارانه در امور اقتصادی اعمال نشده است.
گفتنی است فعالان اقتصادی مشکلات اصلی اقتصاد و تولید را بانکها، مالیات، مالیات بر ارزش افزوده، عدم برنامهریزی اقتصادی در دولت و همچنین تحریمها عنوان کردند.
انتهای پیام/68011/چ30
∎