شناسهٔ خبر: 14997925 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: هدانا | لینک خبر

قانونگذاران آمریکایی خواستار تاخیر در فروش تسلیحات به عربستان شدند

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، در این نامه تلفات فزاینده غیرنظامیان در حملات هوایی نیروهای ائتلافی تحت امر عربستان به یمن، به عنوان دلیل چنین تاخیری عنوان شده است.
در پیش نویس این نامه که نسخه ای از آن در اختیار نشریه آمریکایی فارین پالیسی قرار گرفته، آمده است: این حمله تبعات عمیقا دشواری برای غیرنظامیان داشته است. فقط در چند روز گذشته، حملات هوایی عربستان به مدرسه ای در یمن به کشته شدن 10 کودک منجر شد که برخی از آنها فقط 6 سال داشتند و حمله هوایی عربستان به بیمارستانی در یمن به کشته شدن 11 نفر منجر شد.
در این نامه، قانونگذاران از این موضوع که تصمیم فروش تسلیحات به عربستان در دوران تعطیلات کنگره در ماه اوت اتخاذ شده است، ابراز نگرانی کرده اند چرا که می تواند بدین معنا باشد که کنگره زمان اندکی برای بررسی این قرارداد تسلیحاتی داشته است.
وزارت خارجه آمریکا در تاریخ 9 اوت (19 مرداد)، فروش سلاح و مهمات به ریاض را تصویب کرد. کنگره 6 سپتامبر (16 شهریور) اولین جلسه رسمی خود بعد از تعطیلات را تشکیل خواهد داد و فقط دو روز برای جلوگیری از اقدام واشنگتن در فروش سلاح به عربستان فرصت خواهد داشت.
موضوع فروش تسلیحات از سوی کشورهای غربی به عربستان، پیشتر نیز مخالفانی داشته است. چندی پیش آکسفام (گروه بین المللی امدادرسان در زمینه ریشه کنی فقر، گرسنگی و بی عدالتی)، فروش تسلیحات از سوی دولت انگلیس به عربستان را مورد انتقاد قرار داد و اعلام کرد که انگلیس موضع خود را به یکی از ناقضان اصلی پیمان تجارت اسلحه تغییر داده است.
یک گروه دیده بان تسلیحاتی نیز به تازگی از کشورهای صادرکننده اصلی سلاح شامل آمریکا و فرانسه خواست فروش سلاح به عربستان را به دلیل حملات این کشور به یمن، متوقف کند.
حملات هوایی عربستان به یمن از مارس 2015 با حضور برخی کشورهای خلیج فارس آغاز شد. دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحد اوایل ماه جاری شمار غیرنظامیان کشته شده در این حمله را در تاریخ بین مارس 2015 تا 23 اوت 2016 (2 شهریور) 3 هزار و 800 نفر اعلام کرد. این حملات همچنین بیش از 6 هزار و 700 زخمی داشته است.
عربستان سعودی به دلیل تجاوز به یمن در حمایت از «عبدربه منصور هادی» رئیس جمهوری مستعفی و فراری این کشور، با انتقادهای شدیدی رو به رو است.
در طول این تجاوزگری، بارها اهداف غیرنظامی در یمن هدف حملات قرار گرفته و سازمان پزشکان بدون مرز بمباران های ائتلاف سعودی را بی هدف و حساب نشده توصیف کرده است.
اروپام**9158**1485

برچسب‌ها: