به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدجواد لاریجانی روز سه شنبه در آیین رونمایی کتاب «از نیمه خرداد» در فرهنگسرای انقلاب اسلامی با اشاره به نقش رهبری در توسعه علمی کشور که در کتاب «از نیمه خرداد» مطرح شده، افزود: این ویژگی براساس منظومه فکری رهبری است که در این کتاب باید بیشتر به آن پرداخته شود.
لاریجانی با اشاره به تاسیس حکومت جمهوری اسلامی توسط امام خمینی(ره) مبتنی بر جامعه مدنی براساس عقلانیت اسلامی افزود: در آن زمان برخی از اندیشمندان و نظریه پردازان غربی و سکولار نسبت به آن انتقاد داشتند که با اسلام چگونه می توان یک حکومت پیشرفته ایجاد کرد اما امروز ایران به عنوان کشور اسلامی در غرب آسیا برترین کشور در حوزه علوم و تکنولوژی است.
معاون بین الملل قوه قضاییه گفت: رهبر معظم انقلاب ربع قرن، استراتژی روشن در مورد تکنولوژی داشتند و آن را در دولتهای مختلف پیگیری کرده اند اما تاکنون 30 درصد از نظر ایشان در مورد تکنولوژی تحقق یافته است.
لاریجانی حمایت از علوم پایه، دستیابی به نوآوری در سطح ملی و بین المللی، رقابت های علمی در سطح بین المللی برای پیشرفت، تاکید بر جوانان و میدان داری به آنان در حوزه علمی و ارتباط میان چرخه صنعت، تکنولوژی و سرمایه و تحقق آن را از جمله استراتژی و منظومه فکری رهبر معظم انقلاب در حوزه علمی عنوان کرد.
وی با اشاره به ورود اینترنت به کشور در 26 سال گذشته و دیدگاه مقام معظم رهبری نسبت به این موضوع اظهار کرد: زمانی که به واسطه پژوهشگاه دانشگاهی بنیادی، ایتترنت وارد کشور شد برخی مسئولان از کاربردهای آن اطلاعی نداشتند که من به واسطه این تکنولوژی و رواج آن در کشور مکاتباتی با رهبر معظم انقلاب داشتم که چگونه می توان افرادی را برای استفاده از این تکنولوژی تربیت کرد.
لاریجانی افزود: ایشان در پاسخ به این مکاتبات، تکنولوژی اینترنت را مهم دانسته و تاکید کردند که برای این تکنولوژی برنامه ریزیهای لازم صورت گیرد، فضا برای استفاده از این تکنولوژی برای جوانان باز شود که شاید چنین تکنولوژی برایشان جالب باشد و همچنین به مسئولان توصیه کردند که دغدغه آلودگی این صنعت را داشته باشید و بعد از آن اینترنت به صورت گسترده مورد استفاده قرار گرفت و سامانه ir. ایجاد شد اما متاسفانه کسی نمی دانست که پشتوانه آن رهبری است که دغدغه آن را دارد.
لاریجانی با اشاره به ویژگی های کتاب «از نیمه خرداد» افزود: مولف کتاب سعی کرده منظومه فکری مقام معظم رهبری را تشخیص دهد و یک منطق عملی برای (بیان) افکار و اندیشه و اقدامات ایشان ارائه دهد.
رئیس ستاد حقوق بشر کشور گفت: مردم، به خصوص نسل جوان برای واکاوی سیره عملی مقام معظم رهبری می توانند از کتاب «از نیمه خرداد» بهره مند شوند.
وی با اشاره به بخش «رهبری» در کتاب «از نیمه خرداد» گفت: در این بخش رهبری به عنوان مدیریت کلان ارزشی تعریف و استنباط های عملی درباره آن مطرح شده است.
لاریجانی با اشاره به بصیرت سیاسی رهبر معظم انقلاب گفت: این ویژگی جز منظومه فکری رهبری است که کمتر به آن پرداخته شده است.
وی با بیان اینکه انقلاب اسلامی در شرایط حاضر نقطه مرجع ماست، افزود: پس از انقلاب اسلامی تجربیات و حوادثی برای کشور به وقوع پیوست که تجربه بنای نظام سیاسی مدنی مبتنی بر عقلانیت اسلامی یکی از آنهاست که تا امروز نیز ادامه داد.
وی همچنین در مورد ویژگی های نظام سیاسی مدنی براساس عقلانیت اسلامی، افزود: این تجربه پروژه موجه است و دلایل موجه آن سرزندگی در اسلام است که اسلام دین سرزندگی و برگرفته از مکتب اهل بیت(ع) است و دین اسلام نیز همه جانبه و جهان شمولی است که تئوری ساختن جامعه اسلامی از آن نشات گرفته است.
آیین معرفی کتاب «از نیمه خرداد» روز سه شنبه با حضور محمدجواد لاریجانی معاون بین الملل قوه قضاییه و رئیس ستاد حقوق بشر کشور، حجت الاسلام علی ذوعلم معاون نشر موسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی، علیرضا مختارپور دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور، محمود صلاحی رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و سایر مسئولان فرهنگی در فرهنگسرای انقلاب اسلامی برگزار شد.
در حاشیه این آیین نمایشگاهی تابلو تقریظ های رهبر معظم انقلاب به نمایش گذاشته شده است که رهبر معظم انقلاب پس از خواندن برخی کتاب ها بر حاشیه آنها یادداشت هایی نوشته اند که بعدها به تقریظ معروف شد، جشن حنابندان، نورالدین پسر ایران، خاک های نرم کوشک از این جمله اند.
همچنین آثار موسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی (دفتر حفظ و نشر آثار آیت الله خامنه ای) در محوطه فرهنگسرای انقلاب اسلامی ارائه شد.
کتاب «از نیمه خرداد» که به کوشش مصطفی غفاری گردآوری شده، طرحی از اندیشه و رهبریِ حضرت آیت الله خامنه ای است که در آن از بیانات و خاطرات رهبر انقلاب در این زمینه استفاده شده و نویسنده تلاش کرده تا با گذر از تصویر رهبری به عنوان یک سخنران زبردست، به طور فشرده، نمایی روشن و صریح از خطوط کلی زندگی، شخصیت، اندیشه و رهبری حضرت آیت الله خامنه ای ارائه کند.
این کتاب می توان نخستین نمونه در مطالعات رهبری پژوهی مبتنی بر تجربه انقلاب اسلامی دانست که نه تنها به اندیشه بلکه به الگوی کنش و سازوکارهای رهبری آیت الله خامنه ای نیز می پردازد.
تهرام/7245//1348 /1484
معاون بین الملل قوه قضاییه: رهنمودهای رهبری باعث پیشرفت علمی کشور شد
تهران-ایرنا- معاون بین الملل قوه قضاییه علت پیشرفت کشور از لحاظ علمی و فناوری را رهنمودها و استراتژی های مقام معظم رهبری دانست و گفت: امروز این موضوع باعث نگرانی کشورهای غربی شده است.
صاحبخبر -