اصغر حسینی نیا روز سه شنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: بر اساس قرارداد پژوهشکده ملی گل و گیاها ن زینتی در محلات با یک شرکت خصوصی با عنوان کیان سروش ایرانیان، دانش فنی کنه شکارگر در اختیار این شرکت برای تولید انبوه قرار گرفت.
وی ادامه داد: تولید انبوه کنه شکارگر، از واردات حشرات مفید برای مبارزه بیولوژیکی علیه آفات می کاهد و استفاده از این حشرات مفید جای مصرف سم در کنترل نباتات را می گیرد.
به گزارش ایرنا،وی افزود: با دستیابی به این دانش فنی ،امکان آن فراهم آمده تا کنه شکارگر در سطح ملی و به صورت انبوه تولید و به گلخانه داران برای مبارزه بیولوژیک عرضه شود.
حسینی نیا گفت: استفاده از این کنه در مبارزه بیولوژیک باعث کاهش مصرف سموم در گلخانه ها جلوگیری از خروج ارز ، حفظ محیط زیست،تولید محصولات گلخانه ای با کیفیت و افزایش سطح سلامت تولید کنندگان و مصرف کنندگان می شود.
وی اظهارکرد: دانش فنی کنه شکارگر برای مبارزه بیولوژیک با آفات، حاصل چهار سال مطالعه در پژوهشکده ملی گل و گیاهان زینتی در محلات است.
وی ادامه داد: آفات مکنده کشاورزی کنه ، تریپس ، سفید بالک هستند که کنه شکارگر از تخم کنه تارتن، پوره سن اول (نوزاد) تریپس و پوره سن اول سفید بالک گلخانه ها تغذیه می کند.
حسینی نیا ادامه داد: کنه شکارگر از خانواده فیتوزییده است که قابلیت شکارگری بالایی در کنترل آفات مهم گلخانه ای کشور دارد و این شکارگر با وجود شرایط سخت آب و هوایی ایران قادر است شرایط سخت را تحمل و با حمایت و افزودن غذاهای کمکی تا سال ها در بوم (اکوسیستم) این سرزمین به شکارگری علیه آفات مکنده استوار بماند.
به گزارش ایرنا، حسینی نیا افزود: طح های تحقیقاتی در دست اجرای این پژوهشکده بر اساس مشتری محوری و با همکاری بخش خصوصی به منظور افزایش تولید و رفع مشکلات وموانع تولید گل وگیاه زینتی انجام می شود.
وی یادآورشد:26 طرح پژوهشی دیگر نیز به جز طرح های جدید امسال در دست اجرا است که به طور عمده از سال 92 آغاز شده و تا سال 96 ادامه دارند.
پژوهشکده ملی تحقیقات گل و گیاهان زینتی در محلات واقع در استان مرکزی شامل بخش های اصلاح، تکثیر و پرورش، گیاه پزشکی، تحقیقات خاک و آب، بیوتکنولوژی، عرضه، نگهداری و محیط های تولید، تحقیقات اقتصاد و بازاریابی در سال 1375 راه اندازی شد و در سال 92 به پژوهشکده ملی ارتقا یافت.
7277/6013/
دانش فنی کنه شکارگر برای مبارزه با آفات گلخانه ای تجاری سازی شد
خمین - ایرنا - مجری طرح جمع آوری و شناسایی گونه های کنه شکارگر استان مرکزی و به کارگیری آنها در کنترل آفات مکنده گفت: دانش فنی طرح تحقیقاتی پرورش کنه شکارگر علیه آفات مکنده در مرحله تجاری سازی و تولید انبوه قرار گرفت.
صاحبخبر -