به گزارش خبرنگار ایرنا، احمد میدری، سه شنبه در جلسه ستاد فرهنگی و اجتماعی مدیریت و ساماندهی آسیب های اجتماعی فارس در شیراز افزود: نحوه استخراج این آمار نیز به این شکل بود که کد ملی کودکانی که در مقطع ابتدایی ثبت نام کرده بودند را از آموزش و پرورش گرفتیم و آن را با آمار ثبت احوال تطبیق دادیم و مشخص شد که این تعداد ثبت نام نکرده اند.
وی ادامه داد: ثبت نام نکردن این کودکان دلایل متعددی می تواند داشته باشد که باید بررسی شود.
او اظهار کرد: در گام اول می کوشیم تا با خانواده این کودکان تماس تلفنی برقرار کنیم و از علت ثبت نام نکردن آنها اطلاع بیابیم.
معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیان کرد: نزدیک به 20 نفر از دانش آموزان بازمانده از تحصیل در مقطع ابتدایی مربوط به استان فارس هستند که شش هزار و 900 نفر از آنها در شهر شیراز ساکن هستند.
میدری، تعداد کودکان دچار سوء تغذیه در کشور را نیز حدود 150 هزار نفر اعلام کرد و گفت: 60 هزار نفر از این کودکان تحت پوشش مجموعه هایی از جمله بهزیستی هستند اما بقیه تحت حمایت قرار ندارند که نسبت به وضعیت فعلی و آینده آنها نگرانی هایی وجود دارد.
وی افزود: یکی از موارد مهم در بحث حل مشکلات، در اختیار داشتن آمارهای دقیق است که در حوزه آسیب های اجتماعی عمدتا آمار دقیقی مثلا در مورد تعداد معتادان یا کودکان خیابانی وجود ندارد.
او اضافه کرد: برای بررسی و ارائه راه حل آسیب های اجتماعی، نخست باید بتوانیم تصویر روشن و دقیق از وضعیت و شرایط داشته باشیم و یکی از علت هایی که ما نمی توانیم آسیب های اجتماعی را کنترل کنیم این است که شناخت و آمار درستی از این حوزه نداریم.
میدری افزود: کشور ما در برخی فعالیت ها و اقدامات در دنیا جزو کشورهای پیشرو و موفق است و حرف هایی برای گفتن دارد اما در حوزه های اجتماعی و کنترل آسیب های اجتماعی از جایگاه مناسبی برخوردار نیستیم.
او اظهار کرد: برای حل مسائل اجتماعی به سه رکن ایجاد حساسیت در جامعه، شکل گیری اراده سیاسی و ارائه راه حل کارشناسی نیازمند هستیم.
وی ادامه داد: امروز در این زمینه حساسیت در جامعه ایجاد شده و اراده سیاسی لازم نیز شکل گرفته اما راه حل کارشناسی مورد نیاز ارائه نشده است و چنانچه بتوانیم راه حلی برای عبور از این مشکلات ارائه دهیم ظرفیت نظام برای حل این مشکلات و آسیب های اجتماعی را افزایش داده ایم.
معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کارو رفاه اجتماعی گفت: باید بپذیریم و اعتراف کنیم که دولت بدون کمک مردم نمی تواند آسیب های اجتماعی را کنترل کند و اصولا در تمام دنیا اینگونه است و دولت بدون مشارکت مردم توان ایجاد اشتغال و کاهش فقر را ندارد و حتما باید مردم وارد میدان شوند.
وی، با اشاره به اینکه دولت می تواند در این مسیر به عنوان یک تسهیل گر عمل کند گفت: در کشور ما دولت ارتباطش با مردم را سازماندهی نکرده و تنها در یک مقطع این کار در کشور انجام شد آن هم در زمان جنگ با ایجاد بسیج بود که این کار به خوبی انجام شد.
او گفت: در برخی مواقع چون ساختارها آماده نیست وقتی می خواهیم از ظرفیت مردم استفاده کنیم هرکجا هم که از آنها دعوت کرده ایم به جای اینکه به رفع مشکلات و نمایندگی از حقوق مردم کمک کنند خودشان تبدیل به گروه فشار می شوند و مشکلات اداری را تشدید می کنند.
6122 /1876
معاون وزیر رفاه: 350هزار کودک بازمانده از تحصیل در دوره ابتدایی داریم
شیراز- ایرنا- معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: 350 هزاز کودک در کشور از تحصیل در مقطع ابتدایی بازمانده اند و به مدرسه نمی روند.
صاحبخبر -