به گزارش قدس آنلاین به نقل از تسنیم، محمد جعفری اظهارداشت: در حال حاضر در استان کرمان در قالب بیمه سلامت و یا سایر بیمههای درمانی خوشبختانه هیچ خانوادهای نیست که دفترچه بیمه نداشته باشد.
وی با اشاره به اینکه با اجرای طرح تحول سلامت توسط دولت پوشش بیمهای در کشور به 100درصد نزدیک شدهاست گفت: 25 درصد مردم از کل جمعیت بیمهشده کشور نیز زیر پوشش بیمهتکمیلی هستند.
مدیرکل بیمه سلامت استان کرمان با بیان اینکه فضای فعلی بیمههای تکمیلی به گونهای است که امکان مناسبی برای ورود شرکتهای بازرگانی بیمهای ایجاد شده افزود: البته متاسفانه شرکتهای بیمههای تجاری و بازرگانی صرفا صنوف و گروههایی خاص از جمله کارمندان را تحت پوشش بیمه تکمیلی قرار میدهند و برای مردم عادی برنامهای در دستور کار ندارند.
وی بیان کرد: پیشنهاد ما به این شرکتها تعریف صنوف و گروههای مختلف و متفاوت و برای اقشاری است که در جای خاص مشغول بهکار نیستند و اینکه بیمه تکمیلی دارای مجوز رسمی و قانونی و دارای خدمات و رفاه مشخص برای همه اقشار جامعه از جمله روستائیان نیز ارائه شود.
جعفری با اشاره به اینکه 23 میلیون جمعیت بیمه شده روستایی در کشور داریم که دفترچه بیمه درمانی همراه با استقرار پزشک خانواده دارند اما پوشش بیمه تکمیلی ندارند گفت: ما به عنوان سازمان بیمهگر پایه پیشنهادی را در خصوص بیمه تکمیلی این قشر به دولت ارائه کردهایم که میتوان برای تمامی بیمهشدگان این صندوق به عنوان یک صندوق کامل برای پوشش بیمه تکمیلی برنامهای هماهنگ تنظیم شود.
وی با بیان اینکه تا زمانی که دولت در این خصوص برنامهریزی نکند بیمههای تجاری اختیار دارند که در این مورد به تنهایی و به هر نوع که میخواهند برای مردم برنامهریزی و اقدام کنند و این شایسته نیست افزود: این بیمهها میتوانند صندوق بیمه روستایی را یکجا و با یک برنامه مشخص تحت پوشش قرار دهند و با تعریف حق بیمه بهصورت پلهکانی، خدماتی متناسب حق بیمه دریافتی، ارائه کنند.
مدیرکل بیمه سلامت استان کرمان با اشاره به اینکه عدم برنامهریزی مناسب باعث شده تا شرکتهای سودجویی با سوءاستفاده از اسم و عنوان بیمه سلامت، با خانوادهها تماس میگیرند تصریح کرد: بیمه تکمیلی بیمه سلامت در حال حاضر وجود ندارد و سازمان بیمه سلامت برای ارائه کلیه خدمات خود از طریق سایت این سازمان و یا شعب این سازمان در همه شهرستانها اقدام میکند.
وی با بیان اینکه بیمه سلامت شرکت وابسته ندارد و با کسی از طریق تماس تلفنی در خصوص بیمه تکمیلی ارتباط برقرار نمیکند تاکید کرد: با توجه به همه اطلاع رسانیهای فراوان که انجام شده باز هم شاهد اتفاقاتی از این دست و سوءاستفاده افرادی برای بیمه تکمیلی هستیم.
جعفری با اشاره به اینکه در حال حاضر برای تمامی افرادی که هیچ پوشش بیمهای نداشته باشند دفترچه رایگان صادر میشود گفت: دریافت هرگونه وجه در این خصوص غیرقانونی بوده و متقاضیان میتوانند از طریق دستگاههای نظارتی و یا تلفن شبانهروزی ما موارد را گزارش و اطلاعات لازم را کسب نمایند.
وی از پوشش گسترده شبکه سلامت در استان کرمان خبرداد و گفت: 75 نقطه ارتباطی در سطح استان آماده ارائه خدمات به بیمه شدگان سلامت هستند و در تمامی شهرستانها و مراکز بخشها اداره دولتی بیمه سلامت داریم.
مدیرکل بیمه سلامت استان کرمان با بیان اینکه خدماترسانی به دهستانهایی که بعد مسافت دارند از طریق دفاتر پیشخوان مشخص شده صورت میگیرد افزود: این دفاتر پیشخوان کلیه خدمات متقاضیان را مانند شعب بیمه سلامت به صورت آنلاین انجام میدهند و شوراهای روستایی، دهیاران و بخشداران میتوانند برای بیمه تکمیلی افراد منطقه خود به صورت گروهی اقدام کنند.
وی خاطرنشان کرد: در سفر ریاست جمهوری پیشنهاد حوزه رفاهی در جهت هدفمندی یارانهها شیفت یارانه به سمت حوزه سلامت بود و همانطور که بیمه روستایی رایگان است و حق بیمه را دولت از محل یارانهها تقبل میکند پیشنهاد بیمه تکمیلی به همین صورت نیز در سطح کشوری در حال بررسی است.
جعفری با اشاره به اینکه بیمه تکمیلی زمانی برای شرکتهای بیمهای فایده دارد که جامعه سالم و بیمار با هم مراجعه کنند گفت: اضطرابی که شرکتهای بیمهای تجاری دارند ایناست که متقاضیان دریافت بیمه تکمیلی صرفا بیماران باشند که در این صورت مطمئنا این صندوقها متضرر شده و زیانده میشوند.
وی تصریح کرد: در صورتیکه بیمه تکمیلی اختیاری باشد صرفا کسانی به سراغ آن میروند که در آینده نزدیک بیماری و یا عمل پرهزینهای را پیش رو دارند و ماهیت صنعت بیمه در دنیا هم همین است که از جامعه سالم بگیرند و برای بیماران هزینه کنند یعنی توزیع ریسک کرده و انباشت منابع حاصل شود تا همه مبلغی را به عنوان حق بیمه پرداخت کنند و عدهای که بیماری به سراغ آنها میآید هزینههای درمان آنها از این صندوق تامین میشود.
مدیرکل بیمه سلامت استان کرمان افزود: با شرائط فعلی بیمه تکمیلی فقط مختص گروه خاصی در کشور است که با عدالت اجتماعی سازگاری ندارد و متاسفانه قشر ضعیف جامعه همچنان نمیتوانند از درمان با کیفیت به دلایل مختلف از جمله مشکلات مالی ناشی از نبود بیمه تکمیلی استفاده کنند و این وضعیت مناسب نیست.