به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، آئین معرفی کتاب «از نیمه خرداد» نوشته مصطفی غفاری درباره اندیشه و رهبری مقام معظم رهبری صبح امروز، 9 شهریورماه با حضور محمدجواد لاریجانی، معاون بینالملل قوه قضاییه و رئیس ستاد حقوق بشر کشور، علیرضا مختارپور قهرودی، معاون نشر موسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی و دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی، محمود صلاحی، رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران، حجتالاسلام والمسلمین علی ذوعلم، معاون پژوهشی مؤسسه انقلاب اسلامی و جمعی از اهالی فرهنگ در فرهنگسرای انقلاب اسلامی برگزار شد.
ذوعلم: تابلوهای برجسته اندیشه رهبری در «از نیمه خرداد»
حجتالاسلام ذوعلم در ابتدای این مراسم با طرح سؤالی درباره اینکه کتاب «از نیمه خرداد» به چه نیازی در جامعه پاسخ میدهد، بیان کرد: عنوان کتاب، چند بعدی است و میتوان آن را الهام گرفته از نیمه خرداد 1342 تلقی کرده و مبدأ تاریخ انقلاب اسلامی دانست و از سوی دیگر آن را از نیمه خرداد 1368 تلقی کرد، زمانی که بنیانگذار انقلاب اسلامی رحلت کردند و مقام معظم رهبری بار گران مسئولیت رهبری را عهدهدار شدند و اکنون بیش از 27 سال است که رهبر معظم انقلاب یک انقلاب و جریان فکری و سیاسی در مقابل سلطه غرب را برعهده داشتند.
وی ادامه داد: اینکه این کتاب درباره چهرههای برجسته فکری و اندیشهای تألیف شده تا تلقی و خاستگاه تربیتی و سیاسی آنها را تبیین کند، آثار مثبت زیادی در جامعه دارد و تاکنون نیز کتابهای بسیاری نوشته شده است و اهمیت این اثر از این حیث است که چهرههایی مانند رهبر معظم انقلاب، سرمایههای تاریخی کشور هستند و چهره معظمله فقط به بعد فرهنگی و سیاسی محدود نیست، بلکه در بعد اندیشهای نیز توانستهاند مدیریت موفق، راهبردی، پرثمر و کارآمد داشته باشند که این اندیشه باید واکاوی و برای جامعه تبیین شود.
حجتالاسلام ذوعلم در ادامه عنوان کرد: در پسِ این توانمندی، حکمتی نهفته است که بعد علمی و نظری دارد و مقام معظم رهبری توانستهاند به اذعان همه سیاستمداران و اصحاب فرهنگ و سیاست در کشور ما از گرایشها و جناحهای مختلف تدبیر، دوراندیشی، اخلاق و ضریب توانمندی فکری بالا در مقابل چالشهای فکری و سیاسی، مدیرتی موفق داشته باشند.
وی در ادامه به موضوع ولایت فقیه اشاره و اظهار کرد: ولایت فقیه در نظام فلسفی اسلام یک نوع کارکرد تقویتی داشته و ارتقای توانمندی فکری و اعتقادی جامعه را دنبال میکند و نه تنها چالشهای فکری را به فرصت تبدیل میکند، بلکه در حدی است که عبد خداوند بوده و عشق و معرفت را در رفتار خود تجلی داده و میتواند زعیم و ارتقاءدهنده جامعه و راهبر آن باشد.
معاون پژوهشی مؤسسه انقلاب اسلامی یادآور شد: این کتاب حرف آخر نیست و مطالب بسیاری وجود دارد که باید مورد توجه قرار گیرد. وقتی این کتاب را مطالعه میکردم متوجه شدم که برخی مطالب باید اضافه شود، اما به نظرم نویسنده نخواسته حجم کتاب افزایش یابد؛ از این رو برخی مباحث را به صورت مختصر بیان کرده و به تابلوهای برجسته در اندیشه رهبری پرداخته است.
غفاری: غنای اندک حوزه رهبریپژوهی
مصطفی غفاری، نویسنده کتاب «از نیمه خرداد» در ادامه این مراسم با اشاره به پژوهشهای بیش از یک سال و اندی درباره این کتاب گفت: هدف از تألیف این کتاب آن بوده که یک صخرهای را بشکافیم و راهی برای پژوهشهایی از این دست از جمله درباره ابعاد گوناگون زندگی، اندیشه و سیره رهبری باز کنیم و امیدواریم این رونمایی و معرفی کتاب، به این موضوع کمک کند.
وی افزود: وقتی این تحقیق را آغاز کردم، تصورم این بود که کار اول است و واقعاً هم این گونه بود و در این حوزه خلأ وجود داشت؛ چرا که تاکنون کتابی درباره اندیشه و رهبری و زندگی مقام معظم رهبری منتشر نشده است و امیدوارم این اثر توانسته باشد طرحی از اندیشه و رهبری رهبر معظم انقلاب را ترسیم کند.
غفاری با تأکید بر رهبریپژوهی عنوان کرد: امیدوارم با ورود به این حوزه و مطالعه بر غنای آن کمک کنیم؛ چرا که متأسفانه غنای پژوهشها در این حوزه بسیار اندک است. با توجه به اینکه در عصر حساسی زندگی میکنیم، اگر میتوانستیم نگاهی از 100 سال گذشته به این دوره داشته باشیم، اهمیت این دوران طلایی را بیشتر احساس میکردیم.
این نویسنده در ادامه تصریح کرد: اگر قرار باشد درباره رهبران عصر خود رمان، داستان و ... بنویسیم، باید این آثار مبتنی بر پژوهش باشد و اگر بخواهیم از قالب هنر استفاده کنیم، باید بازنمایی هنری نیز بر همین پژوهشهای غنی مبتنی باشد و امیدوارم در کارهای بعدی بتوانم خلأهای این کتاب را برطرف کنم.
وی با اشاره به اهمیت ادبیات سیاسی در زمان حاضر گفت: ادبیات سیاسی خاصی در عصر جمهوری اسلامی وجود داشته و این موضوع اهمیت ویژهای دارد و باید به آن پرداخته شود؛ چرا که امام خمینی(ره) و حضرت آیتالله خامنهای(مد ظله العالی) در تولید این ادبیات سیاسی نقشآفرین بودند.
امیریاسفندقه: رهبری که اجازه نداد مدحش گفته شود
مرتضی امیریاسفندقه، شاعر انقلاب در ادامه مراسم معرفی کتاب «از نیمه خرداد» گفت: شاید سادهترین و صمیمیترین سخن درباره مقام معظم رهبری این باشد که معظمله با وجود علاقه شدید به شعر، هرگز اجازه ندادند شاعران مدح ایشان را بگویند و مراقبت ویژه از ناحیه ایشان همواره وجود داشته است.
وی افزود: اگر قرار باشد رهبریِ معظمله نقل شود، چه باید کرد. از سالهای پیش، شاعران بزرگ شعرهایی درباره معظمله گفتهاند، اما برخی چاپ شده و بسیاری نیز چاپ نشدهاند؛ چرا که مقام معظم رهبری معتقدند شعر انقلاب شعر مدح نیست و نباید شعر انقلاب را به مدح اشخاص آلوده کرد و خودشان عنوان میکنند که وقتی شعر درباره من میگویید «متعذّی میشوم». از این رو مدح شهدا، آرمانها و ارزشها از ناحیه ایشان با استقبال مواجه بوده است.
وی در پایان سخنان خود با بیان اینکه من از جمله شاعرانی هستم که برای مقام معظم رهبری شعر گفتهام، یک رباعی درباره تفحص شهدا خواند؛
«ای همسفران هلال یا بدر شدید/آئینه آستانه یا صدر شدید
از جای شما فقط خدا باخبر است/پنهان مانند لیلةالقدر شدید»
لاریجانی: جای خالی نقش رهبری در توسعه علمی کشور در کتاب «از نیمه خرداد»
محمد لاریجانی، معاون بینالملل قوه قضاییه و رئیس ستاد حقوق بشر کشور که آخرین سخنران این مراسم بود گفت: اعتراف میکنم وقتی کتاب را دیدم، اولین احساسم این بود که این کتاب حرف مهمی برای نسل امروز ندارد و تا به حال هرچه درباره مقام معظم رهبری بوده، در آستانه انقلاب و پس از آن منتشر شده و همه را خواندهام و اطلاعات کامل دارم و با چنین تکبری کتاب را نگاه کردم، اما پس از مطالعه کامل آن متوجه شدم که این کتاب برای ما حرفهای مهم و آموزنده بسیاری دارد و شاید کلید این قضیه بوده که سعی کرده منظومه فکری معظمله را شناسایی و منطق عملی ایجاد کند.
وی با اشاره به استنباطهای زیبای این کتاب درباره رهبر معظم انقلاب بیان کرد: زیباترین استنباط درباره نهاد و بنیان رهبری است و شعار این بخش این است که «رهبری یک مدیریت کلان ارزشی» است و پس از این موضوع باید استنباط عملی از آن استخراج شود.
لاریجانی ادامه داد: در این کتاب سرفصل دیگری درباره نقش رهبری در توسعه علمی کشور نیز باید افزوده شود که جای آن خالی است. با توجه به اینکه سالهاست در حوزه توسعه علمی کشور سربازی میکنم میتوانم درباره آن صحبت کنم و در گزارشهایی که به معظمله ارائه میکردیم، ایشان معتقد بودند علوم باید همواره مورد حمایت باشد، نوآوری در سطح جهانی داشته و در رقابت بینالمللی مطرح باشد. همچنین در این راستا بر تکریم جوانان و چرخه دانش و تکنولوژی، صنعت و سرمایه تأکید داشتند. این نتیجه یک رهبری کلان است.
وی تصریح کرد: در کتاب «از نیمه خرداد» به بصیرت سیاسی کمتر پرداخته شده پو نقطه مرجع در این شرایط انقلاب اسلامی است که باید مورد توجه بیش از پیش باشد.
گفتنی است، در پایان مراسم معرفی کتاب «از نیمه خرداد»، نویسنده اثر با اهدای لوح تجلیل شد.