دکتر علیرضا رفیعی پور، روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگاران، افزود: بهداشت یکی از مهمترین مقوله ها در تولید، توزیع و مصرف است و سازمان دامپزشکی تمامی توان خود را در این مهم به کار می برد.
وی ادامه داد: امروزه یکی از مهمترین موارد در بخش پرورش دام و طیور مکمل ها و خوراک سالم است، اگر خوراک دام و طیور از لحاظ بهداشتی سالم باشند هم تولید بدون مشکل و مستمر شکل می گیرد و هم سلامت انسان ها به مخاطره نمی افتد.
** 37 میلیون و 500 واحد دامی در خراسان جنوبی
به گزارش ایرنا، رفیعی پور تعداد دام های استان را 37 میلیون و 500 واحد دامی ذکر کرد و گفت: با توجه به اهمیت بهداشت عمومی، ناظران این اداره کل نظارت دارند تا محصولات دامی به صورت کاملا بهداشتی به مردم عرضه شود.
به گفته وی با توجه به شیوع تب کنگو و برفکی در کشور، دامپزشکی استان سریعا در پی کنترل این معضل برآمد که هیچگونه گزارشی از شیوع بیماری در استان مشاهده نشد و در همین راستا 159 میلیون دز واکسن و 35 هزار و 147 خودرو حامل دام یا فراورده های دامی در بدو ورود به استان ضد عفونی شدند.
وی ادامه داد: در مورد طاعون نشخار کنندگان کوچک هم با واکسیناسیون به موقع این بیماری در سال 94 تا 95 کنترل شد که بیش از 75 درصد موارد ابتلا و کانون بیماری در استان کاهش یافت.
** اخذ رتبه IR در یکی از کشتارگاه های خراسان جنوبی
مدیر کل دامپزشکی خراسان جنوبی، عنوان کرد: با توجه به حساسیت بهداشتی و امنیت غذایی مردم یکی از کشتارگاه های طیور استان موفق به اخذ رتبه IR شد که در حال حاضر خراسان جنوبی هفتمین استانی است که این رتبه را کسب کرده است.
به گفته رفیعی پور برای اخذ این مجوز هر شرکت اقتصادی باید 303 آیتم را دارا باشد که تحت نظر کارشناسان ملی و بین المللی نظارت می شود.
وی افزود: کشتارگاه یادشده مبلغ 90 میلیارد ریال صرف انتقال و نصب خط دو و هزینه های جانبی نظیر افزایش و تامین و تجهیز ساختمان کرد که این واحد برای رسیدن به یک حد استاندارد برای توسعه زیر ساخت های صادرات نیاز به بیش از 300 میلیارد ریال هزینه دارد .
به گفته وی خط دو این کشتارگاه توانایی کشتار هشت هزار قطعه مرغ را در هر ساعت با رعایت موازین بهداشتی دارد که گامی بزرگ در حیطه سلامت و اقتصاد جامعه خواهد داشت.
وی ادامه داد: طبق الزام سازمان دامپزشکی شرکتها و کارخانه هایی که از مواد اولیه دامی و طیور استفاده می کنند فقط با کد IR می توانند فرآورده خود را صادر و شرکت هایی که این کد را ندارند نمی توانند هیچگونه فرآورده ای را از کشور خارج کنند.
به گزارش ایرنا وی عنوان کرد: سال گذشته، 58 محصول از جمله، فرآورده های خام دامی، خوراک دام و طیور، مواد بیولوژیک، دارو ها و واکسن به خارج صادر شده که همگی صادرکنندگان دارای کد IR بوده اند.
** ایجاد صنایع فرآوری گامی مهم در تولید سالم
رفیعی پور، ایجاد صنایع فرآوری را یکی از مهمترین گام های تولید سالم دانست و گفت: ایجاد صنایع فرآوری باعث کاهش هزینه و ایجاد ارزش افزوده در جامعه می شود.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه اغلب بیماری ها از طریق جابجایی موجود زنده شیوع پیدا می کند صنایع فرآوری جلوی جابجایی بی مورد را می گیرد و در نتیجه بیماری ها کنترل می شود.
** دامپزشکی با 11 سامانه الکترونیکی آماده پاسخگویی است
مدیرکل دامپزشکی استان افزود: سازمان مرکزی دامپزشکی با 11 سامانه الکترونیکی در سال گذشته نماد دولت الکترونیک را کسب کرد که نشان از پویایی و همت کارکنان این سازمان است.
وی بیان کرد: یک میلیارد و 570 میلیون ریال هزینه زیرساخت های سامانه شده که اخذ رتبه اول پرتال IT کشور، اخذ رتبه اول آموزش و رتبه اول روابط عمومی در این راستا کسب شده است.
** نظارت جدی دامپزشکی به مناسبت عید قربان
رفیعی پور ادامه داد: به مناسبت فرا رسیدن عید قربان نظارت بهداشتی دامپزشکی با جدیت تمام انجام می شود و در همین راستا 28 گروه نظارتی ثابت و همین تعداد گروه نظارتی سیار در سطح استان فعالیت خواهند کرد.
وی عنوان کرد: در این گروهها 26 دامپزشک، 58 ناظر بازرس و 10 ناظر شرعی با رعایت ذبح اسلامی فعال خواهند بود تا فرآورده دام و طیور کاملا بهداشتی با توجه به بهداشت و امنیت غذایی در اختیار مردم قرار گیرد.
2047/3215/
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی:
مدیریت بهداشتی بهترین راه بهره وری و امنیت غذایی در تولید دامی است
بیرجند - ایرنا - مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی گفت: مدیریت بهداشتی بهترین راه افزایش بهره وری و امنیت غذایی در چرخه تولید است که باعث پیشرفت راهبرد های اقتصادی می شود.
صاحبخبر -