به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، شهرام موحدی بعد از ظهر امروز در جلسه هماندیشی بخش خصوصی و دولتی در بخش گوشت سفید و مرغ اظهار داشت: در سال 94 حدود 79 میلیون قطعه جوجهریزی و حدود 148 هزار تن تولید داشتهایم و امسال نیز حدود 27 میلیون جوجهریزی تاکنون ثبت شده است.
وی با بیان "تعداد مرغداریهای گوشتی حدود 2 هزار و 90 واحد با ظرفیت بیش از 38 میلیون قطعه بوده و 186 واحد تخمگذار داریم"، افزود: در علم امروز دنیا حوزه دامپزشکی بر تولید فرآوردههای خوراکی دام از مزرعه تا سفره نظارت میکند اما ما اعتقاد بر این داریم که باید حوزه دامپزشکی را گستردهتر ،از جایی که خوراک طیور تهیه میشود، دانست.
مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان خاطرنشان کرد: بهطور قطع وظیفه ما نظارت بر خوراک طیور است، در 5ماهه نخست سال حدود 20 میلیون کشتار را در کشتارگاههای گوشت سفید داشتهایم، بیش از 383 هزار بازدید از مراکز تولید نیز صورت گرفته و در 5ماهه نخست امسال نیز بیش از 39 هزار بازدید داشتهایم.
وی تصریح کرد: در بازرسیهای سال 94، 228 تن مرغ توسط متخصصان دامپزشکی ضبط شده که در 5ماهه سال 95 حدود 122 هزار کیلوگرم بوده است، در حوزه کشتارگاهها، طیور، توسط بازرسی و دستیاران فنی بررسی میشوند، در کشتارگاههای طیور ما 385 هزار قطعه طیور از چرخه مصرف انسانی خارج شدهاند و این میزان امسال بیش از 158 هزار قطعه است.
موحدی با بیان اینکه در 5ماهه ابتدایی سال جاری بیش از 15 تن فرآورده خام دامی معدوم شدهاند تا مردم دچار بیماری نشوند، افزود: حوزه سلامت بسیار گسترده است و این مسئله در تصورات برخی به حوزه پزشکی محدود شده، البته باید گفت بر اساس پروتکل جهانی سلامت 3 جزء دارد که شامل انسان، مواد پروتئینی و سلامت محیط زیست است و هیچکدام جدا از یکدیگر نیستند.
وی گفت: حوزه دامپزشکی بهطور قطع همه تلاش خود را در تأمین امنیت غذایی و مبارزه با بیماریهای مشترک انسان و دام انجام میدهد، تولیدکنندگان ما بهقدری عملکرد خوبی داشتهاند که اصفهان در بهداشت فرآورده خام دامی از بهترینها بوده و دلیل آن بازرسیهای صورت گرفته است.
مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان اظهار داشت: در ارتباط با صادرات حوزه ما که یکی از پایهها و اصول اقتصاد مقاومتی است باید گفت هیچ محصولی از کشور خارج نمیشود مگر با گواهی بهداشتی دامپزشکی کشور که بر اساس سازمان نظارت جهانی است.
وی افزود: در سال 94 در حوزه گوشت سفید بیش از 2 میلیون و 865 تن پنجه مرغ صادر شده، حدود یک میلیون و 539 هزار پای مرغ، 382 هزار کیلوگرم سنگدان، 91 تن بلدرچین، 115 تن بوقلمون، 3 میلیون و 186 هزار کیلوگرم آلایش مرغ صادر کردهایم و در حال حاضر در هر هفته 100 تن آلایش مرغ صادر میکنیم.
موحدی خاطرنشان کرد: در بحث جمعآوری، تخته خردکردن مرغها از ایدهآلهای ما بوده و از این مسئله استقبال میکنیم به این دلیل که این توان در اصفهان موجود است، دامپزشکی بهتنهایی نمیتواند این اقدام را صورت دهد و باید نمایندهای از استانداری، دامپزشکی، علوم پزشکی و تعزیرات حضور داشته باشند تا بتوانیم این اقدام را صورت دهیم.
وی تصریح کرد: نظارتهای حوزه دامپزشکی در حد توان به بهترین نحو صورت میگیرد اما باید دانست با توجه به تعداد مراکز فروش و تعداد پرسنل نباید توقع بازرسی صددرصد از حوزه دامپزشکی داشت، این حوزه بهمعنای خدمت بیمنت در سختترین شرایط است و باید دانست این حوزه بهشدت از کمبود اعتبارات رنج میبرد.
مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان در پاسخ به سؤالی درباره وضعیت شیوع و کنترل تب برفکی بیان کرد: تب برفکی مشکلات بسیاری را ایجاد کرد اما در همه روزهای تعطیلات نوروز و ماه مبارک رمضان اکیپهای واکسن در عرصه فعالیت حضور داشتند و این مسئله نیز کنترل شد و در حال حاضر تب برفکی در وضعیت مطلوبی قرار دارد.
وی گفت: از مهرماه با موج جدیدی از تب برفکی روبهرو هستیم که از الآن هشدار آن را میدهیم به این دلیل که اگر اعتبارات مبارزه با آن تأمین نشود مشکلاتی را برای دامها به وجود میآورد.
موحدی در پاسخ به سؤالی درباره استفاده هورمون در پرورش مرغ اظهار داشت: هیچ هورمونی در پرورش مرغ استفاده نمیشود و کسانی که در ارتباط با این مسئله صحبت میکنند اطلاعات کافی ندارند، استفاده هورمون به هیچ عنوان حتی صرفه اقتصادی ندارد و اگر آمپولهایی هم تزریق میشود آمپولهای دارویی است.
تلاش برای تحقق شعار دام سالم، غذای سالم و انسان سالم
محمد کشتکار معاون سلامت دامپزشکی اصفهان اظهار داشت: اساس و پایه کار ما پیشگیری است و همه تلاش ما این بوده که دام سالمی داشته باشیم تا فراوردههای سالمی به دست مردم برسد و شعار دام سالم، غذای سالم و انسان سالم تحقق یابد، سعی ما بر این بوده تا داروهای گیاهی را جایگزین کنیم و در این راه در تعدادی از مراکز نیز این اقدام صورت گرفته است.
وی افزود: وضعیت بهداشتی ناوگان حملونقل در دامپزشکی بسیار مهم است تا خودروهای دارای شرایط مناسب مورد استفاده قرار گیرند، همه فراوردههای خام دامی باید دارای برچسب و تاریخ انقضا باشد، همچنین همه فرآوردههای کشتارگاهها باید در سردخانه نگهداری شوند که این اقدام صورت میگیرد.
پیشرفتها در حوزه بهداشت محیط کافی نیست
ولیالله اسماعیلی رئیس انجمن دام، طیور و آبزیان اصفهان خاطرنشان کرد: بر اساس آمار، شیوع بیماریهای سرطان به زیر 16 سال رسیده که مسائل زیستمحیطی در این مسئله بسیار دخیل هستند.
وی تصریح کرد: دومین مسئله بحث بهداشت محیط است که نسبت به سالهای گذشته در این حوزه پیشرفت کردهایم اما این پیشرفت آنگونه که باید نبوده، امروز رستورانهای معروف ما از نظر ظاهری بسیار خوب هستند اما از ارزانترین مواد غذایی استفاده میکنند، بنابراین مسئولیت ما گستردهتر شده اما متأسفانه نیروها افزایش نیافته است.
تختههای قطعه مرغ در فروشگاهها باید حذف شود
اصغر احسان مهر رئیس اتحادیه گوشت مرغ و سفید اصفهان در این جلسه اظهار داشت: بهدنبال وجود یک عکس در شبکههای مجازی از سوی برخی رستورانهای تهران مرغگریزی آغاز شد، بنابراین بهدنبال تبرئه کردن واحدهای فروش مرغ هستیم، در این راستا این سؤال پیش آمد که آیا در اصفهان نیز این موضوع رخ داده که باید گفت بدترین فروشگاه ما به بهترین فروشگاه دیگر شهرها باج نمیدهد.
وی افزود: اصفهانیها بهترین غذاها را میل میکنند و سعی بر این دارند تا مرغ در مقابل دیدگان خودشان قطعهبندی شود، این نشان از عدم اعتماد نسبت به بستهبندیهای قبل است و این در حالی است که این مسئله دیگر در اروپا وجود ندارد و تختههای کذایی خرد کردن مرغ اغلب کثیف و مملو از میکروب است.
رئیس اتحادیه گوشت سفید و مرغ اصفهان خاطرنشان کرد: مرغ سالم از کشتارگاه وارد چرخه مصرف شده و بهروی تخته مغازه دچار مشکل میشود، بهصراحت باید عنوان کنیم که بستهبندیهای قطعهشده کشتارگاههای ما بسیار پاکیزه هستند و مرغ باید بهجای تختههای مغازه، در کشتارگاه بستهبندی و قطعهبندی شود.
وی با تذکر اینکه باید تختهها از مغازهها جمع شود، گفت: خط تولید 2 کشتارگاهها برای خرد کردن مرغ آماده هستند و مرغهای قطعهبندی دارای شناسنامه خاصی بوده و امیدواریم در این راه به ما به بهترین نحو کمک شود.
انتهای پیام/*
∎