به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان قزوین، بهمن نقیبی افزود: همزمان با افزایش تولید گوشت قرمز و سفید در سه سال گذشته، وزن گوشت قرمز ضبط شده 8.6 درصد و وزن گوشت مرغ 5.7 درصد کاهش داشته است.
وی تصریح کرد: طی سال های 89 تا 92 تعداد کشتار دام 227 هزار و 960 راس بود که این تعداد دام کشتار شده در سالهای 92 تا 95 با افزایش 16.6 درصدی به 265 هزار و 879 راس افزایش پیدا کرد.
نقیبی اضافه کرد: همچنین وزن گوشت قرمز استحصال شده از این میزان کشتار به دلیل کاهش 8.6 درصدی در میزان لاشه های ضبطی با افزایش 24 درصدی از 18هزار و 976 تن به 23 هزار و 622 تن رسید.
وی همچنین از افزایش میزان تولید و کاهش موارد ضبطی گوشت سفید در کشتارگاههای طیور استان خبر داد و افزود: در بازده زمان سه سال گذشته تعداد طیور کشتار شده در کشتارگاههای استان از افزایش 51.8 درصد برخوردار بوده است به نحوی که 44 میلیون 329 هزار و183 قطعه مرغ از سال 92 تا 95 کشتار شده و میزان لاشه های ضبطی 5.7 درصد کاهش داشته است.
وی روند افزایش تولید و کاهش موارد ضبطی گوشت قرمز و سفید در کشتارگاههای دام وطیور را مثبت ارزیابی و بیان کرد: بازرسان و مسئولین فنی بهداشتی مستقر در کشتارگاههای استان با حضور مداوم و بازرسی های قبل و بعد از کشتار هرگونه بیماری در دام زنده و یا آلودگی احتمالی در لاشه ها را بررسی کرده و موارد غیرطبیعی را از چرخه مصرف انسانی خارج می کند و این کاهش موارد ضبط نشان از بهبود وضعیت بهداشت وکاهش موارد بیماریها در زمان پرورش دام وطیور در سطح استان می باشد.
استان قزوین دارای 25 واحد مرغ مادر گوشتی به ظرفیت یک میلیون و 535 هزار و 500 قطعه، چهار واحد مرغ مادر تخمگذار به ظرفیت 620 هزار و 500 قطعه، 682 واحد مرغ گوشتی به ظرفیت 13میلیون و 33 هزار و 960 قطعه، 59 واحد مرغ تخمگذار به ظرفیت هفت میلیون و 509هزار و 400 قطعه، یک واحد اجداد گوشتی به ظرفیت 105هزار قطعه، دو واحد اجداد تخمگذار به ظرفیت 21هزارو 660قطعه، 16واحد پرورش پولت به ظرفیت سه میلیون و 932 هزار و 19 قطعه است.
همچنین در استان قزوین هفت واحد کارخانه جوجه کشی به ظرفیت 51 میلیون و 860 هزار قطعه است .
استان قزوین دارای 149 دامپزشک، 19کارشناس وشش کارشناس ارشد و 103 کاردان دامپزشکی است.
7390/ 6128
در دولت یازدهم
تولید گوشت مرغ در استان قزوین 38 درصد افزایش یافت
قزوین - ایرنا - مدیرکل دامپزشکی استان قزوین از افزایش 38 درصدی تولید گوشت مرغ در دولت یازدهم طی سال های 92 تا 95 در این استان خبر داد.
صاحبخبر -