به گزارش ایسنا، به نقل از روزنامه فرامنطقهای القدس العربی، این سازمانها در بیانیهای مشترک با بیان این مطلب تصریح کردند که پس از حدود ۱۰ سال از محاصره و حملات مکرر، وضعیت اقتصادی در غزه در لبه فروپاشی است و بالاترین میانگین بیکاری در جهان در غزه ثبت میشود و زیر ساخت آن ویران شده است و آبهای آن آلوده است و فقر نیز در نوار غزه گسترش یافته است.
این بیانیه مشترک را سازمانهای اسرائیلی نظیر جمعیت حقوق شهروند در اسرائیل، شعبه عفو بینالملل در اسرائیل، برنامه ریزان برای حقوق، بتسلیم، جیشاه –مسلک، مرکز دفاع از شخص، ویش دین، داوطلبان حقوق بشر، عدالت (مرکز حقوقی اقلیتهای عرب در اسرائیل)، عکلیفوت، ائتلاف زنان برای صلح، صندوق مدافعان حقوق بشر، پزشکان به خاطر حقوق بشر، شکنندگان سکوت و محافظان قانون امضا کردهاند.
این سازمانها اعلام کردند که در سایه این اوضاع، سازمانهای امدادرسان بینالمللی ظرف سالها و در شرایط بسیار دشوار و با جانفشانی فوقالعاده کار کردهاند.
سازمانهای اسرائیلی تاکید کردند، در شرایطی که اسرائیل ساکنان غزه را زیر خط فقر و انزوا قرار داده فعالیت سازمانهای بشردوستانه امری ضروری است، چراکه حدود ۷۰ درصد از ساکنان غزه بر کمکهای انسانی متکی هستند.
این سازمانهای اسرائیلی هشدار دادند که مسئولان اسرائیلی اخیرا کیفرخواستهایی را علیه دو تن از کارمندان بینالمللی امور امدادرسانی در نوار غزه ارائه دادند و این اتهامها درست نیست و اسرائیل به گونهای رفتار میکند که گویی تمامی فعالیتهای انسانی در غزه مرتبط با حماس یا شاخه سیاسی آن و در خدمت آنها است.
نهادهای وابسته به سازمان ملل خواستار ورود مصالح ساختمانی به غزه شدند
نهادهای وابسته به سازمان ملل در فلسطین اشغالی خواستار ورود هرچه سریعتر مواد و مصالح ساختمانی به غزه به منظور تامین نیازهای ساکنان این باریکه شدند.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، ۱۶ نهاد وابسته به سازمان ملل در گزارشی به مناسبت دومین سالروز آتشبس در غزه در ۲۶ اوت سال ۲۰۱۴ بر ضرورت ورود مصالح ساختمانی به غزه با روندی ثابت تاکید کردند.
در این گزارش به پیشرفتهای صورت گرفته در دو سال گذشته در زمینه عمران و بازسازی ویرانیهای حاصل از جنگ و برخی موانع و مشکلات پیش رو در این راستا اشاره شده است.
در این گزارش تاکید شده که جنگ اخیر در غزه منجر به کشته شدن بیش از ۱۴۰۰ غیرنظامی فلسطینی و شش غیرنظامی صهیونیست و زخمی شدن ۱۱ هزار و ۲۰۰ نفر دیگر شد و حدود ۱۰۰ هزار نفر نیز در نتیجه این جنگ آواره و بیخانمان شدند. بیش از ۶۰ درصد قربانیان جنگ ۵۱ روزه زن و کودک بودند.
بر اساس گزارشهای سازمان ملل، تاکنون نیمی از خانههایی که در جریان جنگ به طور جزئی تخریب شده بودند، نوسازی و یک سوم منازلی که به کلی تخریب شده بودند نیز بازسازی شدهاند که این امر با کمک دولت وفاق ملی، نهادهای بینالمللی، سازمانهای غیردولتی، کشورهای کمک کننده خارجی و بخش خصوصی به ویژه خانوادههای فلسطینی محقق شده است.
همچنین تمامی ۷۸ بیمارستان و مرکز پزشکی تخریب شده و ۲۵۲ مدرسه ویران شده نیز بازسازی شدهاند و تلاش برای بازسازی زیرساختهای غزه نیز همچنان ادامه دارد.
نهادهای وابسته به سازمان ملل تاکید کردند که پیشرفت در غزه به ویژه در زمینههای کشاورزی به خاطر کمبود امکانات و محدودیتهای پیش روی تردد افراد و واردات کالا به کندی صورت میگیرد.
کشورهای عربی و خارجی در اکتبر سال ۲۰۱۴ متعهد به پرداخت ۳.۵ میلیارد دلار برای حمایت از غزه و بازسازی ویرانیهای حاصل از جنگ شدند اما آمار و ارقام نشان میدهد که تنها ۴۰ درصد از این مبلغ تاکنون پرداخت شده است.
انتهای پیام