به گزارش خبرنگار سایت افغانستان خبرگزاری فارس، روز گذشته «محمد اشرف غنی» رئیس جمهور افغانستان با جمعی از مقامات عالی رتبه دولتی به بامیان رفت و چندین پروژه را افتتاح کرد.
افتتاح این پروژهها برای بامیان و مناطق مرکزی که سالهای زیادی در انتظار توجه دولت مرکزی بودهاند، با اهمیت است. این اقدامات را میتوان آغاز یک حرکت برای توجه مناطق مرکزی دانست، حرکتی امیدوار کننده که در اولین قدم بیعدالتی و فقر را هدف قرار دهد.
بامیان از محروم ترین مناطق افغانستان است. ولایتی که با وجود داشتن ظرفیتهای بلند اقتصادی و جلب سرمایه، تا کنون کمتر مورد توجه و لطف دولت مرکزی قرار گرفته است.
محرومیت و همچنان صبر و تحمل ساکنان مناطق مرکزی کشور مثال زدنی است. به همین دلیل نیز، 2 تیم برنده انتخابات ریاست جمهوری که دولت وحدت ملی را تشکیل دادهاند، در زمان کمپین انتخاباتی شان وعدههای جدی و قابل توجهی به مردم بامیان و دیگر مناطق مرکزی کشور دادهاند.
در این راستا مطبوعات افغانستان نسبت به سفر اشرف غنی به بامیان در یادداشتها و گزارشهای خود واکنشهای متفاوتی نشان دادهاند.
روزنامه «افغانستان» در یادداشتی با عنوان «بامیان؛ یک گام به سوی عدالت و آبادی» به قلم «محمدرضا هویدا» نوشت: همه ولایات به صورت کاملا عادلانه، دیده شود. بودجه ملی به عنوان یک سند ملی که اولویت های ملی را در تخصیص منابع و توزیع سرمایه های ملی در نظر میگیرد، باید به اولویتهای مناطق محروم کشور از جمله مناطق مرکزی را در نظر بگیرد. مناطق مرکزی افغانستان از مسایل اصولی رنج می برند.
این مناطق سهم شایستهای از بودجه ملی، ثروتها و منابع ملی نداشتهاند. حضور نیروی انسانی از این ولایات در پستهای دولتی کم است، واحدهای اداری در این ولایات ناعادلانه تقسیم شدهاند، سهم شایستهای در پروسههای ملی به آنها داده نمی شود و در تصمیم گیری های بزرگ ملی به آنها توجه لازم نمی شود و حصارهای تاریخی و طبیعی تا هنوز شکسته نشده است.
این امیدواری وجود دارد که جدیت دولت در تامین عدالت اجتماعی، رسیدگی به اولویت های مناطق مختلف کشور، مسائل اقتصادی و تلاشهای دولت مردان برای اجرای برنامههای ملی که افغانستان را به سوی رشد و توسعه اقتصادی سوق دهد، محدود به زمانی که حکومت موظف به پاسخدهی به جامعه جهانی و یا کشورهای کمک دهنده هست، نباشد.(جزئیات بیشتر)
روزنامه «اطلاعات روز» «سفر سیاسی رئیسجمهور به بامیان» نوشت: سفر اشرف غنی در بامیان، یک سفر کاملاً سیاسی بود. وی درحالی به این ولایت سفر کرد که مردم مناطق مرکزی بهدلیل عدم انتقال خط برق 500 کیلو ولت از بامیان، بهشکل گستردهایی از حکومت مرکزی ناراضیاند. بخش عمده مردم این مناطق حکومت را به تبعیض، بیعدالتی و انحصارگری متهم میکنند.
جنبش روشنایی که در اعتراض به همین مساله ظهور کرده است، از چند ماه بدینسو به تصمیم حکومت اعتراض دارد و واقعه دوم اسد/مرداد «دهمزنگ»، حکومت و جنبش روشنایی هر 2 را در شرایط بسیار دشوار قرار داده و عملاً زمینه رویارویی بین حکومت ودم و یا دستکم، نافرمانی مردم از حکومت را فراهم آورده است.
غنی و هیات همراش درست در زمانی به بامیان سفر کردند که قرار است بهزودی جنبش روشنایی در مراسم اربعین شهدای روشنایی، گام بعدی مبارزات مدنی خود را اعلام کند. از اینرو سفر غنی به بامیان، یک سفر کاملاً سیاسی بود و از این منظر از اهمیت زیادی برخوردار است.
وی در نظرداشت بتواند توجه مردم مناطق مرکزی را به برنامههای حکومت جلب کند و شکاف عمیقی را که در جریان تحولات اخیر شکل گرفته است، ترمیم کند.(جزئیات بیشتر)
انتهای پیام/
∎