به گزارش خبرنگارخبرگزاری «حوزه»از مازندران، حجت الاسلام لطیف صادقی، معاون تبلیغ حوزه علمیه مازندران، امروز در بازدید از فعالیت های تبلیغی مبلغان طرح هجرت استان با بيان اين که روحانيت در خط مقدم تبلیغ دین در این عرصه خطير قرار دارد، گفت: کارنامه روحانيت آگاه و بصير در عرصه تبليغ دين کاملاً روشن است.
معاون تبلیغ حوزه علمیه مازندران با اشاره به اين که خوشبختانه در نظام مقدس جمهوري اسلامي زمينه براي ترويج مباني ديني در سطح جامعه به خوبي فراهم است، خاطرنشان کرد: بايد از فرصت به وجود آمده در جهت نهادينه کردن فرهنگ ناب اسلامي استفاده کنيم.
وی با تأکید بر این که مبلغان دینی بايد قداست کارشان را حفظ کنند، اظهار داشت: يک مبلغ ديني بايد داراي فهم و معرفت علمي، اخلاقي، سياسي، اقتصادي و اجتماعي باشد.
حجت الاسلام صادقی خاطرنشان کرد: مبلغان و علماي دين که دعوت کنندگان راه حق هستند بايد داراي فضائل ديني و اخلاقي باشند و با اعمال و رفتارشان افراد را به راه حق دعوت کنند.
استاد حوزه علمیه مازندران با بیان این که مبلغان دینی باید حضوری مستمر و اثرگذار در مناطق استقرارشان داشته باشند، گفت: یک روحانی باید ضمن شناسايي معضلات مناطق روستايي در راستاي تعامل بيشتر با مردم و ارائه راهکاري مناسب جهت رفع اين مشکلات گام بردارند.
استاد حوزه علمیه مازندران در ادامه سخنان خود، گفت: تبليغ ديني نيازمند ابزار و شرايط خاصي است، در يک تبليغ درست و صحيح بايد به چهار رکن پيام دهنده، پيام گيرنده، محتواي پيام و ابزار پيام توجه ويژه اي داشت تا بتوانيم بر روي مخاطب تأثير مثبتي بگذاريم.
وی با اشاره به اين که مبلغان به عنوان انتقال دهنده پيام ديني وظيفه سنگيني بر عهده دارند، گفت: رفتار و کردار يک مبلغ بايد به گونهاي باشد که سخنان او تأثيرگذاري مناسبي داشته باشد.
حجت الاسلام صادقی با بیان این که دشمنان اسلام و انقلاب امروز برای تضعیف مبانی دینی ما از هر فرصتی استفاده می کنند، افزود: مبلغان ديني به عنوان کساني که مي خواهند از حدود و صغور فرهنگ ديني مرزباني کنند، بايد با مسلح کردن خود به اطلاعات روز پاسخگويي به شبهات، انديشه هاي اسلامي را تقويت و گسترش دهند.
معاون تبلیغ حوزه علمیه مازندران با بيان اين که سيره و روش ائمه معصومين(ع) بايد مورد توجه همگان به ويژه مبلغان قرار گيرد، گفت: بهره گیری از آن الگوها می تواند یک مبلغ را در مسیر تبلیغ مبانی دینی یاری دهد.
وی با بیان این که امروزه جامعه بيش از پيش نيازمند مبلغان و علماي دين است، گفت: اين افراد بايد با رفتار و عمل شايسته خود، موجب جذب افراد علاقه مند به تحصيل در حوزه هاي علميه شوند.
حجت الاسلام صادقی يکي ديگر از راه هاي تبليغ مباحث ديني را آسان جلوه دادن دين و دينداري عنوان کرد و افزود: سخت گيري در مسائل ديني خلاف روايات است و نمی تواند اثرگذاری مناسبی را در پی داشته باشد.
وی با بیان این که پیامدهای خالی ماندن شهرها و روستاها از نعمت روحانیت بسیار بالا است، خاطرنشان کرد: ایجاد فاصله میان مردم و روحانیت مهم ترین خواسته دشمنان اسلام و انقلاب است به همین دلیل طلاب و روحانیان باید با ارتباط مستمر و اثرگذار تر مانع تحقق این توطئه دشمن شوند.
معاون تبلیغ حوزه علمیه مازندران از وجود بیش از هزار مسجد در این استان خبر داد و گفت: متأسفانه به دلیل کمبود روحانی، بخش مهمی از مساجد استان از نعمت امام جماعت روحانی بی بهره هستند.
حجت الاسلام صادقی با بیان این که امروز عدم حضور مبلغان دینی در روستاها یک مسأله و بحران مهمی است، خاطرنشان کرد: حضور کمرنگ روحانیت در مناطق مختلف به ویژه روستاها و مناطق دورافتاده موجب گسترش ناهنجاری های اجتماعی و فرهنگی خواهد شد.
وی، حضور مستمر روحانیان در مناطق محروم و روستایی را بسترساز تقویت باورهای دینی در جامعه دانست و تصریح کرد: تلاش سازمان تبلیغات اسلامی، تقویت حضور مبلغان دینی در مناطق تبلیغی مورد نیاز است.
∎