به گزارش ایسنا، اسماعیل جبارزاده در آئین آغاز به کار "نخستین اجلاس سران گردشگری مجمع گفتگوی همکاری آسیا" عنوان کرد: ایران در طول تاریخ به خاطر پتانسیل های ویژه گردشگری و فرهنگ بالای مردمانش، مورد توجه جهانگردان بوده است.
وی با بیان اینکه آذربایجان به عنوان سر ایران مهد تمدن، فرهنگ، ادب و ... است، اظهار کرد: موقعیت ویژه جغرافیایی آذربایجانشرقی، پوشش گیاهی و طبیعت بکر آن، وجود رودخانهها، محیط زیست سالم، صدها اثر تاریخی بینظیر و ... این استان را میتواند به اصلیترین مقصد گردشگران تبدیل کند.
وی با اشاره به مجموعه دانشگاهی ربع رشیدی، گفت: ربع رشیدی به عنوان بزرگترین مرکز دانشگاهی جهان اسلام 700 سال پیش فعالیت میکرد و در کتابخانه آن بیش از 400 هزار کتاب وجود داشت که نیاز علمی عالمان آن زمان را برطرف می کرد.
جبارزاده عنوان کرد: همچنین بزرگترین رصدخانه آن زمان دنیا در مراغه وجود داشت.
وی با بیان اینکه تبریز شهر فرهنگ و ادب است، اظهار کرد: وجود بیش از 400 شاعر پرآوازه در مقبره الشعرا نشانگر جایگاه ویژه شعر و ادب در این شهر است.
جبارزاده ادامه داد: آذربایجان شرقی مکتب هنرهایی همچون نقاشی، سفالگری، خوشنویسی، قالیبافی و ... است که این هنرها میتوانند به عنوان پتانسیل ویژه گردشگری ایفای نقش کنند.
وی با اشاره به قرار گرفتن تبریز در جاده ابریشم، خاطرنشان کرد: این جایگاه تبریز باعث شده این شهر همواره در طول تاریخ مقصد بازرگانان و تجار باشد و این موضوع باعث شده نام تبریز به عنوان شهر جهانی در سفر نامه های بازرگانان مطرح شود.
وی بازار تاریخی تبریز را از پتانسیل های ویژه گردشگری این شهر دانست و افزود: به لطف وجود این بازار، اقتصاد تبریز در طول تاریخ فعال بوده است.
استاندار آذربایجان شرقی گردشگری را صنعت پویا، درآمدزا، رو به رشد و پاکیزه دانست و گفت: با توسعه صنعت گردشگری می توان ایجاد اشتغال هم کرد.
جبارزاده خاطرنشان کرد: دولت تدبیر و امید مصمم به توسعه صنعت گردشگری است، از همین تریبون از تمامی مهمانان این اجلاس دعوت می کنم که در سال 2018 از تبریز و دیگر شهرهای استان دیدن کنند.
انتهای پیام