شناسهٔ خبر: 14989982 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: راه دانا | لینک خبر

معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور:

تبدیل‌شدن مسجد به نمازخانه، ظلم به این مکان است/ فعالان فرهنگی درصورتی‌که بدون هیچ چشم‌داشتی به مردم خدمت کنند

معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور گفت: تبدیل‌شدن مسجد به نمازخانه، ظلم به این مکان است و فعالان فرهنگی درصورتی‌که بدون هیچ چشم‌داشتی به مردم خدمت کنند، به مسجد تراز اسلامی خواهیم رسید.

صاحب‌خبر -

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح توس، دکتر محمدرضا جعفری، معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور اظهر در نهمین دوره از گردهمایی‌های مدیران فرهنگی مساجد سراسر کشور که در محل تالار ابن هیثم دانشگاه فرهنگیان مشهد برگزارشده بود، به بیان بایسته‌های کارآمدی یک مدیر موفق مسجدی پرداخته و اظهار داشت: در اماکن مقدس باید بحث معرفت‌شناسی و مخاطب شناسی دنبال شود. یک جوان فعال فرهنگی در مسجد باید ابتدا از جامعه و مبانی شناخت داشته باشد؛ به‌گونه‌ای که برای او پرسشی وجود نداشته باشد یا پرسش‌هایی که ایجاد می‌شود، مانعی برای ایجاد فعالیت‌های او در مسجد نباشد، یعنی این پرسش‌ها تقویت‌کننده باشند.

وی افزود: جوان فعال فرهنگی در مسجد باید به دنبال شناخت خود باشد و بداند که هدف او از حیات چیست. برخی هدف را در ازدواج، کسب شغل، ثروت و مانند این‌ها می‌دانند و ما باید هدف اصلی از زندگی را در ذهن مرور کنیم. باید اهداف کوتاه‌مدت و میان‌مدت جوان را به هدف اصلی که همان بندگی خدا و رسیدن به‌یقین است، گره زد.

معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور ضمن اشاره به این نکته که برنامه‌ریزی در هر زمینه‌ای، مستلزم داشتن هدف است، خاطرنشان کرد: امروز لیبرالیسم به وجود خدا اعتقاد دارد اما می‌گوید که خدا حق دخالت در قوانین و برنامه‌ها و مسائل دیگر را ندارد. این نوع نگاه به خدا نگاهی تقلبی است که باشعور و عقل و معرفت انسانی سازگاری ندارد. این نگاه به این دلیل است که در غرب اصالت انسان را به جسم می‌دهند و حال اینکه اسلام می‌گوید در عین توجه به بعد مادی و جسمانی، انسان اساساً موجودی ملکوتی است.

وی ادامه داد: یک مدیر فرهنگی ابتدا باید خود و خدا را بشناسد و با تکیه‌بر این معرفت هستی شناسانه، نگاه یک جوان را به اصول و عقاید تعمیق ببخشد؛ در غیر این صورت، هم خود و هم مخاطبین فعالیت فرهنگی‌اش در معرض خطر انحراف هستند.

جعفری گفت: چنانچه مبانی تقویت شود، در کار فرهنگی دچار سردرگمی نخواهیم شد. مشخص شدن هدف باعث می‌شود که مانعی در کارهای فرهنگی ایجاد نشود. عبادت یکی از مهم‌ترین اقدامات در تعیین هدف عملیاتی و اقدام شما فعالان کانون‌های مساجد برای تحقق آرمان مسجد تراز اسلامی است. خداوند متعال نماز شب را فقط برای پیامبر(ص) واجب کرد که علت این کار مسئولیت سنگین ایشان بود و از این منظر، هر کس مسئولیت سنگین‌تری دارد، باید بیشتر عبادت کند.

وی در انتها بیان داشت: بنا به گفته آیت‌الله جوادی آملی نگاه انسان به مسجد باید تشرف گرایی باشد نه تکلیف گرایی چراکه نگاه تکلیف گرایی به مسجد اجحاف در حق این مکان مقدس است و مسجد تراز اسلامی باید مرجع و مأمن باشد. تبدیل‌شدن مسجد به نمازخانه، ظلم به این مکان است و فعالان فرهنگی درصورتی‌که بدون هیچ چشم‌داشتی به مردم خدمت کنند، به مسجد تراز اسلامی خواهیم رسید.

انتهای پیام/