اشترمل، مهد مبل و منبت ایران/ فعالیت ۵۳ کانون فرهنگی و هنری در تویسرکان
خبرگزاری شبستان:«اشترمل» روستایی است که وقتی وارد آن می شوی تا چشم کار می کند کارگاه هایی خودنمایی می کند که بر در هر یک از آنها آثار بی نظیری از منبت کاری بر روی مبل به چشم می خورد.
صاحبخبر - خبرگزاری شبستان همدان/ اشترمل (تویسرکان)، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان تویسرکان در استان همدان است، این روستا در دهستان سیدشهاب قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱٬۸۹۱ نفر (۴۷۵خانوار) بودهاست.
بوی نم روستا و نای چوب، صدای جادوگری مرد منبت کار و خرده چوب هایی که در هوای روستا پر می کشند، اینجا «اشترمل» روستای منبت ایران است، جایی که از چوب خشک، شاهکارهای هنری خلق می کنند.
«اشترمل» روستایی است که وقتی وارد آن می شوی تا چشم کار می کند کارگاه هایی خودنمایی می کند که بر در هر یک از آنها آثار بی نظیری از منبت کاری بر روی مبل به چشم می خورد و سراسر روستا پر است از چوب های گردو، گویی که به شهر چوبی وارد شده ای!
80 طرح مختلف منبت بر روی تولیدات مبلمان در اشترمل اجرا می شود که می توان به : طرح های گلفروشی اسلیمی، بیست گل، چروكی گل ریز و گل درشت، دسته گل و كتیبه ی هخامنشی اشاره کرد.
روستای «اشترمل» یکی از چندین روستای صنایع دستی استان همدان است که شغل غالب مردم روستا صنایع دستی است و همین امر باعث افزایش اشتغال زایی شده است.
کانون فرهنگی و هنری امام حسن مجتبی(ع) روستای اشترمل فعالیت های متنوعی دارد
مدیر کانون فرهنگی و هنری امام حسن مجتبی(ع) روستای اشترمل به خبرنگار شبستان گفت: مهمترین ویژگی این کانون ارای برنامه های متنوع و به روز با توجه ذائقه جوانان اجرا می شود.
حسین ترکاشوند افزود: برگزاری کلاسهای متنوع از جمله روخوانی و روان خوانی قرآن کریم، حفظ قرآن، کلاس احکام، کلاسهای آموزشی و علمی ویژه دانش آموزان، کلاسهای هنری از جمله خیاطی، سفره آرایی، بافتنی و ... برگزار می شود.
وی ادامه داد: رویکر برنامه های کانون برنامههای شاد ، گروهی، تربیتی و آموزشی همراه بافعالیتهای متنوع فرهنگی و مذهبی برگزار میشود.
وی ادامه داد: توجه ویژه به ترویج و ارتقای سطح معلومات و دانش دینی مخاطبان در موضوعات قرآنی، اعتقادی، اخلاق و نماز از جمله موضوعاتی است که در کانون مورد توه قرار داده شده است.
ترکاشوند افزود: فراهم کردن فضای کتابخانهای و تشویق اعضا به کتابخوانی و تقویت مطالعه مفید، برگزاری کلاس و مسابقه طرح قرآنی در سطح کانونها و برگزاری کارگاه و کلاس برای عموم به ویژه خواهران با موضوعات (اقتصاد مقاومتی، امر به معروف و نهی از منکر، بصیرت افزایی، جمعیت، خانواده و کارآفرینی) مورد توجه است.
وی با بیان اینکه به موضوعات نماز، حجاب، عفاف و احیای نظام زن و خانواده در این برنامهها توجه شده، گفت: با توجه به فرموده رهبر معظم که امسال را سال اقتصاد مقاومتی و اقدام و عمل نامگذاری کردند تصمیم گرفتیم در کنار کلاسهای قرآنی کلاسهای هنری را نیز برگزار کنیم.
اشرفی طاهرپور/∎