شناسهٔ خبر: 14989237 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت قوچان خبر داد

کارخانه‌های دوچرخه‌سازی و کاشی طوس قوچان فعال است/ فعالیت 6 هزار واحد صنفی در قوچان

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت قوچان از فعال بودن خط مونتاژ و تولید محصول در کارخانه دوچرخه‌سازی و کارخانه کاشی طوس خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری فارس از قوچان، علی جنانی صبح امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه که در سالن جلسات اداره صنعت، معدن و تجارت قوچان برگزار شد با اشاره به اینکه این شهرستان با 97 واحد صنعتی در رتبه هشتم استانی قرار دارد، اظهار داشت: بیشتر واحدهای تولیدی قوچان متوسط یا کوچک هستند که آن‌ها را آسیب‌پذیرتر و نیازمند حمایت بیشتر می‌کند.

وی با یادآوری اینکه واحدهای بزرگ‌تر در بحران‌ها توان حفظ خود را بیشتر دارند، گفت: امسال تعداد 177 واحد برای دریافت 160 میلیارد تومان در سامانه بهین‌یاب به‌منظور اخذ تسهیلات ثبت‌نام کردند و بر اساس اولویت در ستاد استانی مورد بررسی قرار می‌گیرند که 41 واحد مصوبه استانی دریافت کرده‌اند.

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت قوچان با بیان اینکه 39 واحد برای دریافت 45 میلیارد تومان تاکنون به بانک معرفی شدند، افزود: 17 میلیارد تومان در قالب 14 واحد منجر به انعقاد قرارداد با بانک شده است و مابقی در دست بررسی است.

جنانی تعداد واحدهای صنفی این شهرستان را قریب به 6 هزار واحد صنفی دانست که حدود 500 واحد فاقد پروانه هستند، تصریح کرد: بازرسی‌های انجام‌شده از واحدهای صنفی تا پایان سال گذشته نزدیک به 11 هزار بازرسی بوده و ماهیانه به 980 مورد می‌رسد که این بازرسی‌ها در قالب سه گروه در سطح شهرستان برای بررسی درج قیمت، صدور برگ خرید، جلوگیری از عرضه کالای قاچاق و... انجام می‌شود.

وی با اشاره به تهیه اطلس معدنی شهرستان و انجام تمام امورات بر اساس یک برنامه مطالعاتی مدون، بیان کرد: 10 معدن دارای پروانه اکتشاف و 6 معدن در شرف صدور پروانه در قوچان شناسایی‌ شده که مربوط به سنگ لاشه، مصالح ساختمانی و... است.

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت قوچان با اشاره به این موضوع که کارخانه دوچرخه‌سازی در مقوله واگذاری شرکت‌های دولتی به بخش خصوصی در سال 83 واگذار و از سال 91 تولید آن روند نزولی داشت، عنوان کرد: به دنبال اعتراضات کارگری برای تعطیلی این کارخانه قطعات هفت پارچه تولید و در داخل دپو می‌شد.

جنانی با اشاره به اینکه مسؤولان پس‌ از این اتفاقات، طی رایزنی‌هایی 6 میلیارد تومان تسهیلات به این کارخانه اختصاص یافت، یادآور شد: برای احیای کارخانه دوچرخه‌سازی و با توجه به وابستگی قطعات وارداتی و مشکلات کارگران در حقوق و مزایا به همراه مطالبات برخی دستگاه‌ها 1.2 میلیارد تومان از تسهیلات به‌صورت ریالی پرداخت شد که ریز هزینه‌کرد آن موجود است.

وی بابیان این موضوع که مابقی پول در قالب تسهیلات ارزی به شرکت‌های تولیدی برای سفارش محصولات واریز شد، افزود: سه محموله سفارشی در محل کارخانه تخلیه‌ شده که برای تولید 32 هزار دستگاه دوچرخه است اما قطعات کامل دوچرخه نیست و مابقی محموله‌های سفارشی در گمرک باقی‌ مانده است.

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت قوچان بابیان اینکه تعداد قابل‌توجهی تنه دوچرخه آماده مونتاژ تولیدشده است، گفت: قرار بود از محل فروش دوچرخه‌های تولیدی 67 درصد بابت تسهیلات دریافتی به بانک واریز شود و 8 درصد به هزینه‌های جاری و قطعات داخلی و 25 درصد به حقوق کارمندان اختصاص یابد.

جنانی بزرگ‌ترین مشکل این کارخانه را مطالبات کارگری دانست که حل آن را نیازمند عزمی جدی برای فراهم کردن منابع مالی به‌منظور حل مشکلات کارگران است و تأکید کرد: خط مونتاژ این کارخانه در حال تولید محصول است و از نظر ما این کارخانه فعال است.

وی با یادآوری اینکه کارگران در کارخانه دوچرخه‌سازی مشغول به فعالیت بوده و تنها محصول نهایی ندارند بلکه تولیدات دپو می‌شود، بیان کرد: برای کارخانه کاشی شش میلیارد تومان وام به بانک معرفی‌شده که در حال انعقاد قرارداد است و هم‌اکنون روزانه تا 5 هزار و 500 مترمربع تولید محصول در این کارخانه وجود دارد اما برگشت وجوه محصول با تأخیر انجام می‌شود.

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت قوچان تعداد واحدهای صنفی تولیدی نسبت به توزیعی و خدماتی در این شهرستان را کم دانست و تصریح کرد: واحدهای صنفی استیجاری شغلی پایدار نبوده و متأسفانه در خیابان امام خمینی این شهرستان در طول 6 ماه تغییرات شغل زیادی را شاهدیم.

جنانی با اشاره به اینکه انتقال برخی واحدهای صنفی به محیطی متمرکز موجب کاهش سطح اجاره‌بها و قیمت ملک‌های تجاری خواهد شد، بیان کرد: انتقال مشاغلی همچون مصالح ساختمانی، آهن‌فروشی‌ها و... در دستور کار بوده که کارهای زیربنایی یکی از شهرک‌های صنفی نیز انجام‌ شده است.

انتهای پیام/3268/ط40