نخستین جشنواره اسناد و آثار نظم و امنیت کرمان/جمع آوری ۲۰ هزار سند خطی
خبرگزاری شبستان: رئیس دفتر تحقیقات کاربردی فرماندهی انتظامی استان کرمان با اشاره به برگزاری نخستین جشنواره اسناد و آثار نظم و امنیت استان، توضیحاتی راجع به این جشنواره داد.
صاحبخبر - به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، کورش احمدیوسفی، رئیس دفتر تحقیقات کاربردی فرماندهی انتظامی استان، امروز(۹ شهریور)در نشست خبری با موضوع «نخستین جشنواره اسناد و آثار نظم و امنیت» که قرار است با همکاری مرکز اسناد و کتابخانه ملی کرمان برگزار شود؛ پیش از توضیح درباره این جشنواره گفت: تولد امنیت با تولد بشریت همراه است و ضرورت آن در حد مسائل زیستی بوده و هست و ساختارهایی که برای امنیت در دوره های مختلف بوده، در اشکال و قالب های مختلفی تحقق پیدا کرده و امنیت یک تولید بین بخشی است.
وی ادامه داد: در ایران دارای یک پیشینه غنی در حوزه امنیت هستیم؛ اگر یک گذشته پژوهی انجام دهیم و پیشینه امنیتی ایران را مقایسه کنیم، می بینیم هیچ کجا این مدنیت را نداشته است و پژوهشی که درباره تاریخ 11 هزار ساله نظم و امنیت تجارت استان انجام شده، نشانه آن مدنیت بالای ما در حوزه امنیت است، ضمن اینکه رویکردقلعه سازی(قلعه دختر، قلعه اردشیر، ارگ بم، ارگ راین و...) بر اساس امنیت بوده است.
احمدیوسفی گفت: برای مهندسی این امنیت و اینکه آن را در اختیار نسل های بعدی قرار دهیم، جشنواره اسناد و آثار نظم و امنیت را برنامه ریزی کردیم و در همین راستا 20 هزار سند خطی جمع آوری و 15 تا 16 پروژه علمی انجام دادیم و مقالات همایش را هم به صورت سفارش محوری-سپردن کار به یک نفر از اهل علم در هر شهرستان برای استخراج تاریخ پلیس آن شهرستان-کار کردیم.
وی از برگزاری همایش مربوط به این جشنواره در 14 شهریور خبر داد و افزود: جشنواره نیز به مدت یک هفته در قالب 200 پلات در تالار اندیشه شهرک مطهری همه روزه از ساعت 10تا 20 برای عموم برپا است و در این جشنواره از دو اثر «تاریخ دو هزار و 700 ساله پلیس کرمان» نوشته دکتر عسکری و «تاریخچه نظم و امنیت تجارت 11 هزار ساله کرمان» نوشته محمدعلی گلاب زاده رونمائی می شود.
رئیس دفتر تحقیقات کاربردی فرماندهی انتظامی استان کرمان به اعلام فراخوان ملی این جشنواره از یکسال و نیم پیش اشاره و بیان کرد: اما اسناد در حوزه جغرافیای کرمان است و ما آن را از طریق اسنادی که در اختیار خانواده ها، یا همکاران بازنشسته و یا مرکز جنوبشرق بوده جمع آوری کردیم و اسناد فراوانی وجود دارد که هزار و ۶۰۰ سند هم از تهران در اختیار ما قرار گرفته است.
وی ادامه داد: هم اکنون عمق و دامنه و گستردگی اسناد دست ما آمده و دنبال مهندسی آنها هستیم تا از تجارب گذشته استفاده کنیم و در ماموریت های پلیس، کاربست کنیم و رویکردهای گذشته را آزمون و خطا نکنیم و اگر این پیشینه به دنیا معرفی شود چه اتفاق{بزرگی} می افتد.
احمدیوسفی درباره بخش های مختلف این جشنواره با یادآوری اینکه اسنادی از پلیس دوران باستان، دوره اسلام، رویکردهای نظم و امنیت حکومت های ایران در دوره های مختلف که رویکردهای قبیله ای بوده است و...را به نمایش می گذاریم؛ افزود: در دوره قاجاریه تغییراتی در این ساختار ایجاد شد و «نظمیه» که ساختار جدیدی در پلیس ایجاد کرد، شکل گرفت و در زمان پهلوی اول، ژاندارمری و بعد هم شهربانی و بعد عملاً پلیس ایران شد که همه اینها در ارائه می شود.
وی با اشاره به اینکه اولین مولود و سازمان ایجاد شده در انقلاب، کمیته انقلاب اسلامی است، تصریح کرد: این کمیته و ژاندارمری و شهربانی سه ساختاری بودند که در سال 70 ادغام شدند و نیروی انتظامی محصول این سه ساختار است که در نمایشگاه ارائه می شود؛ گفت: پلیس و نقش آن در شکل گیری انقلاب اسلامی، پپلیس و دفاع مقدس (که کمتر به آن توجه شده)، از دیگر بخش های این نمایشگاه است.
احمدیوسفی به وجود بیش از 500 شهید نظم و امنیت و اینکه چیستی و چرایی شهادت آنها را به تصویر می کشیم زیرا آنان اینگونه شهادت ها، اوج ایثار است؛ اشاره و بیان کرد: «پلیس و حکومت های محلی» یک بخش دیگر است زیرا در یک مقطعی به جهت مردمی کردن امنیت از ساختارهای محلی مثل کدخدا و خانه انصاف و...استفاده می شده است.∎